ÖLDÜRÜLEN AVUKATIN CENAZESİ ADLİYE ÖNÜNDEN UĞURLANDI
ASAYİŞ 12.08.2020 20:28:00 8541 0

ÖLDÜRÜLEN AVUKATIN CENAZESİ ADLİYE ÖNÜNDEN UĞURLANDI

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ub dün gece çıkan tartışma sonrası öldürdüğü avukat kardeşi Altuğ Polat için Adana Adliyesi önünde tören düzenlendi

Pandemi nedeniyle izalasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Adliye önünde düzenlenen cenaze törenine, Baro Başkanı Av. Veli Küçük , Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekter Av. Semih Gökayaz , Yönetim Kurulu üyeleri Av. Furkan Kılıç , Av. Timur Ortatepe , Av. A. Duygu Özgüven , önceki dönem Baro Başkanları Av. İbrahim Gazioğlu ve Av. Mengücek Gazi Çıtırık, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Baro Tiyatro Topluluğu üyeleri, avukatlar katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve özgeçmişinin okunmasından sonra Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, yaptığı konuşmasında göz yaşlarına hakim olamadı. “Baromuzun bugün üzüntülü ve acı bir günü. Son dönemlerde kültür sanat ve tiyatro faaliyetlerinde etkin rol oynayan, renkli kişiliğiyle sevilen, Baro çalışmalarına duyarlılık gösteren ve yıllardır hazine avukatlığı yapan bir meslektaşımdı. Dürüstlüğü, meslektaşları arasında saygınlığı ve iyi ilişkileri üst düzeyde olan Altuğ’u maalesef genç yaşta elim bir olay sonucu henüz 41 yaşında iken yitirdik. Sözlerin kifayetsiz kaldığı bir anı yaşıyorum. Son dönemde birçok değerli meslektaşımızı kaybettik. Ama her biri Adana Barosuna ve meslektaşlarına çok büyük katkılar sundular. Mesleğimizin yüz akı oldular. Altuğ kardeşimde öyleydi. Kendisinin o güzel gülüşünü, nüktedan konuşmalarını çok özleyeceğim. Savunma mesleğini başarıyla temsil eden tüm meslektaşlarımın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Adana Barosu büyük bir ailedir. Bugün de bu dayanışmayı sergilediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ailenin tüm fertlerine, meslektaşlarıma ve yargı camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. ” dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ten sonra Av. Uğur Aydıngül ve Av. Dilek Nur Donma Bal’da merhum meslektaşları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan konuşma yaptılar.

Adliye binası önünde yapılan törenin ardından Av. Altuğ Polat’ın cenazesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde Hacı Hamzalı köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

CİNAYET MAL PAYLAŞIMI NEDENİ İLE İŞLENMİŞ

Adana'da, annesi İkbal Polat ile avukat kardeşi Altuğ Polat'ı (42) tabancayla vurarak, öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın (45), mal paylaşımı nedeniyle çıkan tartışmada cinayeti işlediği ortaya çıktı. Avukat Polat ile annesinin, baba Şeref Polat'ın akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla vesayet davası açtığı öğrenildi.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi 64004 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Baba Şeref Polat'ın üzerine olduğu öne sürülen para ile malın aile içinde paylaşımına karar verildi. Mal paylaşımında anlaşamayan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, annesi İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile zaman zaman tartışma yaşadı. Şeref Polat'ın para ve malın büyük kısmını Tolga Polat'a vermek istemesi üzerine İkbal ve avukat oğlu Altuğ Polat, babanın akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla vesayet davası açtı. Bugün görülecek dava öncesi dün akşam annesinin evine giden Tolga Polat, başlayan tartışmada tabancasını çıkarıp, önce annesine ardından merdivenlerden kaçmaya çalışan kardeşine ateş açtı. Babanın da olay sırasında evde olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Altuğ Polat ile annesi İkbal Polat, sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Olayın ardından Vali Yardımcısı Tolga Polat, polis ekiplerine teslim oldu. İkbal Polat ve oğlu Altuğ Polat'ın cansız bedenleri ise cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemelerinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Bu sırada anne ile oğlunun yakınları, gözyaşı döktü.

Vali Yardımcısı Polat,  Emniyetteki işlemlerden sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli