OHAL 3 AY DAHA UZATILDI
SİYASET 17.10.2017 21:04:10 256 0

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

OHAL´in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

OHAL´in 3 ay daha uzatılmasının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu´nda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 16 Temmuz sabahı aydınlığa uyandıklarını belirterek, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abhazı Meclis´in bahçesini tıka basa doldurduklarını ifade etti. Dağ, ?O gece bu millet adeta Malazgirt´i, İstanbul´un fethini, denize askerini süren Fatih´in torunları olduğunu, Çanakkale´yi tekrar yaşadı. Bunu bütün genleriyle ortaya koydu? dedi.

15 Temmuz´a gidilirken çok önemli süreçlerin yaşandığını ifade eden Dağ, ?15 Temmuz 2016´yı Gezi olaylarından sonra yaşanan süreçten ayrı tutmak mümkün değil. O süreci biz bugün de beraber aynı bağlamda düşünmek zorundayız. Mayıs ayının 13´ünde dostane gibi gözüken Gezi olaylarında 81 ilin tamamında vandallığa varan sokakların tahrip edildiği, seçilmiş hükümeti zor durumda bırakmak için eyleme dönüşen bir hadiseyi hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz 2016´ya gelirken 17- 25 Aralık seçim endeksi darbe girişimini ayrı düşünmemiz mümkün değil. 15 Temmuz 2016´da silahlarla, milletin vergileriyle alınan toplarla, tanklarla, uçaklarla o işlemi gerçekleştirenler yine bu milletin verdiği yetkiyle 17-25 Aralık´ta darbe teşebbüsünde bulundular? ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan gece bütün partilerin kendi ideolojik aidiyetlerini de bir kenara bırakarak halkın iradesine sahip çıktıklarını söyleyerek, ?Bu darbe girişimine karşı parlamenter demokrasi birikimi çok önemli bir sınav vermiştir arkadaşlar. Öncelikle siyaset kurumu darbecilere teslim olmamıştır. 15 Temmuz´da millete ve devlete karşı terör örgütü FETÖ tarafından başlatılan darbe kalkışması bu parlamento çatısı altında tüm partilerin demokrasiden yana ortak tavrı ve halkın büyük direnişi sayesinde bozguna uğratılmıştır? şeklinde konuştu.
Adıgüzel şunları kaydetti:

?Bakın, TÜİK´in açıkladığı Temmuz ayı iş gücü istatistiklerine göre 2017 Haziran ayında yüzde 10,2 olan işsizlik oranı, Temmuz ayında yüzde 10,7´ye yükseldi. Genç işsizliği ise söylemeye dilim varmıyor. Bugün Türkiye´de her 5 gençten 1´i işsiz, sizin resmî rakamlarınıza göre işsiz. Kayıt dışı çalışanların oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 puana yakın artarak yüzde 35,2 oldu. OHAL döneminde 1,1 milyon kişi daha kayıt dışı çalışmaya mahkûm edildi. OHAL ilan ettiğinizden bu yana en az 425 kadın öldürüldü, onlarca çocuğumuz şiddete uğradı. Aladağ´da, Adana´nın Aladağ ilçesinde göz yumduğunuz ihmallerle kaybettiğimiz çocuklarla birlikte bizim yüreğimizi de yaktınız. Ama siz ne kadınları ne çocukları umursamadığınızı bir kez daha gösterdiniz.?

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp da, 11 Eylül 2015 tarihinden beri 103 belediyelerinin 94´üne kayyum atandığını belirterek, ?71 belediye başkanımız ve belediye eş başkanlarımız, belediye eş başkanlarının vekilleri de dâhil olmak üzere tutuklanarak cezaevine konuldu. OHAL´de ne oldu? OHAL´de ihraçlar oldu, açığa almalar oldu, sürgünler oldu. 4 bin 302 yargı, 6 bin 470 TSK, 3 bin 106 jandarma, 155 Sahil Güvenlik Komutanlığı, 22 bin 984 Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu, 75 bin 102 kamu görevlisi olmak üzere 112 bin 119 kişi görevinden alındı. Ayrıca sözleşmesine son verilen, sözleşmesi yenilenmeyen kamu görevlileri de eklendiği zaman görevine son verilen kamu görevlilerinin toplam sayısı 150 bini aştı. Eğer onları da bir araya getirirsek toplamda ayrıca 30 kamu emekçisi ihraç edildi. 40 bine yakın kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, daha sonra bunlardan 34 bine yakını görevine iade edildi? diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, OHAL´in 21 Temmuz tarihinde kabul edildiğini hatırlatarak, gerek Türkiye´deki, gerek Türkiye dışındaki yansımalarının devam ettiğini kaydetti. Akçay, 15 Temmuz´da Türkiye´yi sonu belli olmayan mecralara sürükleyecek bir darbe girişimi ve terör saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, ?Tüm kurumlarla, ekonomik ve sosyal hayatın her bir hücresine çöreklenmiş bir hain örgütün organize saldırısıyla mücadele ettik. Hamdolsun bu emperyalist küresel projeye ?dur´ dedik. Vatan kaybının sınır hattına geldiği noktada büyük Türk milletinin feraseti ve dirayeti ile ayağa kalktık. Bizler kutsal çatı altında, bombaların ve mermilerin gölgesi altında, vatandaşlarımızı meydanlarda, sokaklarda devletimizi yıkılmaktan, milletimizi ve vatanımızı parçalanmaktan kurtardılar. 15 Temmuz şaka, oyun, tiyatro, senaryo değildi, 15 Temmuz ?kontrollü darbe´ hiç değildi. Devletimiz taşeron bir terör örgütü tarafından ele geçirilmek istendi? ifadelerini kullandı.
Görüşmelerin ardından yapılan oylamada OHAL´in uzatılması kabul edildi.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu