?ÖĞRETMENLİĞE KABULDE PEDAGOJİK FORMASYON ŞARTI KALDIRILACAK?
SİYASET 24.10.2018 00:27:35 267 0

?ÖĞRETMENLİĞE KABULDE PEDAGOJİK FORMASYON ŞARTI KALDIRILACAK?

Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı´nda açıklamalarda bulunurken Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağını ve Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartının kaldırılıp artık bu eğitimin bakanlığın kendisinin vereceğ

"2023 Eğitim Vizyonu" Tanıtım Toplantısının açılış konuşmasında eğitimde yapılacak bir yanlışın nesiller asırlar kaybettireceğini belirtti ve ?"Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacak. Ayrıca sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. 4 artı 2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini, 3 artı 1 toplam 4 yıla indiriyoruz. Pedagojik formasyon şartını da kaldırıyoruz", dedi. . Erdoğan ayrıca , anaokulu eğitiminin de gerekli altyapı oluşturulduktan sonra zorunlu hale getirileceğini açıkladı. 

Erdoğan, önümüzdeki dönemde bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanıp Öğretmenlerin hem çalışma şartlarını hem de birikimlerini mesleğin gereklerine uygun bir seviyeye taşımakta kararlı oldukları söyledi ve sözleini öyle sürdürdü:

 "Mesela sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Halen 4 artı 2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini, 3 artı 1 toplam 4 yıla indiriyoruz. Böylece birinci sınıfta öğrencileri devralan bir öğretmenimiz, 4 yıl sonunda bu evlatlarımızı bir üst okula yolcu edip görev süresini tamamlayabilecek. Ayrıca geri kalmış bölgelerde görev yapan öğretmenlerimizi teşvik edecek bir takım tedbirler alınacak. Öğretmenliğe kabul de uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz, artık bu eğitimi bakanlığımız kendisi verecek. Ayrıca tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini meslek içi eğitim yoluyla hedeflerimize uygun seviyeye çıkartacağız. Halen ihtiyari olan anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Her birini gece karanlığını delen birer yıldız olarak gördüğümüz öğretmenlerimize imkanlar nispetinde her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz. Yeni yönetim sistemimizi oluştururken eğitim-öğretim sistemimizi yine önceliklerimizin en başına koyduk. Partimizi kurduğumuz zaman Türkiye´yi dört temel direk üzerinde yükselteceğiz demiştik; eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Hamd olsun bugüne kadar belli bir başarıyı yakalamış vaziyetteyiz, daha da bu başarı inşallah artarak devam edecek"

Üniversitelerde gelinen son durumu değerlendiren Erdoğan, kaliteye önem verileceğini ifade ederek  şu şekilde devam etti:

"Üniversitelerimizde bakıyoruz 76 üniversitemiz vardı göreve geldiğimizde şu anda 206 üniversitemiz var. Üniversitemizin olmadığı il yok, 81 vilayetimizin hepsinde de üniversitemiz var. Ben senin çocuğuna üniversiteyi ayağına getiriyorum, Hakkari´ye üniversite götürüyoruz, Iğdır´a üniversite götürüyoruz, Kars´a üniversite götürüyoruz. Bundan sonraki adım kalite, geçen Almanya seyahatimde Alman Cumhurbaşkanına sordum, sizin üniversitelerimizdeki öğrenci sayısı nedir diye. Verdiği cevap değişik şeyler ile beraber 3 milyon. Onların nüfusu bizden fazla 82 küsür, biz 81. Size ne kadar dedi, biz de yaklaşık şu anda 8 milyon üniversite öğrencisi var dedim. Kalitede eksiklerimiz var, ama inşallah 5-10 yıl sonra biz kalitede de onları yakalayacak ve geçeceğiz. Doğrudan Cumhurbaşkanlığımıza bağlı kurumlarımızın bir kısmını da gençlerimize ve geleceğimize yönelik projeksiyonlar oluşturmak üzere ihdas ettik. Mesela dijital dönüşüm ve insan kaynakları ofislerimizin öncelikli hedefleri gençlerimiz. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızı daha da güçlendirdik. Her alanda olduğu gibi eğitimde de yeni yönetim sistemimizin ruhuna uygun reformlar gerçekleştireceğiz. Eğitim yönetiminde ehliyet ve liyakat olmazsa olmazımızdır. Bakanlığın en üst yöneticilerinden okul müdürlerimize kadar tüm yönetim kademelerimizi bu anlayışla ve dış müdahalelere kapalı bir şekilde çalışır hale getireceğiz. Enerjisi ve birikimi yüksek arkadaşlarımızla birlikte, hedeflerimize çok daha hızlı bir şekilde yol alacağımıza inanıyorum. Okul yöneticiliği bunlarla birlikte adanmışlık da ister, okul yöneticiliği bir gönül işidir. Kimse bu parametrelerin dışında bir sebeple kendine görev talep etme hakkı görmemelidir. Eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımız bizim bu süreçte en büyük yardımcılarımız olmuştur. Yeni dönemde de yürütülen çalışmalara katkı sağlamak suretiyle kendilerinden aynı fedakarlığı, aynı işbirliğini bekliyoruz. Diğer yandan okullarımıza ilave destekler vererek okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile velilerimizi karşı karşıya getiren uygulamaları da ortadan kaldıracağız. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizi de velilerimizi de eğitim sistemimizin aynı ortak gaye için çalışan ayrılmaz parçaları olarak görmek istiyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizi etüt gibi yüklerden kurtarmaktır"

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false