SİYASET 16.05.2018 10:03:26 274 0

"Öğretmen atamasında mülakat sistemi ortadan kaldırılmalı"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 109 bin öğretmen açığının bulunduğu ülkemizde, öğretmen olmak için atama bekleyen binlerin olmasının anlaşılır bir durum olmadığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aynı okulda aynı işi yapan öğretmenlerin farklı statülerle ayrıştırılmasına tepki göstererek, kamuya personel alımlarında yazılı sınav haricinde yapılan mülakatların da kaldırılması gerektiğini belirtti. 

109 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, atama bekleyen 400 bin öğretmenin yaşadığı mağduriyetini gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanlığının verilerini göre ülkemizde 109 bin öğretmen açığın bunduğunu ifade eden Gürer, "Öğretmen açığı bu kadar yüksek rakamlara ulaşmışken, 400 bin öğretmenin atama beklemesi anlaşılır bir durum değildir" dedi. 

AYNI İŞİ YAPAN ÖĞRETMENLER ARASINDA MAĞDURİYET OLUŞTURUYOR 

Hükümetin öğretmen açığını atama yaparak kapatmak yerine, "ücretli", "vekil", "sözleşmeli" gibi uygulamalarla sorunu gidermeye çalıştığını anlatan Ömer Fethi Gürer, "Aynı okulda, aynı sınıfta, aynı derse giren öğretmenler, kadro açısından farklı statülerle ayrıştırılıyor. 904 bin öğretmenin görev yaptığı Milli Eğitim Bakanlığında kadrolu öğretmen sayısı 784 bindir. 39 bini sözleşmeli olmak üzere, 120 binden fazla öğretmen ise diğer adlarla görev yapmaktadır. Aynı okulda kadrolu bir öğretmenle, sözleşmeli veya ücretli bir öğretmenin aynı işi yapıyor olmasına rağmen farklı statülerde olmasının, ciddi sorunları da beraberinde getirdiği bilinen bir gerçektir. Hem aldıkları maaş hem de diğer kazanımları açısından değerlendirildiğinde, ücreti ve sözleşmeli adıyla ders veren öğretmenlerin yaşadığı mağduriyet mutlaka giderilmelidir" diye konuştu. 

EĞİTİM CAMİASI, SORUNLAR YUMAĞI HALİNE GELDİ

AKP hükümetinin, her konuda olduğu gibi milli eğitim konusunu da adeta eline yüzüne bulaştırdığını söyleyen  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Eğitimde yaşanan sorunlar hat safhaya ulaştı. Öğretmenlerin sorunları, atama bekleyen öğretmenler, sınav sistemindeki aksaklıklar, müfredat değişiklikleri, taşımalı eğitim sistemi, derslik sorunu gibi problemler, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve eğitim camiasını sorunlar yumağı haline getirmiştir" şeklinde konuştu. 

MÜLAKAT SİTEMİ ORTADAN KALDIRILMALI 

Sadece öğretmen alımlarında değil, kamuya personel alımlarının tamamında mülakat sisteminin ortadan kaldırılması gerektiğine de değinen Ömer Fethi Gürer, " Öğretmen alımlarında ya da kamuya alınacak diğer personel sınavlarına giren adaylar, zaten tüm şartları yerine getirdikten sonra bu sınavlara girebiliyor. Sınavdan başarılı sonuç alan adayların, bir de mülakata tabi tutulması, beraberinde farklı iddiaları da gündeme getiriyor. Mülakat sisteminin tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konutu.

EĞİTİMDEKİ SORUNLAR, CHP İKTİDARIYLA SONA ERECEK 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimdeki çarpık sistemin, 24 Haziran seçimlerinde CHP iktidarıyla son bulacağını da belirterek, "Eğitim sistemi, tüm öğrenci ve öğretmenler için, aydınlık yarınların kapılarını aralayacak bir şekilde, yeniden düzenlenecek, daha modern ve daha çağdaş bir hale getirilerek, eğitimdeki sorunlar tamamen ortadan kaldırılacaktır" dedi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli