Öğrencilerden Baro´ya ziyaret
YAŞAM 11.04.2018 13:48:39 769 0

Öğrencilerden Baro´ya ziyaret

Adana Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi 9., 10, 11. ve 12. Sınıf Öğrencileri ve Okul Öğretmenleri Bülent Başaran ile birlikte Baro´yu ziyaret ettiler.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sohbet sırasında, güncel konular başta olmak üzere hukuk sistemi, baroların işleyişi, avukatlık mesleği ile ilgili bir çok sorular yönelten öğrenciler aldıkları yanıtlarla bilgilendiler.

Av. Veli Küçük, avukatlığın doğru ve gereği gibi yapılması halinde adaletin tecellisine katkı sağlayan bir yönü olduğunu belirterek, "Bir tarafta iddia bir tarafta savunma bir tarafta da karar makamı vardır. Bunlardan biri olmazsa adaletin bir ayağı eksik kalır. İnsanlar bizlere sorunlarını çözmemiz için gelmektedir. Bizler eğitimimiz gereği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışmaktayız. 3 bin yıllık geçmişi olan bir mesleğin temsilcileriyiz. Mesleğimiz bir özgüven mesleğidir"dedi.

Avukatlık mesleğinin bir anlamda yurttaşın adalete erişimi ve hak arayışının temsilcisi olduğunu hatırlatan Av. Küçük, baroların işleyişi ve sorumlulukları hakkında bilgiler sundu.

Av. Küçük, son 12 yılda 10 binin üzerinde yasa maddesinin değiştiğini, hukukçu olarak kendilerini öğrenci gibi bu maddelere çalıştığını belirterek, " Her geçen gün yasalar, mevzuatlar yenileniyor. Kendimizi yenilemek ve tazelemek zorundayız. Yurttaşlarımız, dava açarlarken yargılama giderleri peşin olarak alındığından ekonomik durumlarının yerinde olmaması nedeniyle zorlanmaktadırlar. Bu durum aynı zamanda hak kayıplarına neden olmaktadır" dedi.

Türkiye´de yargılanma hakkı, hukuki ihtiyaçlar, hakim ve personel yetersizliği, sıklıkla adalete erişimde yaşanan sorunlara değinen Av. Küçük, ülke gündemiyle ilgili yöneltilen sorular karşısında da öğrencilere görüş, düşüncelerini ifade etti.

Türkiye´de adalete erişimin paralı olmasının sonucunda maalesef açılan davaların büyük bir bölümünün avukatsız gerçekleştiğini belirtti.

Öğrencilerden Türkiye Barolar Birliği´ne başkan nasıl seçilir? şeklinde sorusuna Av. Küçük, "Sonuçta 10 yıl kıdem aranıyor, 10 yıl kıdem üzerindeki bütün meslektaşlarımız Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına aday olabilir. Barolarda ise Yönetim Kurulu üyeleri levhada yazılı ve avukatlıkta en az beş yıl kı demli olan avukatlar arasından seçilir. Üye sayısı yüzden az olan barolarda beş yıllık kıdem şartı aranmaz." diye cevapladı.

Ayrıca, nitelikli hukukçuların yetişmesinin çok önemli olduğunu, ilköğretimden itibaren ezberci ve test usulü anlayışla yetişen öğrencilerin, muhakeme gücü yüksekliğine dayananan hukuki sorunların çözümünde yetersiz kaldığını, bu nedenle hukuk fakültesi eğitiminin TBB ve Barolarca yeniden belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Sohbet sonunda Başkanı Av. Veli Küçük, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüşme esnasında; TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, Baro Disiplin Kurulu Üyesi Av.Timur Ortatepe ve Av. Boray Dilik ve Av. Enes Şahin de hazır bulundular.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false