Obama suskunluğunu bozdu
DÜNYA 8.09.2018 12:23:09 306 0

Obama suskunluğunu bozdu

ABD´deki Illinois Üniversitesinde konuşma yapan ABD eski başkanı Barack Obama, uzun zamandır devam ettiği politik suskunluğunu bozarak, ?Mükemmel bir adayınız yok diye kenarda duramazsınız, ihtiyacımız Amerika´yı düşünen kişiler? dedi.

Illinois Üniversitesinde yaptığı ?Demokrasimizin Durumu? programında konuşan ABD eski başkanı Barack Obama, Beyaz Saray´dan ayrıldıktan sonra geçirdiği sessiz dönem için ?8 yıllık Beyaz Saray dönemden sonra eğer evliliğimizin devam etmesini istiyorsam biraz Michelle´e zaman ayırmalıydım? demesi gülüşmelere neden oldu. Obama ayrıca bir ABD geleneği olarak eski başkanların sessizce politik sahneden çekildiğini ve kendisinin de bunu yapmak istediğini söyledi. 
Ancak geri dönmek zorunda kaldığını belirten Obama, ?Bugün buradayım çünkü bu dönem tarihimizdeki en önemli dönemlerden biri. Her ABD vatandaşı kim olduğumuzu ve ne için durduğumuzu belirlemeli? dedi. Risklerin çok yüksek olduğunu ifade eden Obama, ?Kenarda duranlar için sonuçlar çok kötü olacaktır? dedi. 
ABD Başkanı Donald Trump´ın politikalarına temelden karşı olduğunu bilinen Obama, ABD´de demokrasine karşı olan korkunun Trump ile başlamadığını ifade ederek, ?O bir semptom, sebep değil. Politikacıların yıllardır oluşturdukları küskünlüğün, geçmişte kalan öfkenin vee korkunun bir göstergesi? dedi. Obama ayrıca Amerika´nın ideallere her yaklaştığında değişimden korkan veya ülkenin ayrışmasından fayda sağlayan kişiler tarafından sekteye uğratılmaya çalıştığını anlatarak ?Gelecek dönemde bunlardan biri? diye konuştu. 

"Trump´ın yaptıkları normal değil" 
Trump´ın yönetimi sırasında yaşananları anormal olarak nitelendiren Obama, en son ABD´de ismi açıklamayan bir beyaz Saray çalışanın Trump´ı durdurmaya çalıştıklarını ifade eden yazıya da değinerek, ?Bu normal değil. Bu olması gereken kontrol mekanizması değil? diyerek sıra dışı zamanların yaşandığını belirtti. 
?Ama iyi haberlerim var? diyen Obama, iki ay içerisinde seçimlerin olduğunu hatırlattı. Kötü politikaları durdurmanın tek bir yolu olduğunu söylen Obama, ?O da sizsiniz. Siz ve oylarınız? dedi. İnsanların farklı görüşleri olduğunu bunun normal olduğunu söyleyerek kendisinin bir Demokrat olduğunu söyledi. 
Obama seçimlere yaklaşırken Cumhuriyetçilerin ekonomik başarı olarak sunduğu işsizlik rakamlarının, 2015 ve 2016 yılında aynı olduğunu ve kendisinin döneminde yapılanların Trump´a rağmen bu sonuçları ortaya koyduğunu belirtti. Trump´ın bir kabadayı gibi davrandığını söyleyerek Amerikalıları karşı çıkmaya çağıran Obama Trump´ın FBI ve Adalet bakanlığına sürekli saldırdığına değinerek, ?Biz Amerikalılar kabadayılara karşı dururuz. Onları izlemeyiz? dedi. 
Tüm Amerikalıları ?Amerika için en iyi olanı düşünerek? oy kullanmaya çağıran eski Başkan Obama ?oturup bir kurtarıcı bekleyemezsiniz. Mükemmel bir adayınız yok diye kenarda duramazsınız. Bu bir rock konseri değil. Bir peygambere ihtiyacımız yok. Tüm ihtiyacımız dürüst, çok çalışan, Amerika´yı düşünen kişiler. Demokrasimiz için en büyük tehdit Umursamazlık? dedi. 
Her yeni nesil Amerikalının Amerika´yı bir adım ileri taşıdığını söyleyen Obama, bunu oturup bir şeyler olmasını bekleyerek yapmadıklarını dile getirdi. 
Obama konuşmasını ?Değişim gerçekleşir, ümit gerçekleşir. Adillik, adalet, eşitlik ve fırsatlar bizim neslimizin mirası olabilir? diyerek tamamladı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli