YAŞAM 22.11.2019 11:33:00 783 0

"NÜFUSUN %50’Sİ DİŞSİZ"

Bilimsel Diş Hekimliğinin Kuruluşunun 111. Yılı Etkinlikleri Adana’da da Başladı

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanına seslenerek “Ağız ve Diş Sağlığının önemini bilen, koruyucu ve tedavi edici çözümler konusunda önerileri olan biz diş hekimlerinin taleplerini ve sesini lütfen duyunuz!” dedi.

Atatürk Parkında bir araya gelen Adana Diş Hekimleri Odası yönetici ve üyeleri, ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ve akademisyenler, Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Nilay Fevziye Medeni ile diş hekimleri Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler’in anıta çelenk koymasının ardından Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

Burada açıklama yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı’na seslenerek “Türkiye’de Bilimsel Diş Hekimliği’nin kuruluşunun 111. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca oluşturulan onbirinci kalkınma planı hedefleri içerisinde yer alan obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşlanma, tütün ürünleri ile mücadele ve uyuşturucu ile mücadelede, bulaşıcı olmayan sistemik hastalıklarla mücadelede Ağız ve Diş Sağlığının önemini bilen, koruyucu ve tedavi edici çözümler konusunda önerileri olan biz diş hekimlerinin taleplerini ve sesini lütfen duyunuz!”

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE PAYDAŞ OLMAYA HAZIRIZ

“Onbirinci kalkınma planında geçen; Kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için koruyucu ve önleyici hizmetlere erişimi artırmayı ve fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarda,

0-18  yaş arasında nüfusa planlı aylık kotalı ülkenin her yerinde Ağız ve diş sağlığında koruyucu ve tedavi edici hizmetlerde özelden hizmet alımına hazırız. Bu konuda çocuk sayısının en fazla olduğu iki ilin pilot bölge ilan edilerek çalışmaların başlaması için gerekeni yapmaya hazırız, talebimizi ve sesimizi duyun! Bulaşıcı olmayan hastalıklarda mücadelede diabet hastalığının diş eti sağlığı  ile birebir ilişkisini bilen biz diş hekimleri diabet raporu olan hastalara diş eti sağlığı konusunda koruyucu ve tedavi edici hizmetler için özelden hizmet alımına hazırız, talebimizi ve sesimizi duyun! 15 yaş üstü obeziteyle ve tütün kullanımı ile mücadelede 2023 hedeflerinin tutturulabilmesi için ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çözüm önerilerimizle sorunu çözmeye bu konuda paydaş olmaya hazırız, talebimizi ve sesimizi duyun!”

 “Sağlık Turizminde 2023 hedeflerinin tutturulabilmesi için sağlık turizmi yetki belgesi alımında hekimlerin ve personelin dil bilme zorunluluğu yerine yabancı dil hizmet alımı taahhütünün getirilmesi ve mezuniyet sonrası sürekli Diş Hekimliği Eğitimi Sertifikası’nın zorunlu olmasının sağlanması için, talebimizi ve sesimizi duyun! Sağlıklı yaşlanmada nüfusumuzun yüzde onuna ulaşan 65 yaş üstü nüfusta total dişsizliğin (yüzde elli oranındadır) çözümü için implant destekli protezlerde özelden hizmet alımı yapılmalıdır. (Implantların Türkiye’de üretilmesi koşuluyla) talebimizi ve sesimizi duyun!”

YEŞİL PASAPORT HAKKI VERİLMELİ

“Özelde çalışan diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapmak için emekli sandığından emekli olmuş diş hekimlerine tanınan emekli aylığı iyileştirmesinin Bağ-Kur ve SGK emeklisi diş hekimlerine de tanınması için talebimizi ve sesimizi duyun! Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan kongre, fuar, bilimsel toplantılarda mesleki yetkinliğini geliştiren biz diş hekimlerinin kamudaki meslektaşlarımızın belli bir çalışma süresi sonunda elde ettiği yeşil pasaport hakkının özelde çalışan diş hekimlerine de aynı koşullarda tanınmasını talep ediyoruz, talebimizi ve sesimizi duyun! Tıp hekimlerinin ve öğretmenlerin askerlik hizmetini kamu adına ilgili bakanlıklarda görevlendirilerek yapması doğru ve yerinde bir karar olup, aynı hakkın diş hekimlerine de tanınmasının ihtiyaç olduğunu ve ülkemizin yararına olacağı tespitimizdir, talebimizdir. Sesimizi duyun! “

SAĞLIKTA ŞİDDET ÖNLENMELİ

“Nitelikli bir eğitim almadan yetişen diş hekimlerinin istenilen faydayı sağlayamayacağı aşikardır. Bu sebeple sayısı 92’ye ulaşan Diş Hekimliği Fakülteleri’nin öğretim üyesi açığının kapatılması sağlanmadan kontenjanların artırılıp yeni fakülte açılımına devam edilmesi sadece diş hekimlerinin yetersiz bir eğitim almasını sağlamaktan başka toplum ağız diş sağlığına da gereken faydayı sağlamayacaktır. Yeni fakülte açılmasının ve öğrenci kontenjanlarının artırılmasının önüne geçilmesi talebimizdir, sesimizi duyun! Ve son olarak özellikle kamuda çalışan meslektaşlarımızın maruz kaldığı sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için gereken düzenlemelerin yapılması, ADSM’lerde gece nöbetlerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması talebimizdir. Sesimizi duyun!

Bu vesileyle ile tüm meslektaşlarımızın Diş Hekimliği Günü’nü kutlar, sorunlarımızın çözümlerinin bulunabileceği ve uygulanabileceği bir yıl olmasını dilerim.” diye konuştu.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu