GÜNDEM 15.06.2020 13:51:00 633 0

"Normalleşelim ama rehavete kapılmayalım"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Covit-19 salgınını işaret ederek, esnaf ve sanatkarlardan, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları konusunda titiz davranmalarını istedi.

İnsan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda riskin yüksek olduğunun da altını çizen Başkan Niyazi Göger, vatandaşlara, alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını önerdi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Çin'de ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyada etkili olan Covid-19 virüsüyle mücadelede Türkiye'nin önemli bir mesafe kat ettiğini, bunun göstergesi olarak da 1 Haziran itibarı ile normalleşme sürecine geçildiğini hatırlattı.

Normalleşmeyle birlikte tedbirlerin kısmi olarak esnetilmesinin virüs tehlikesi geçtiği anlamına gelmediğine dikkati çeken Birlik Başkanı Niyazi Göger, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşları tedbiri elden bırakmaları konusunda uyardı.

Başkan Niyazi Göger, "Pandemi sürecinde ekonomik olarak en fazla etkilenen kesimlerin başında esnaf ve sanatkarlarımız geldi. Bir çok sektörde işyerleri geçici süreyle kapandı, bir çok sektörde ise işletmelerin faaliyetleri kısıtlandı. Gerek devletimizin aldığı tedbirler, gerekse vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet neticesinde bu süreci çok uzamadan atlattık. Ancak normalleşme sürecine girmemiz, salgın tehlikesi geçtiği anlamına gelmemektedir" dedi.

Mardin'e atanan Vali Mahmut Demirtaş'a yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinde, son günlerde Adana'da vaka sayısının arttığı konusunun gündeme geldiğini ifade eden Başkan Niyazi Göger, "Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı verilerde de vaka sayılarında gözle görülür bir artış söz konusu. Uzmanlar da dikkatsizlik ve yeterli önemin verilmemesinden kaynaklı vaka sayılarının yukarılara doğru seyrettiğini, böyle devam ederse en başa dönüleceği yönünde uyarılarda bulunuyor. Virüsle mücadelede elde ettiğimiz başarının sürmesi, verilen emeklerin heba olmaması ve salgın döneminde yaşadığımız günlere yeniden dönmemek için rehavete kapılmadan, aynı hassasiyetle  kurallara uymaya devam etmeliyiz" dedi.

Uzmanların, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde virüs bulaşma riskinin yüksek olduğunu, zorunlu kalınmadıkça kalabalık ortamlara girilmemesi yönünde uyarılarının bulunduğunu hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, vatandaşlara alışveriş için, aynı anda birden fazla kişinin alışveriş yaptığı AVM'ler ve zincir marketler yerine esnafı tercih etmelerini tavsiye etti.  

 

KALABALIK ORTAMLARDAN KAÇININ

Başkan Niyazi Göger, "Alışveriş merkezleri ve zincir marketlerde aynı anda çok sayıda kişinin içeride bulunması doğal olarak sosyal mesafenin korunmasını güç hale getiriyor. Her ne kadar içeriye alınan kişi sayısı sınırlı tutulsa da reyonlar arasında insanlar birbirine çok yakın mesafede alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Hal böyle olunca virüse karşı en etkili korunma yöntemi olan sosyal mesafe kuralı ihlal ediliyor. Bunun yanı sıra aynı ürüne birden fazla insanın dokunması da bulaşma riskini arttırıyor. Oysa küçük esnafta, içerideki müşteri sayısı bir yada iki kişiyle sınırlı. Bu da doğal olarak  sosyal mesafenin daha rahat korunmasına olanak sağlayarak, virüs bulaşma riski de azaltıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın alışverişlerini, AVM ve zincir marketler yerine küçük esnaftan yapmasının daha güvenli ve sağlıklı olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.(CO)

 
 
 
 
2 Ek
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false