´Nohutçu´ Cinayetine Ömür Boyu Hapis Cezası
28.06.2015 17:32:46 402 0

´Nohutçu´ Cinayetine Ömür Boyu Hapis Cezası

Adana´da kendisine boşanma davası açan eşinin çalıştığı bar sahibini öldürmek isterken barda nohut satan bir kişiyi öldüren sanığa ömür boyu hapis cezası verildi

  Biçerdöver operatörü Ü.T, 2009 yılında çalışmak için gittiği Tokat´ın Zile ilçesinde A.S. ile tanıştı. İlk evliliğinden 5 çocuğu olan Ü.T, A. Adana´ya getirdi. Çift birlikte yaşamaya başlarken Ü.T, nikah kıydığı genç kadını iddiaya göre barlarda garson ve konsomatris olarak çalıştırıp kazandığı paraya el koydu. Geçen yıl eşinin şehir dışına çıkmasını fırsat bilen A. T, Adana 4. Aile Mahkemesi´ne giderek şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Boşanmaya eşinin çalıştığı barın sahibi 61 yaşındaki Eyyüp Şanlı´nın neden olduğunu düşünen Ü.T, kuru sıkıdan bilye atar hale getirilen tabancayla geçen 15 Eylül´de merkez Seyhan ilçesindeki bara gitti. Burada yaklaştığı E.Ş. birkaç el ateş etmeye çalışan Ümmet Tatlı´nın tabancası tutukluk yaptı. Dışarıya çıkan Ü.T, burada denediği tabancanın ateş alması üzerine yeniden bara girdi. E.Ş. ateş açan Ümmet Tatlı, yanlışlıkla aynı mekanda masalara haşlanmış nohut satan H.K. başından vurdu. Kardaşlar olay yerinde yaşamını yitirirken, barda alkol alan 40 yaşındaki M.K, üzerine atlayıp etkisiz hale getirdiği Ü.T. tabancasını aldı. M.K, bardan kaçan Tatlı´nın arkasından ateş ederek ayağından yaraladı. Yaralı halde kaçan Ü.T, Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde yakalandı. Eşi A.T. ise kadın sığınma evine yerleştirildi. Eşini kötü yola düşürenleri korkutmak istediğini söyleyen Ü.T, "Masum bir insanın ölümüne neden olduğum için çok pişmanım. Karıcığım, seni çok seviyorum. Hemen evimize, annemin yanına dön. Olanları unut, çıkana kadar beni bekle" diye savunma yaptı ancak tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı, Ü.T. hakkında H.K.´olası kastla öldürmekten´ 25 yıl, E.Ş. ´öldürmeye teşebbüsten´ ise 15 yıl olmak üzere toplam 40 yıl hapis cezası istemiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi´ne dava açtı. İddianamede, Mehmet Karakuş hakkında da Ü.T.kasten yaralama suçundan 5 yıl hapis cezası istendi. Duruşmalarda kendini savunan Ü.T, "Tekrar barın içine girdiğimde dengemi kaybettiğim için silahım ateş alınca H.K. yaralandı" dedi.

Tutuksuz sanık M.K. ise kaçmaya çalışan Ümmet Tatlı´nın daha fazla uzaklaşmaması için arkasından ateş ettiğini ancak kurşunun ayağına denk geldiğini söyledi. Sanıklar karar duruşmasında pişman olduklarını da anlattı. Yargılamayı bitiren mahkeme heyeti, Ü.T. ayağından vuran M.K. 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. E.Ş. öldürmeye teşebbüs suçundan Ü.T. 15 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, cinayet suçundan da ömür boyu hapis cezası verdi. (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false