NEW YORK´TA TERÖR ALARMI
DÜNYA 25.10.2018 00:46:01 242 0

NEW YORK´TA TERÖR ALARMI

New York´ta CNN haber merkezine gönderilen bombanın patlamaya hazır tellerle güçlendirilmiş boru tipi bir bomba olduğu açıklandı.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan New York Emniyet Müdürü James P. O´Neill ?Bu bir terör eylemidir? dedi.

O´Neill, CNN´e gönderilen bomba düzeneğinin imha edildiğini belirtirken düzenek de incelemeye alındı.

Ayrıca içerisinde beyaz bir toz olan bir zarf bulundu.

O´Neill zarfla ilgili olarak da ?Bulunan maddelerle ilgili araştırmalar sürüyor. Biz bunları daha önce de gördük. Daha kötülerini de gördük. Bunları yapanları adaletin karşısına çıkartacağız. ? dedi.

Vali Coumo canlı yayında kendi ofisine de bir paket gönderildiğini öğrendi

New York Valisi, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü´nün, CNN New York stüdyolarının bulunduğu ? Time Warner´ binası önünde basın toplantısı düzenledikleri sırada Vali Andrew Coumo, Manhattan´daki kendi ofisine de şüpheli bir paket gönderildiğini açıkladı.

New York´ta başka kişi ve kuruluşlara da benzeri bombalarının gönderilebileceğine işaret eden Vali Coumo, ? Şu anda bize yaşattırılmak istenen, terörden korkmamızdır. Bu yaşadıklarımız bizler için yeni değil. Biz bunları daha önce de yaşadık. New York´ta ilk terör saldırısı 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi´ne yapıldı. En iyi polis bizde, en iyi kolluk güçleri bizde. Biz New Yorkluyuz, uluslararası bir ikonuz, uluslararası terörün hedefindeyiz. Gerekli her türlü önlemleri aldık terörden korkmuyoruz? dedi.

İlerleyen saatlerde yapılan açıklamada ise Vali Coumo´nun Manhattan´daki ofisine gönderilen şüpheli pakette herhangi bir patlayıcının olmadığı açıklandı.

?Bu bir terör eylemidir ?

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, bu tür eylemlerin, korkuyu, şiddeti teşvik etmeye yönelik eylemler olduğunu vurgulayarak, ?Bu eylem özgür basına, bu ülkenin liderlerine karşı yapılan bir terör eylemidir. New Yorklu´lar korkmayacaktır. Bu kentin halkı yeniden bize bunları yaşatmaya çalışanlara meydanı bırakmayacaktır. New Yorklular rutin işlerini yapmayı sürdürsünler. Gerekli her türlü önlemler alındı. Önemli yerlerde ve medya merkezlerinde gerekli tedbirlerimizi aldık. Her zamandan çok daha fazla polis göreceksiniz. Bu sizlerin güvenliğini sağlamak için. Ulusumuz için acı veren bir gün, bu tür eylemler korku yaratmak içindir. Biz buna izin vermeyeceğiz? dedi.

"Daha kaç paket var bilemiyoruz"

CNN canlı yayına bağlanan New York Belediye başkanı Bill de Blasio, şu ana kadar ellerinde New York´a yönelik kayda değer bir ihbar olmadığını belirterek, ? Bir şeyler oluyor parçaları bir araya getirip bombalı paketlerin ne gibi mantıkla gönderildiğini çözmeye çalışıyoruz. Ciddi olmalıyız.? Dedi.

Bombalı paketlerin kargo şirketleri aracılığıyla gönderildiğini ifade eden Blasio, ? Bu durum bir kaç gün daha sürebilir. Ne kadar sürer tabiki şu an için bilemiyoruz. Daha kaç paket gönderilmiş bunları saptamak çok zor. Kenti koruyacak gerekli önlemleri aldık. Bu tür durumları daha önceki yıllarda da yaşadık. Sadece New Yorklulardan duyarlı olup gördükleri şüpheli bir paketi acilen polise bildirmelerini istiyoruz. Hedefte medya var. Önemli medya kuruluşlarında gerekli önlemleri aldık? diye konuştu.

New York alarmda

Yetkililer New York´ta medya kuruluşları ve önemli bazı yerlere de benzeri bomba düzenekleri gönderilebileceğini kaydederek, ?New York alarmda, her zamankinden daha fazla güvenlik güçlerini kentte görecesiniz, metrolarda, sokaklarda caddelerde gerekli tüm önlemleri alındı? diye konuştu.

CNN New York stüdyo ve haber merkezlerinin bulunduğu Time Warner Center´a gönderilen patlayıcının, boru ve tellerle yapıldığı kaydedildi.

New York´ta polis teşkilatına bağlı terörle mücadele ekipleri, acil durum timleri, bomba imha ekipleri, kimyasal saldırılara karşı korumak için eğitilmiş özel ekipler kentin önemli noktalarına konuşlandırıldı.

Kentteki, tren ve şehirlerarası otobüs terminali ve metrolarda polis sayısı arttırıldı.

Askerlerden oluşan Ulusal Muhafız birlikleri kentin kritik ulaşım noktalarında görevlendirildi. Bazı metro istasyonları ve terminallerde patlayıcı uzmanı K9 köpekleri görevlendirildi.

Kentte, polis helikopterleri devriye görevlerini sürdürerek havadan kontrolü sağlıyor ayrıca hem polis hem de sahil güvenlik botları denizden koruma sağlıyor.

KAYNAK: VOA

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli