NATO TATBİKATINDAKİ KRİZİN BELGELERİ ORTAYA ÇIKTI
DÜNYA 19.11.2017 14:55:13 504 0

NATO TATBİKATINDAKİ KRİZİN BELGELERİ ORTAYA ÇIKTI

NATO´nun Norveç´teki Trident Javelin tatbikatı sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı ve Mustafa Kemal Atatürk´ü hedef alan paylaşımların belgesi ortaya çıktı.

PKK destekçisi olduğu iddia edilen bir Norveç vatandaşı, NATO tatbikatının yapıldığı sırada sosyal medya hesaplarını taklit eden bir simülasyonda "RTERDOĞAN" kullanıcı adıyla sahte hesap açtı.

Ardından açılan o sahte hesaptan C Erdoğan´ı NATO düşmanıymış gibi gösteren paylaşımlar yaptı. Yapılan paylaşımlar aracılığıyla, Erdoğan´ın NATO´yu zarara uğratan anlaşmalar yapıldığını ilan etti.

Yaşananları tatbikatta görevli Türk Subaylar ortaya çıkardı. Tatbikattaki Subaylar, kriz yaratan paylaşıma cevaben söyle yazdılar; "Bu yalan haberdir! Türkiye onlarca yıldır NATO´nun güvenilir ve sadık bir partneridir. Böyle bir anlaşma yapılmadı. RTERDOĞAN hesabı sahtedir. Lütfen bu hesabı mümkün olan en kısa sürede kapatınız!"

Açılan sahte RTERDOĞAN hesabından paylaşılan sadece bu da değildi. Bu hesaptan NATO´yu kötüleyen başka bir görsel daha paylaşıldı.

NATO GENEL SEKRETERİ, ERDOĞAN´DAN ÖZÜR DİLEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı telefonla arayarak, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalıyla ilgili olarak özür diledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinde, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalıyla ilgili olarak komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin işine derhal son verildiğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinde, benzer bir hadisenin tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını, yaşanan skandalın NATO ve Türkiye arasındaki ilişkileri olumsuz etkilememesini ümit ettiğini bildirdi.

Stoltenberg, görüşmede, komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin işine derhal son verildiğini belirtti.

Türkiye´nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Stoltenberg, benzer bir hadisenin tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını, yaşanan skandalın NATO ve Türkiye arasındaki ilişkileri olumsuz etkilememesini ümit ettiğini bildirdi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM: ´NATO´DAN ÇIKALIM, BAĞIMSIZ OLALIM´

NATO´nun tatbikatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk´ü hedef alan olaylar sonrası ABD Büyükelçiliği´ne gelen Vatan Partisi düzenledi ve "NATO´dan çıkalım, bağımsız olalım" dedi.

8-17 Kasım tarihleri arasında NATO´nun Norveç´te düzenlediği komuta kontrol amaçlı Trident Javelin (Üç Uçlu Mızrak) adlı tatbikatta Atatürk ve Erdoğan´ın hedef gösterilmesine karşı Vatan Partisi Ankara, İzmir ve İstanbul´da kitlesel basın açıklamaları yaparak tepki gösteriyor.

Ankara´da Amerikan Büyükelçiliği önünde toplanan Vatan Partisi üyeleri, NATO aleyhine sloganlar atarak Türkiye´nin NATO´dan çıkması gerektiğini belirtti.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, özetle şunları söyledi:

Reyhan´ın konuşmasından öne çıkan satırlar:

Çok uzaklara gitmeye gerek yok. 15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye´nin savaştığı güç, Fethullah kisvesine bürünmüş NATO´dur.

Afrin´de, Ayn-El Arab´da, Kandil´de Türkiye´yi hedef alanlar PKK/PYD görünümündeki NATO ve ABD´dir.

PKK/PYD´ye 3500 TIR silah veren NATO´nun elebaşı ABD´dir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen dolayısıyla ?asker? kimlikleri kalmayan FETÖ´cü hain takımını hala istihdam eden yine NATO´dur.

NATO üyesi olmayan Çin, Rusya gibi ülkelerden füze savunma sistemi almak istediğimizde ülkemizi alenen tehdit eden de NATO´dur.(Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli