YAŞAM 8.06.2018 13:42:36 541 0

"MYO´da ara değil; aranan elemanlar yetişiyor"

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi´nde (AOSB) Çukurova Üniversitesi´ne bağlı eğitim-öğretim veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu´nun 2017-2018 dönemi mezunları törenle okullarına veda etti. AOSB Başkanı Bekir Sütcü, yüksekokulun "ara eleman d

AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu´nda mezuniyet sevinci

Tekstil, giyim, ayakkabı ve deri, makine ve metal teknolojileri, mimarlık ve şehir planlama, elektronik ve otomasyon, elektrik ve enerji, tekstil laboratuvarı olmak üzere toplam 6 bölümde eğitim- öğretim verilen AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu´ndan mezun olan 53 öğrenci için Bölge Başkanlığı Seyhan Salonu´nda tören düzenlendi. 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, törendeki konuşmasında, okulun ülke ekonomisine, ihracatına ve istihdamına katkı sağlayacak nitelikli öğrenciler yetiştirme hedefi doğrultusunda önemli bir boşluğu doldurduğunu anlattı.

Sütcü, "Öğrencilerimize şu mesajı vermek istiyorum; eskiden sizler için ´ara elaman´ derlerdi. Şimdi o söylemin yerine ´aranan elaman´ ifadesini kullanıyoruz. Ben burada 23 yıllık bir sanayiciyim. Şirketimizde 1000´in üzerinde çalışanımız var. MYO´da okuyup şirketimizde istihdam ettiğimiz öğrenciler de var. OSB´mizin yerleşkesinde bulunan bu güzide okulumuz hem sizler, hem de bizim için fırsattır. Öğrencilerimizin özellikle bu fırsatı değerlendirmelerini istiyorum. Sanayiciler şu anda üniversite mezunu veya mühendislerin yanı sıra ´aranan´ dediğimiz sizler gibi donanımlı elemanlara gereksinim duyuyor."dedi. 

Sütcü, yönetim kurulu olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Teknik Bilimler MYO´nun gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 7033 sayılı yasaya göre, Yükseköğretim Kurulu´nun OSB´lerde kurulan MYO´larda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim desteği verilmesine ilişkin usul ve esasları belirlediğini söyledi.  Bu kapsamda eğitim desteği sağlanan 8 MYO´dan biri olduğunu belirten Kibar, "Yüksekokulumuz, akademik kadroları ve modern altyapısıyla güçlü bir temel eğitime sahiptir" dedi.

AOSB, OKULDA MAKİNE ATÖLYESİ KURUYOR

Teknik Bilimler MYO´da eğitim niteliğini artırabilmek için AOSB tarafından ´Makine Atölyesi´ inşa edilmeye başlandığı müjdesini veren Rektör Kibar, "Bu önemli destek için AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

MYO´da ilk üçe giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyelerin sunulduğu törende, dönem birincisi Resul Ünal, yaş kütüğüne plaket çaktı. 

İŞ YERİ EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Mezuniyet töreninde Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler MYO ile AOSB Bölge Başkanlığı arasında okulda kayıtlı ön lisans öğrencilerinin; eğitimlerinin son yarıyılında okudukları program ile ilgili işletmelerde mesleki uygulama yapmalarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü imzalayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve AOSB Bölge Başkanı Bekir Sütcü protokolün tüm öğrenciler için hayırlı olmasını temenni ettiler.

 Mezuniyet törenine Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, AOSB Denetim Kurulu Üyeleri Hilal Atilla Aksöz ve  Mustafa Fidan, AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin, öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileleri katıldı. 

Tören sonunda öğrenciler sahnede toplu halde keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladılar.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false