Mustafa Cengiz:
SPOR 27.09.2018 09:43:37 287 0

Mustafa Cengiz: "Ağustos itibariyle futbolculara borcumuz sıfır"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ağustos ayı itibariyle futbolcularına borcu olmadıklarını söyledi. Başkan Cengiz olağanüstü genel kurul için ise, ?Yetkilerin hepsi tek tek anlatılacak. Ünal Aysal yönetiminde bu yapılmış, Dursun Özbek yönetiminde aynı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 29 Eylül´de gerçekleşecek olağanüstü genel kurul öncesi Galatasaray TV´de açıklamalarda bulundu. Futbolda maaşlar ödenmiyor yönünde çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirten Başkan Cengiz, ?Diğer kulüpleri bilmem ama taraftarımız şunu bilsin, 75 milyon TL futbolcu ve kulüp ödemesi yaptık. Bunların gecikme faizlerini de ödedik. Ağustos sonu itibariyle futbolcularımıza sıfır borcumuz var? diye konuştu. 

"Ben genel kurula maddeleri tek tek anlatmak zorundayım" 
Kendilerinden görev ve hizmet beklendiğini ifade eden Başkan Cengiz, ?Onların güveni ile geldik, onları yarı yolda terk etmeyiz. Galatasaray´a hizmette bir adım geride kalmalıyız. Teveccüh olmazsa biz çekiliriz. Mali açıdan hedeflere ulaşamazsak, UEFA´dan ceza yersek, sermaye artırımını yapamazsak çekiliriz ama böyle bir durum yok. Ben genel kurula maddeleri tek tek anlatmak zorundayım. Ben yetki istemiyorum, bu yetkiyi düzenlemeyi benim profesyonellerim istiyor? şeklinde konuştu. 

?Bütçeyi de acele bir şekilde yaptık? 
Göreve geldiklerinde sermaye artışı ve UEFA ile sorunlarla uğraştıklarını vurgulayan Mustafa Cengiz, ?Nagatomu´yu kiralarken 24 saat içinde halletmek zorundaydık. Kaçmaktan, kovalamaya vakit bulamadık. Yeni yönetim olarak yetki almamız gerekiyordu. 4 aylık dönemde seçime gitme sözü verdiğimiz için bunu yapamadık. Sermaye artırımı ve UEFA´dan kesin olarak söylenen men cezasını engelledik. Bütçeyi de acele bir şekilde yaptık. 330 tane davamız, transfer yasaklarımız vardı. Bizim önce bunları halletmemiz gerekti. Biz cebimizden 50-100 milyon TL koymadık, gerekeni yaptık. Ancak en büyük desteği taraftardan aldık. Torba yasa diyorlar, bu market torbası değil. Almamız gereken yetkiler 4 ayda birikti? ifadelerini kullandı. 

"Galatasaray Adası´nı satmayacağız" 
Galatasaray Adası davasını er ya da geç kazanacaklarını ve asla satmayacaklarını açıklayan Başkan Cengiz, ?Burada bir ortaklığa da girmeyeceğiz. Burada irtifak için çalışıyoruz. Ada üzerinde imar, plan-proje yapmamız gerekiyor. İrtifak hakkımız olursa bunu rahatça yaparız. Florya ve Riva gitti, elimizde Kalamış, Ada ve Mecidiyeköy otelleri var diyor insanlar. UEFA´dan yediğimiz cezalar arasında bazı zararlar var. ?Mustafa cebinden para çıkar koy´ diyenleri duyuyorum. Bizim desteğimiz taraftardan geliyor. Camia budur. Diğer ise şirket. Ben adayı, oteli ayni sermaye olarak cezadan kurtulmak için koyabilirim. Ada yerinde kalacak, tam tersine ayni sermaye olarak koyduğun için buna düğüm atmış olacaksın? şeklinde konuştu. 

"Benim de hayalim Galatasaray´ı borçsuz bir hale getirmek" 
Teknik Direktör Fatih Terim´in ?Benim bir hayalim var´ sözünü hatırlatan Mustafa Cengiz, ?İnsanı yaşamda iten ana motivasyonlardan biri itibardır. Benim de bütün hayalim Galatasaray´ı borçsuz bir hale getirmek, Galatasaray´ı Avrupa´nın tepesine çıkarmak. Bu hayal, sevgili Fatih hocamın ve taraftarımızın hayaliyle örtüşüyor. Galatasaray´ın dünya çapında bilinirliği, kabul edilişi ve tanınırlığı çok yüksek. Ben bunun çok avantajını görüyorum? ifadelerini kullandı. 
Başkan Cengiz, 24 saatinin kulüpte geçtiğini ifade ederek, ?Gece gündüz çalışıyoruz ve çok az uyuyoruz. Spor yöneticiliği herkesin yapabileceği kolay bir iş değil. ?Torunların, çocukların var, rahat mı battı sana´ demiyorum değil ama kalkıp elimizi yüzümüzü yıkadıktan sonra Galatasaray´ın genetik kodlarına bürünüyoruz. Gözünüz başka bir şey görmüyor? dedi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli