MÜLTECİLERE ACIMA DUYGUSU GÖRMEZDEN GELİNİYOR
GÜNDEM 18.01.2016 12:36:31 292 0

MÜLTECİLERE ACIMA DUYGUSU GÖRMEZDEN GELİNİYOR

?MÜLTECİLERİN ACILARINA YABANCILAŞTIĞIMIZ ORANDA KENDİMİZE YABANCILAŞIYORUZ?

Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, mültecilerin düzeni bozdukları ve daha ucuza çalıştıkları düşüncesinin giderek arttığını ve bu durumun onlara acıma duygusunun görmezden gelinmesine yol açtığını söyledi.
Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, gözardı edilen mültecilerin acılarının kanıksandığını belirterek, ?Ne kadar yardım etme isteğinde bulunuyoruz ve bunu istesek bile hayata geçiriyoruz? Yoksa onları görmenin vicdanımızı acıtmasının dışında çok fazla etkisi olmuyor ve giderek bunu kanıksıyoruz? diye konuştu.
Yurdakul, ´geldikleri yerde düzeni bozuyorlar, daha ucuza çalışıp iş imkanlarını elimizden alıyorlar, onlarla birlikte hırsızlık ve soygun olayları artıyor´ düşüncesinin giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek, ?Bu da onlara acıma duygusunun giderek görmezden gelinmesine yol açıyor. Bir umursamazlığa dönüşüyor. Kendi başımıza gelse neler yapardık diye düşündüğümüz durumları maalesef televizyonda yaşadığımız olaylara benzetir olduk. Kan var, acı var ama duygu yok. Kendimizi onların hayatından ne kadar sorumlu tutuyoruz? Ne kadar yardım etme isteğinde bulunuyoruz ve bunu istesek bile hayata geçiriyoruz? Yoksa onları görmenin vicdanımızı acıtmasının dışında çok fazla etkisi olmuyor ve giderek bunu kanıksıyor muyuz diye düşünüyorum? dedi.
Onların yönünden bakıldığında ise durumun çok daha içler acısı olduğunu kaydeden Yurdakul, ?Evlerini yurtlarını bırakıp gelmişler, bir ekmek alabilecek parayı bulamayıp kış günü incecik kıyafetlerle yollara dökülüyorlar dilini bilmedikleri bir ülkede. Çoluk çocuk yaşantılarını kurmaya çalışıyorlar ama dilenci konumundan öteye gidemiyorlar. Artık bu da onların üstüne yapışıp, ufacık çocuklar Arapça yardım dileniyorlar? diye konuştu.
Yurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Yapılan araştırmalarda depresyonun, kaygının çok yükseklerde bulunması onların bu yaşadıklarının sonucunda sadece kaçıp kurtularak, hayatlarını kurtarmalarına rağmen ruhlarının acı çektiğini gösteriyor. Giderek dışlandıkları bir ülkede var olmaya çalışıyorlar. Deyim yerindeyse yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Bunu ne kadar yapabildiklerini bilemeyiz ama bu durumun her iki taraf içinde bir sınav olduğunu düşünüyorum. Bizler onların acılarına yabancılaştığımız oranda aslında kendimize yabancılaşıyoruz. Görmezden gelmenin sorunu ortadan kaldıracağını düşünüyoruz ama geri dönmedikleri sürece bu toprakları onlarla paylaşacağımızı unutmamalıyız. Onları kazandığımız sürece kendi yaşantımızı da daha yaşanabilir kılacak yoksa onların çektikleri sıkıntıların giderek hastalıklar, yoksulluklar, hırsızlıklar, gasp olayları ile yaşantımızı zorlaştırdığını birlikte yaşayacağız.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false