?MÜHENDİSLER YENİ BİLGİ VE TEKNOLOJİLERİ TAKİP EDİYOR?
GÜNDEM 26.03.2017 14:04:13 853 0

?MÜHENDİSLER YENİ BİLGİ VE TEKNOLOJİLERİ TAKİP EDİYOR?

İMO´nun düzenlediği çalıştaydateknolojideki yeni bilgi ve vizyonundaha etkin kullanılması gerektiğine dikkat çekildi

-          İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, bilginin ve teknolojinin sürekli kendisini yenilediği bir dünyada yaşadığımızı belirterek bu yeniliklere ayak uydurabilmek için iyi bir eğitim sürecinin yanı sıra meslek insanlarının kendilerini yenilemeleri gerektiğini ifade etti.

-          İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya ise dünyada,  özellikle 2000?li yıllardan sonra yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucunda, inşaat projelerinde kullanıma uygun, oldukça etkin yönetim araçları geliştirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

-          CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de İMO´nun kuruluş ilkesinde olduğu gibi üyelerinin ekonomik, sosyal ve bireysel gelişimini sağlamak ve aynı zamanda topluma dayatılan politikaları kendi bilgi alanları içerisinde incelemek, irdelemek ve topluma anlatmak gibi bir görevi olduğunu ve bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti.

 

(HABER ? CİHAT OVALI) Açılış Konuşmalarının ardından Seyhan Belediyesi Hukuk ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Türkan Eşli´nin moderatörlüğünde birinci oturuma geçildi. İnşaat Mühendislerinin hukuksal alanda karşılaştıkları konulara ilişkin olan bu oturumda konuşmacı olarak Avukat Mustafa Çinkılıç veİnşaat Yüksek Mühendisi Batu Atagündüz yer aldı. Öğlen verilen aranın ardından İnşaatlarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusundaki ikincioturumda,moderatör olarak Adana Şube üyesi Feridun Kara, konuşmacı olarak İnşaat Mühendisi Beste Ardıç yer aldı. ModeratörlüğünüProf. Dr. Emin Öcal´ın üstlendiği, konuşmacı olarak İnşaat Mühendisi Cem Kafadar´ın yer aldığı üçüncü oturumda ise Şantiye Tekniği ve Planlanması anlatıldı.Çalıştay, tartışma ve değerlendirmelerin yapılmasının ardından sona erdi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, İnşaat Yönetimi Çalıştayıdüzenledi. İMO Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay, İzmir, İstanbul, Manisa, Mersin ve Samsun Şubelerinden,  Niğde ve Elbistan temsilciliklerinden katılan çok sayıda inşaat mühendisi, gün boyu süren çalıştayı  ilgiyle takip etti.

Çalıştay, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe ve Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya´nın açılış konuşmalarıyla başladı.

GÖKÇE : ?MESLEK İNSANLARI SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEMELİDİR?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, bilginin ve teknolojinin sürekli kendisini yenilediği bir dünyada yaşadığımızı belirterek bu yeniliklere ayak uydurabilmek için iyi bir eğitim sürecinin yanı sıra meslek insanlarının kendilerini yenilemeleri gerektiğini ifade etti.Can ve mal güvenliği ile ilgili olarak hizmet üreten inşaat mühendisliği mesleğinin mensupları olarak yeni bilgilere ulaşılması ve bu bilgilerin kullanılır hale getirebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Gökçe, ?Adana´da düzenlenen İnşaat Yönetimi Çalıştayı´nı bu nedenle önemsiyoruz. Düzenlediğimizsempozyum, çalıştay ve kongreler, inşaat sektörünün farklı yanlarını tartışmamıza, kendimizi yenilemeye aracılık ediyor? dedi.

Cemal Gökçe ayrıca, inşaat mühendislerinin analitik düşünen, bilimsel doğruların öncülüğünde hareket eden insanlar olduğunu ve bu nedenle tek adam değil parlamenter sistemden yana olduklarını vurguladı.

KAYA: ?ODA, ÜNİVERSİTE VE İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞBİRLİĞİ SAĞLAMALI?

İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya ise dünyada,  özellikle 2000?li yıllardan sonra yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucunda, inşaat projelerinde kullanıma uygun, oldukça etkin yönetim araçları geliştirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu gelişmelerin ortaya çıkardığı, bilgi ve vizyonun ülkemizde etkin kullanımını sağlamanın odalarına ve inşaat mühendislerine düşen bir görev olduğunu belirten Kaya, bugünün yaşam koşullarında teknolojik olanakların yanı sıra, tasarım ve uygulama aşamalarında;  sosyolojik, psikolojik, ekolojik ve kültürel etkileşimlerin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 Kaya, ?Üniversitelerde inşaat yönetimi eğitiminin niteliğinin artırılması ve konuyla ilgili akademik çalışmaların, bilginin ve araştırmaların paylaşılması önemlidir. Bu nedenle;  Oda, üniversite ve inşaat sektörü işbirliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmelidir? diye konuştu.

TÜMER: ?17 NİSAN SABAHI, UMUDUN BAŞLANGICI OLACAK?

?Bugün burada olmak benim için bir onurdur? diye sözlerine başlayan İMO Adana Şube Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de İMO´nun kuruluş ilkesinde olduğu gibi üyelerinin ekonomik, sosyal ve bireysel gelişimini sağlamak ve aynı zamanda topluma dayatılan politikaları kendi bilgi alanları içerisinde incelemek, irdelemek ve topluma anlatmak gibi bir görevi olduğunu ve bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti. Tümer, ?Bu ülke insanları zenginliği, kültürü ve farklı inançları ile bir arada yaşamıştır ve yaşamaya devam etmektedir. Yaşam biçimimize müdahale edilecek bir ortama doğru sürüklenmeye çalışılıyoruz. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. 17 Nisan´ın umudun başlangıcı olduğunu unutmayın? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı