Muharrem İnce´ye miting sahnesinde büyük sürpriz
SİYASET 14.05.2018 11:29:04 472 0

Muharrem İnce´ye miting sahnesinde büyük sürpriz

Anneler Günü´nü seçim mitingleri sebebiyle Manisa´da geçiren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce´ye CHP yönetimi sürpriz yaparak Muharrem İnce´nin annesini Yalova´dan getirdi ve sahneye aldı.Karşısında bir anda annesini görünce şaşkınlığını gizleyemeyen İnc

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Manisa Cumhuriyet Meydanı´nda miting düzenledi. Mitingde alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Muharrem İnce, ?Düşünüyorum ve ?Muharrem İnce, hırs yok, rövanş yok, intikam yok, herkesi kucaklayacaksınız´ diyorum. AK Partili kardeşlerimiz dahil, hepimiz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Manisa Soma´yı ziyaret ettim. Hiçbir kinim yok, hırsım yok sadece memleketimizi , insanlarını uzlaştırmak istiyorum, yoksulluğu yenmek istiyorum, çiftçiyi ayağa kaldırmak istiyorum. Derdim bu. Ama unutmadığım bir şey var dedim. O tekmelenen çocuk vardı ya Soma´da, o içime oturdu. ?O tekme atandan hesabı soracağım´ dedim. Yolda gelirken, arkadaşlar dediler ki ?tekme atan tweet attı özür diledi.´ 4 sene sonra özür dilemiş, bu da bir erdem olsun. Demek ki iktidar göstermeye başladı kendini. Ona da kinimiz yok. Ama herkes bilsin ki benim ülkemin insanlarımı kimse tekmelemeyecek. Ne bürokratlar ne de cumhurbaşkanı meydanlarda kavga edecek? diye konuştu. 
Medyayı eleştiren İnce, herkese akıllı telefonlarının canlı yayını açtırarak, ?AKP´ye esir olmuş. Akıllı telefonlarınızı çıkarın, bende ceketimi çıkarayım. Herkes canlı yayına geçecek. Dünyaya örnek olacağız. Medya devletin medyası hükümete köle olmuş medya. Yazmazsan yazma. Milletin medyası var. Nasıl yazacaksınız sonunda göreceğim ben. Bak teknoloji böyle bir şey? dedi. 

Gençlere vaatler verdi 
13. Cumhurbaşkanı olarak gelecek konuşan bir cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Adayı Muharre İnce, ?Ben nano teknoloji diyen bir cumhurbaşkanı, uzay madenciliği diyen bir cumhurbaşkanı, gençleri düşünen bir cumhurbaşkanı olacağım. O tezek desin, camiyi ahır yaptı desin ben bilgisayar, kuantum diyeceğim. Geleceği tasarlayacağız. Gençler, evlatlarım size sesleniyorum. Bir 19 Mayıs ve 29 Ekim´de nasıl emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında ikramiye veriliyorsa sizlere 19 Mayıs´ta gençlik bursu, 29 Ekim´de cumhuriyet bursu vereceğim; 500 TL. Bütün öğrencilere vereceğiz. Gençler 475 lira burs alıyorsunuz. Okul bitiyor. Bu burs kesiliyor. Bir anda işte bulamıyorsun, babana tekrar muhtaç oluyorsun. Size öğretmen Muharrem abinizin sözü, okul bittikten sonra iş bulamazsanız, o aldığınız 475 lirayı 2 sene kesmeyeceğim, söz. Sizinle ilgili hayaller kuracağız. Her yıl 10 bin gencimizi yurt dışına göndereceğiz. Orada kendilerini geliştirecekler. En kısa sürede 5 yıl içinde Türkiye´deki bilgisayar mühendisi sayısını 10 katına çıkaracağız. Dünyanın lideri olacağız, zeki çocuklarımızı iyi yöneterek. Önümüzdeki 4 yıl içinde 16 yeni meslek ortaya çıkacak. Ben bu ülkenin çocuklarını onlara hazırlayacağız, geleceğe hazırlayacağım. Türkiye´de bunları yapabilmemiz için bizim enerjiye ihtiyacımız var. Enerji yenilenebilir enerjiden yararlanacağız. Türkiye´deki güneş enerji potansiyeli yüzde 130. Ama yatırım yapmamız lazım: Güneş enerjisinde depolamak zor. Ben bu ülkenin gençlerini, fizik öğretmeni olarak güneş enerjisini depolayan batarya sistemini geliştirmek için Amerika ise Amerika, Almanya ise Almanya, uzaysa uzaya göndereceğim. Milletvekilinin maaşlarına zam yapmayacağım, öğrencilere vereceğim. Sarayın ışıklarını kısacağım size vereceğim? dedi. 

?Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur? 
Yarın Dünya Çiftçiler Günü olduğunu hatırlatan ve kutlayan İnce, ?AKP 2006 yılında kanun çıkardı; ?Devlet milli gelirinin yüzde 1´ini tarımı geliştirmeye harcar. Bu 30 milyar yapıyor. Bunun yarısını bile vermemiş. Yüze 1´ini tarıma vermesi gerekirken 12 kusur milyar vermiş. Yani Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. Allah´ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda Türkiye Cumhuriyeti´nin çiftçiye olan borcunu ödeyeceğim. Çiftçiye destek vermezsen ne olur biliyor musunuz saman alırsın, bezelye, mercimek alırsın. Türkiye´de en fazla zeytin ağacı Manisa´da; 22 milyon zeytin ağacı var. Ama geçtiğimiz günlerde Tunus´tan zeytinyağ alıyorsun. Yazık günah bu millete. 90 bin aile çekirdeksiz üzüm yetiştiriyor. Size söz üzümün kilosu 2 doların altında olmayacak. Taban fiyat uygulamasına geçeceğiz. Bunu mutlaka yapacağız. Ekonomist arkadaşlar kimisi 3 liraya verebiliriz diyor mazotu, ya da 3,5. İkisi arasında çiftçiye mazot vereceğiz söz. Deniz kenarındaki, o lüks yatlar çiftçiden daha ucuza alıyor. Bu nasıl merhamet, nasıl devlet yönetimi? ifadelerini kullandı. 

?Sözleşmeli öğretmenlik kalkacak? 
Öğretmenlere de seslenen İnce, ?Meslektaşlarım sağ sol yok, bu defteri kapatın. Nazım Hikmett2etn şiirler okuyacağım, ama Mehmet Akif´ten de şiirler okuyacağım. Sağ sol yok, cumhuriyet var. Öğretmenler sözleşeli öğretmenliğe son vereceğiz, hepsi kadroya geçecek. Öğretmene performans notu verecekmiş. Geç o işi. Size performans notu vererek isteyenlere bir güzel 24 Haziran´da performans notu verin? ifadelerini kullandı. 

?Sözleşmeli öğretmenlik kalkacak? 
Öğretmenlere de seslenen İnce, ?Meslektaşlarım sağ sol yok, bu defteri kapatın. Nazım Hikmett2etn şiirler okuyacağım, ama Mehmet Akif´ten de şiirler okuyacağım. Sağ sol yok, cumhuriyet var. Öğretmenler sözleşeli öğretmenliğe son vereceğiz, hepsi kadroya geçecek. Öğretmene performans notu verecekmiş. Geç o işi. Size performans notu vererek isteyenlere bir güzel 24 Haziran´da performans notu verin? ifadelerini kullandı. 

(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı