MUHARREM İNCE DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI
SİYASET 22.01.2018 13:29:07 256 0

MUHARREM İNCE DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, ?36. olağan kurultayda, CHP Genel Başkanlığına adayım. Benim elimde yeterli imza olduğu için aday adayı değilim adayım. İmza toplamaya devam ediyorum. Kurultaya 80 milyonu bekliyorum,? dedi

İsim vermeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nu eleştiren Muharrem İnce ?2019´da Cumhurbaşkanı adayı, genel başkanın iki dudağı arasında olmamaCHP tüzük değişikliği yapmalıdır. CHP´nin başkanı partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin diyemez.? dedi.

2019´daki seçimlerin köprüden önceki son çıkış olduğunu söyleyen İnce, sözlerine şöyle devam etti:

?Önümüzdeki seçimler köprüden önceki son çıkıştır. Türkiye 2019´da yanlış bir yola girdiğinde başımıza gelecek olanları görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Türkiye´nin Cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasınlar; Kürt ya da Türk Alevi ya da Sunni, sağcı ya da solcu ortak kaderi paylaşacaktır. Hiçbirimizin bu süreçte hata yapma hakkı yoktur. Atacağımız her adım bu büyük tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik olmalıdır.?

Muharrem İnce şöyle konuştu:

?Türkiye içeriden ve dışarıdan birçok tehdit altında. Önümüzde 3 önemli seçim var. Bu seçimlerin olağan seçimler olmayacağını gösteren çok önemli emareler var. Bu seçimler sonuçları bakımından siyasi partilerin başarıları ya da başarısızlıkları olarak ifade edilemez. Çünkü bu seçimler Türkiye´nin seçimleri haline gelmiştir. Bu seçimler partilerin çıkarlarının çok ötesinde Türkiye´nin kaderini ilgilendiren yol ayrımlarıdır. 2019 seçimlerinde yanlış bir karar verildiğinde başımıza gelecekleri görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Bu büyük tehlikeye yüz çeviremeyiz. Hiçbirimizin hata yapma şansı yok.

Uçurumun kenarından Türkiye´yi çekip almak için Cumhuriyet Halk Partisi´ne önemli görevler düşmektedir. Önümüzdeki seçimin sonuçları sıradan seçimlerin doğuracağı sonuçlarından farklı olacaktır. Kongrede oy kullanacak olan delegeler sadece genel başkan seçmeyeceklerdir. CHP´nin kurultay delegelerinin omuzlarında çocuklarımızın geleceğimizin sorumluluğu vardır. Bizim demokrasi anlayışımız Cumhuriyetçilik´ten beslenir. Bizim halkçılığımız ayrımcılığa imtiyazılığa karşıdır. Bizim devletçiliğimiz ekonominin temeline insanı koymaktır. 

Bizim düşüncelerimiz bir bütündür. Partimiz kurultaya giderken, AKP tüm imkanları ile saldırırken parti içi tartışmalarının içinde olmayacağım. Umutları tazelemeye kardeşlik köprülerim kurmaya ihtiyacımız vardır. Partimizin 3 Şubat´ta gerçekleştireceği kurultayda genel başkanlığa adayım. Adayım diyorum çünkü, CHP´de genel başkanlığa aday olunmaz, aday gösterilir. Benim de elimde yeterli imza var, imza toplamaya da devam ediyorum. 3 Şubat´ta partimize üye olsun, olmasın herkesi kurultaya bekliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi´nin 2019 seçimlerindeki adayı genel başkanın 2 dudağının arasında olmamalıdır. 1 milyon 200 bin adayın fikrinin alındığı bir tüzük düzenlemesi gerekmektedir. 80 milyonu Ankara´ya kurultaya davet ediyorum.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false