MOODY´S NOT DÜŞÜRDÜ REFORMLAR VE  MALİ DİSİPLİN ANIMSANDI
EKONOMİ 25.09.2016 10:02:14 436 0

MOODY´S NOT DÜŞÜRDÜ REFORMLAR VE MALİ DİSİPLİN ANIMSANDI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, rating kuruluşlarına verilecek en iyi cevabın yapısal reformları daha da hızlandırmak, mali disiplini korumak olduğunu belirterek, "Durmak yok reformlara devam. Türkiye´nin temelleri sağlam" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden açıklamalarda bulundu. Rating kuruluşlarına verilecek en iyi cevabın yapısal reformları daha da hızlandırmak/mali disiplini korumak olduğunu belirterek, "Durmak yok reformlara devam. Türkiye´nin temelleri sağlam. Birçok iç & dış şoka rağmen ekonomimiz küresel kriz sonrası dönemde yüzde 5.2 büyümüştür, şoklara karşı dirençlidir. 2016´da yaptığımız önemli reformlar, Ar-Ge, işgücü piyasası (kısmen), yatırım ortamını iyileştirilmesi ve bireysel tasarruf artışı. 2016´da AB ile vize muafiyeti için gerekli birçok reformu yaptık. Darbeleri engellemek için ordu üzerinde demokratik kontrolü artırdık" ifadelerini kullandı.

İhracatçılardan, Moody´s´e tepki

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Moodys´in Türkiye´nin notunu düşürmesine tepki göstererek, hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody´s Türkiye´nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmeye bir anlam veremediklerini belirten Mete, "Türkiye´nin notunda olumsuz anlamda bir değişimin yapılmasına sebebiyet verecek bir gelişme şuan için ön görmüyorduk, iş dünyası olarak hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Moody´s derecelendirme kuruluşunun notumuzu olumsuz yönde vermesi kabul edilebilir bir durum değil. İnanıyoruz ki bu tür kuruluşların bu şekilde olumsuz not vermeleri bir an önce pozitife geçer ve ülkemiz yatırım yapılabilir notu alabilir hale gelir. Türkiye daha da güçlü olarak yoluna devam edecektir biz ihracatçılar olarak ülke ekonomisinin bugünkünden daha iyi seviyelere çıkarabilmek ülke ülke dolaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

İTO Başkanı Çağlar´dan Moody´s açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ?Türkiye artık aralarında Moodys´in de yer aldığı üçlü not çetesinin çıkar oyunlarıyla yatırımcıların gözünde gel-gitler yaşayan bir ülke değil" dedi.

Çağlar, Moody´s´in Türkiye´nin kredi notunu düşürmesi üzerine, ?Türkiye artık aralarında Moody´s´in de yer aldığı üçlü not çetesinin çıkar oyunlarıyla yatırımcıların gözünde gel-gitler yaşayan bir ülke değil. Türkiye, yatırımcıya notun ötesinde bir yatırım potansiyeli sunuyor. Bu nedenle Moody´s´in aldığı kararın yatırımcı üzerinde kalıcı bir etkisi olacağını düşünmüyorum" dedi. "Türkiye dik durdukça ?not´ silahını kullanıyorlar? diyen Çağlar, Moody´s ile çıkar ortağı olduğu banka ve şirketlerin çevirdikleri dolapları dünyanın bildiğini kaydetti.
İTO Başkanı Çağlar, ?İki gün önce ´Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığı şok büyük ölçüde kayboldu´ diyen Moody´s iki gün sonra not düşürüyor. Türkiye´nin krediye değer olup olmadığını ölçecek bu Moody´s mi?? ifadesini kullandı


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false