?MİT SADECE SOSYAL MEDYADA CUMHURBAŞKANINA HAKARET PEŞİNDE?
SİYASET 21.12.2016 17:36:00 415 0

?MİT SADECE SOSYAL MEDYADA CUMHURBAŞKANINA HAKARET PEŞİNDE?

CHP Sözcüsü Böke artan terör olaylarını eleştirirken, istihbarat zafiyetine de dikkat çekerek, ?Ülke sınırları kevgire dönmüş. Ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor,? diye konuştu

 CHP´li Böke ?Türkiye birden fazla terör örgütünün hedefinde. PKK, IŞİD, FETÖ, Nusra... Uzayıp gidiyor. Ülke sınırları kevgire dönmüş. Ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor. Ülkeyi yönetenlerin bütün bu çöküşe karşı tek söyledikleri üst akıl. Diplomatlar ölüyor, Gazi Meclis bombalanıyor. Tek bir cevap var: Üst akıl? dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti  Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken Anayasa Komisyonunda görüşülmekte olan AKP´nin Anayasa Değişikliği teklifi konusunda şunları söyledi:

 ?Bu teklif Devrimle kurulmuş olan Cumhuriyeti yok etme teklifidir; bu açıkça bir rejim değişikliğidir. Devrimle kurulan Cumhuriyeti yok edeceğini sananlara bir çağrımız var: Karşınızda canla, başla Cumhuriyete sahip çıkacak milyonları bulacaksınız. Bugün olduğu gibi bundan sonra da Meclis´te mücadele etmeye devam edeceğiz. Gerekirse meydanlarda, gerekirse sandıkta devam edeceğiz bu mücadeleyi kazanana kadar"

Selin Sayek Böke´nin açıklamalarının satırbaşları şöyle

?YİNE ŞEHit HABERLERİMİZ VAR, EL BAB´DE 4 CANIMIZI KAYBETTİK?

Maalesef her hafta olduğu gibi yine acılarla başlıyoruz. Yine şehit haberlerimiz var. El Bab´da 4 canımızı kaybettik. Sadece 10 gün içinde terör saldırılarında 59 kişiyi, evladımızı, çocuğumuzu kaybettik. Ardından canı Türkiye´ye emanet olan büyükelçiye suikast düzenlendi. Diplomatlarını ASALA´ya terör vermiş bir ülke olarak Rusya´nın acısını paylaşıyoruz. Bu suikast Sıradan bir olay değil. Ankara´nın kalbinde en güvenlikli olması gereken bölgede bir büyükelçi polis tarafından katledildi. Türkiye kendi ülkesinde diplomatı koruyamadı.  Büyükelçinin katili bir polis. Katilin canlı ele geçirilmesi gerekirken böyle yapılmadı. Ortaya çıkan utanç zincirinin tek sorumlusu AKP´dir.

Böyle bir olay karşısında AKP üst akıl lafına sığındı. Saray rejimi inşa etmek isteyen AKP üst akıl lafına sığındı. Türkiye´de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ne diplomatlar, ne bizler. kimse kendini güvende hissetmiyor.?

MİT SADECE SOSYAL MEDYADA CUMHURBAŞKANINA HAKARET PEŞİNDE

?Türkiye birden fazla terör örgütünün hedefinde. PKK, IŞİD, FETÖ, Nusra... Uzayıp gidiyor. Ülke sınırları kevgire dönmüş. Ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor. Ülkeyi yönetenlerin bütün bu çöküşe karşı tek söyledikleri üst akıl. Diplomatlar ölüyor, Gazi Meclis bombalanıyor. Tek bir cevap var: Üst akıl.

Türkiye başkalarının insafına kaldıysa siz nerdesiniz kardeşim? Taziye dilemek için mi nutuk atmak için mi varsınız? Siz ne işe yarıyorsunuz? Üst akıl hikayesinden bezdik, bu yalandan sıkıldık. Gerçeği tarif etmek zorundayız. Türkiye´nin sorunu üst akıl sorun değildir. AKP´nin aklını yitirmesine neden olan iktidar hırsıdır, Saray rejimidir.

"TETİĞİ ÇEKEN İSTER FETÖ İSTER NUSRA BU TABLOYU AKP BİLEREK YARATTI"

Tetiği çeken el ister FETÖ, ister Nusra olsun bugünkü tablo AKP´nin bilerek isteyerek yarattığı ideolojik atmosferdir. FETÖ tetiği çekmişse, bela eden yine sizsiniz. Nusra ise cihatçı örgütlere her türlü desteği veren de sizsiniz. Sınır güvenliği ortadan kaldıran sizsiniz. Sorumlu sizsiniz.

Bu ideolojik atmosfer Halep nedeniyle Rusya temsilcilikleri önünde cihat bayrakları açtı. Buna göz yumuldu. 15 yıl önce Türkiyede böyle bir polis olmazdı. Türkiye´ye Suriye´de bedel ödeten AKP´dir.

AKP´nin Suriye politikasının iflası resmileşti. Dün yapılan Moskova anlaşması, Suriye politikasının iflasının tescilidir. Madem bu noktaya gelinecekti; neden Türkiye´nin son 6 senesi, saygınlığını heba ettiniz? Neden, ne uğruna?

"CUMHURİYETİ YOK ETME TEKLİFİ KONUSUNDA KARŞINIZDA MİLYONLARI BULACAKSINIZ"

Şimdi de adına başkanlık dedikleri diktatörlük tasarısıyla Cumhuriyet ve rejim hedefte. Meclise getirilmiş olan teklif açıkça rejim değişikliği teklifidir. Diktatörlük önerisidir. Bu diktatör her şeye dokunabilir ama kendisine dokunulmaz. Türkiye´yi tek adama teslim etme teklifidir. Kısacası savaşla ve devrimle kurulmuş bildiğimiz Cumhuriyet´i yok etme teklifidir.

Karşınızda canla, başla Cumhuriyete sahip çıkacak milyonları bulacaksınız. Bugün olduğu gibi bundan sonra da Meclis´te mücadele etmeye devam edeceğiz. Gerekirse meydanlarda, gerekirse sandıkta devam edeceğiz bu mücadeleyi kazanana kadar.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false