Minik çevreciler ödüllerini aldı
GÜNDEM 31.05.2017 14:37:22 909 0

Minik çevreciler ödüllerini aldı

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin atık yağ ve atık pillerin toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğü bilinçlendirme kampanyası büyük ilgi gördü.

Adana Büyükşehir Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ´Adana Evimiz Gibi Tertemiz´ sloganıyla yürüttüğü bilinçlendirme kampanyasında en çok atık yağ ve atık pil toplayan okulları ve öğrencileri ödüllendirdi. 30 okulun katıldığı, toplamda 726 litre atık yağ ve 415 kilogram atık pilin toplandığı kampanyanın ödül töreninde anaokulu öğrencileri, çeşitli atıklar kullanarak tasarladıkları giysileri defilede sergiledi. Geri dönüşüm defilesinde boy gösteren minik öğrenciler kanatlı gelinlik, korsan kıyafeti, kraliçe kostümü, Nasrettin Hoca kostümü, efe konseptiyle büyük alkış aldı. 
ATIKLARLA TOPRAK VE SU KİRLENMESİN
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çevreye rastgele atılması halinde toprak, su kaynaklarının kirlenmesine neden olan atık pillerin ve atık yağların toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla anaokulu, ilkokul ve ortaokullara yönelik kampanya yürüttü. 30 okulun katıldığı 6 ay süren kampanya sonunda 726 litre atık yağ, 415 kilogram atık pil toplandı. Kampanyada atık yağ kategorisinde 1´inciliği Recep Birsin Özen Ortaokulu, 2´nciliği Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulu kazandı. Atık pil kategorisinde ise Toros Anaokulu 1´inciliği, Mimar Melahat Öngel Anaokulu 2´nciliği elde etti. En çok atık yağ getiren öğrenci Selin Tekli, en çok atık pil toplayan öğrenci ise Mertcan Yılmaz oldu.
BİRİNCİLERE MASA TENİSİ MASASI, İKİNCİLERE SPOR SETİ
Kampanyada dereceye giren okullar ve öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu´ndaki törende ödüllendirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Orkun Davutoğlu, atık yağ ve atık pil kategorisinde ilk sırada yer alan okullara masa tenisi masası, ikinci olan okullara spor seti hediye etti. En çok atık yağ ve atık pil toplayan öğrenciler de tablet bilgisayarla ödüllendirildi.
ÇEVRECİ BİR NESİL YETİŞİYOR
Davutoğlu, kampanyaya destek veren okulların yöneticileri, velilerİ ve öğrencilere teşekkür edip, çevrenin korunması için ömrünü tamamlamış pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamasını öğütledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün talimatları doğrultusunda denetimlerin yanı sıra eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Davutoğlu, Adana´nın, Türkiye´nin ve dünyanın daha temiz, daha yaşanabilir olması için yarının büyüklerine çevre bilinci aşıladıklarını bildirdi.
MİNİKLERDEN ATIK DEFİLESİ
Törende Buhara Ortaokulu öğrencileri çevre bilincini konu alan şiirler, Sabancı Ailesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri skeç, Hafsa Sultan Anaokulu öğrencileri drama, Toros Anaokulu öğrencileri şarkılı gösteri, Doğa Koleji Öğrencileri dans gösterisi sundu. Törenin sonunda Hafsa Sultan Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte çeşitli atıklar kullanarak tasarladıkları giysileri sergiledi. Kanatlı gelinlik, korsan kıyafeti, kraliçe kostümü, Nasrettin Hoca kostümü, efe konseptiyle ortaya çıkan defile ilgiyle izlendi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli