YAŞAM 7.01.2019 12:07:57 252 0

"Mimarlık, yönetmelik koşullarına hapsedilmektedir"

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi´nin Adana´nın Kurtuluşunun 97. Yıldönümünde düzenlediği ?Atatürk ve Türk Arkeolojisi? konulu söyleşide konuşan Başkan Ozan Tüzün, ?Koşullar ne olursa olsun aslında Adana´da her yılımız güzel başlar. Çünkü Atatürk´ün başla

Arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan´ın konuşmacı olduğu etkinliğe, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Adana BTÜ´den öğretim üyesi ve öğrencilerin yanı sıra ÇÜ Arkeoloji bölümünden Doç. Dr. Serdar Girginer ve öğrencileri, 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Eski Adana Fotoğrafları Grubu Üyeleri, mimarlar ve mimarlık öğrencileri katıldı.

Konuşmasında çeşitli konulara değinen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün;  ?Türkiye´ye ait özel koşullarda ortaya çıkarak meslek gibi gelişen yeni çalışma ve ihtisas konularına ait görev, yetki ve sorumluluk alanlarının, evrensel normlara rağmen ülkemizde tanımlanmamış ve yasal düzenlemelere bağlanmamış olması karşılıklı gasp söylemine neden olarak enerji kaybı yaratmakta, gereksiz bir gerginlik ve üzüntü kaynağı olmaktadır. Sürekli revize edilen imar düzenlemeleri, meslektaşlarımızı mevzuat takibine boğarken, mimarlık mesleğimizi yönetmelik koşullarına hapsetmektedir. Yılın son günlerinde, tekniker ve teknik öğretmenlere tanınan şantiye şefliği haklarıyla, çok kısa süreli eğitim sonrası inşaat konusunda, örneğin bir müzik ya da biyoloji öğretmenine tanınan bilirkişilik haklarıyla, meslektaşlarımızın ihtisaslarındaki çalışma alanları daraltılmıştır. Ne kadar süreceği konusunda belirsizliğini koruyan bir ekonomik kriz içinde enflasyon yüzde yirminin üstünde seyrederken, yukarıda saydığımız bütün hak kayıplarının yanı sıra, daralan sektörde, ne yazık ki pek çok işten çıkarmalar gerçekleşmekte ve meslektaşlarımız işsizlikle mücadele etmek zorunda kalmaktadır.?dedi.


KABA GÜÇ VAKALARI TRAJİK BİR GELECEĞİ İŞARET EDİYOR?
Son günlerdeki olaylara da değinen Başkan Ozan Tüzün; ?Afişlerdeki bir hemşirenin sus işaretine saygı ile riayet eden toplumdan, doktorunu öldüren bir topluma doğru ilerlerken hastanelerde, ?doktorunuza kaba güç kullanmayın? afişlerini hayretle ve ibretle izliyoruz. En son bir hukuk fakültesinde, bir araştırma görevlisi olan Ceren Damar, bir hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi tarafından, kopya çekerken yakaladığı için, genç yaşında öldürüldü. Bu kaba güç vakaları, olaylara neresinden bakarsanız bakın trajik bir geleceği işaret ediyor.? diye konuştu.

KURSLARDA GÖNÜLLÜ EĞİTMENLİK YAPAN MİMARLARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Mimarlar Odası Adana Şubesi´nde söyleşi sonrası, ÇÜ ve Adana BTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri için açılan kurslarda gönüllü eğitmenlik yapan meslektaşlara teşekkür belgesi verilmesinin ardından mimarlar arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla ?Yeni Yıla Merhaba Kokteyli? düzenlendi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli