MİLLİLER SİFTAH YAPTI!
SPOR 13.11.2016 11:51:21 253 0

MİLLİLER SİFTAH YAPTI!

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu dördüncü maçında Türkiye, Kosova´yı ikinci yarıda bulduğu gollerde 2-0 mağlup etti.

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu dördüncü maçında Türkiye, Kosova´yı ağırladı. Mücadelede ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. Karşılaşmayı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.
15. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Hakan Çalhanoğlu ile girdiği verkaç sonrasında topla buluşan Volkan Şen sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top savunmadan geri döndü.
19. dakikada Hakan Çalhanoğlu´nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal´ın kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
26. dakikada ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen topu soluna alıp şutunu çekti ancak kaleci Samir Ujkani topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
27. dakikada Aushi´den topu kurtaran Hakan Çalhanoğlu ceza sahasına girer girmez sert vurdu. Kaleci topu parmaklarının ucuyla çeldi.
30. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu´nun sert şutunda kaleci Samir Ujkani uzak direğe giden topu kornere çeldi.
39. dakikada sol kanattan Hasan Ali Kaldırım´ın ceza sahası içine ortasında Volkan Şen yükseldi. Bu futbolcunun kafa vuruşunda yerden de seken top kaleci Samir Ujkani´den geri geldi.
45. dakikada Rashica´nın sağ kanattan penaltı noktası üzerine ortasında Berisha gelişine dokundu. Sert şuttan top yan kale direğinden oyun alanına döndü.
51. dakikada sağ kanatta topla buluşan Yunus Mallı rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Yerden pasında topla buluşan Burak Yılmaz, sol ayağıyla direk dibine yaptığı vuruşta fileleri havalandırdı. 1-0
55. dakikada ceza yayı içinden Arda Turan´ın ceza sahasına havalandırdığı topta Burak Yılmaz kalecinin üzerinden aşırdı, ancak top üst direkten geri döndü. Pozisyonu iyi takip eden Volkan Şen sol ayağıyla topu boş kaleye gönderdi. 2-0
61. dakikada kazanılan korneri sol kanattan Berisha penaltı noktasına gönderdi. Rrahmi´nin kafa vuruşunda kaleci Volkan topu iki hamlede kontrol etti.
67. dakikada Volkan Sen´in pasında ceza sahası içine inen Gökhan Gönül, pasını penaltı noktası üzerine çevirdi. Yunus Mallı´nın gelişine vuruşunda top kalecide kaldı.

Grupta ilk galibiyetini elde eden Türkiye puanını 5´e çıkarırken, Kosova ise 1 puanda kaldı.

TERİM: ARDA KARARI, İÇİME SİNEN BİR KARAR DEĞİLDİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan´ın tekrar milli takımda olması ile ilgili olarak, ?Önce Emre Belözoğlu ve sonra Arda ile konuşmam beni tatmin etti. Bu kararı verdim. Bu karar açıkçası içime sinerek de verdiğim bir karar olmadı. Yaşanmışları olmamış gibi kabul edemem? dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, basın mensuplarının ´Kadroya alınmayan oyuncuların bu maçta neler değişti de kadroya alındı, özür mü var?´ sorusuna, "Ağustos ayındaki beyanım çok açık. İyi okumamışsınız. İsterseniz birer tane dağıtsınlar iyi bakım. Ben kendi şahsıma düşeni zaten İspanya maçından çok üzgün olduğumu özür dilediğimi söyledim. Kendime ait hiç özür beklemediğimi ifade ettim. Türk halkından herkes özür dilemelidir yoksa olmaz demedim. Kimseye de özür diletemem. Sadece benden dilemesinler gerekirse halktan dilesinler, dedim. Bunu dilemezlerse almam demedim. Bir daha okuyun. Ben 2016 Fransa´da özür dilediğim gibi 2018´inde sorumluluğunu da üzerime alıyorum. İnanıyorum ki pek çok kişinin alamayacağı kararla 4 maçlık kadro kararı verdim. Ben bu bedeli ödemeye hazır olduğumu söyledim. Halktan özür dilemezlerse ben onları almam diye bir kelime kullanmadım. Benim şerefle ilgili ne imam oldu ne isim söyledim. Ben formayı tarif ettim. Ama siz içinden onu aldınız. Bunları yerli yerine koyalım? şeklinde cevap verdi.

?VOLKAN DEMİREL OLABİLİR?

Terim, Volkan Demirel´in açıklamalarına ise şöyle cevap verdi:

?Volkan Demirel´i ilk milli takıma çağıran benimdir. 2005´ten, 2013´e kadar da kötü golden iyi golden sonra da. 2008´de atıldıktan sonra da kaleyi ona teslim etmişimdir. Lobisi mi vardı ben çağırırken. Ama karşılaştık lobide. Ama hep onu ikinci kaleci bile yapmadım, ne zaman olduysa olmuştur. Ben onu milli takımda olma, oynama isteğine veriyorum. O da bilir ki biz, adaletten şaşmayız. Verilmeyecek de hiçbir hesabımız yok. Onun da burada olma isteği çok hoşuma gitti. Yalçın tweet atmamış mıydı. Hiç kimseye kastım yok. Oynamadı ama kadrodaydı. Volkan´da bizle birlikte olabilir. Herkes olabilir? açıklamasını yaptı.

Terim, Galatasaray´la isminin anılmasının doğal olduğunun altını çizerek, Jan Olde Riekerink´in görevinde başarılı olduğunu kaydetti.

2018 DÜNYA KUPASI ELEME MAÇLARI

Eleme maçlarında oynanan karşılaşmalar ve alınan sonuçlar şöyle:

I Grubu

Hırvatistan: 2 - İzlanda: 0

Türkiye: 2 - Kosova: 0

Ukrayna: 1 - Finlandiya: 0

D Grubu

Avusturya: 0 - İrlanda Cumhuriyeti: 1

Gürcistan: 1 - Moldova: 1

Galler: 1 - Sırbistan: 1

G Grubu

Arnavutluk: 0 - İsrail:3

Liechtenstein: 0 - İtalya: 4

İspanya: 4 - Makedonya: 0

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false