Milli takımın tosunu var
SPOR 29.05.2018 09:45:49 401 0

Milli takımın tosunu var

Hazırlık maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, İran´ı Cenk Tosunun attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı´nda İran ile karşılaştı. Türkiye, İran´ı 2-1 mağlup ederken oynadığı futbolla gelecek adına ışık verdi.

2018 Dünya Kupası´nda boy gösterecek rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Türkiye´ye galibiyeti getiren golleri 6 ve 50. dakikalarda Cenk Tosun kaydetti. Everton forması giyen Cenk, Milli Takım formasıyla 10. golüne ulaşmış oldu.

İran´ın tek golü 90+2. dakikada penaltıdan Dejagah ile gelirken Ömer Bayram, yaptırdığı penaltının ardından kırmızı kart gördü.Ay-yıldızlı ekip, İran´ın ardından hazırlık maçlarında 1 Haziran Cuma günü İsviçre´de Tunus, 5 Haziran Salı günü de deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek. 

İLK 11´LER
 
Türkiye: Serkan Kırıntılı, Şener Özbayraklı, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Hasan Ali, Mehmet Topal, Okay Yokuşlu, Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder, Cenk Tosun
 
İran: Beiranvand, Hajsafi, Cheshmi, Mohammadi, Shojaei, Pouraliganji, Ansarifard, Taremi, Jahanbakhsh, Azmoun, Rezaeian

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 
2. dakikada Okay, rakipten kaptığı topla hareketlenip savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun´u gördü. Bu futbolcu kalecinin üzerinden aşırtmak istedi ancak Beiranvand son anda topa müdahale etti. 
6. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topla hareketlenen Mehmet Topal, Cenk Tosun´a güzel bir pas çıkardı. Cheshmi´den sıyrılan yıldız golcü, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0 
8. dakikada cengiz Ünder soldan bindirip son çizgiye kadar indi ve penaltı noktası üzerindeki Yusuf Yazıcı´yı gördü. Bu futbolcunun şutunda top üstten az farkla auta çıktı. 
17. dakikada Cenk Tosun savunmanın arasından çok iyi bir pasla Yusuf Yazıcı´nın kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağladı. Genç oyuncunun şutunda kaleci Beiranvand son anda topu kornere gönderdi. 
24. dakikada Şener´in hatalı pasında topu kapan Jahanbakhsh, soldan bindiren Hajsafi´yi gördü. Bu futbolcunun karşı karşıya vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı gole izin vermedi. 
26. dakikada Jahanbakhsh, Şener´i şık bir hareketle çalımlayarak önünü boşalttı ve sert bir şut çekti. Serkan Kırıntılı bu pozisyonda da gole izin vermedi. 
34. dakikada soldan bindiren Hasan Ali, rakibini ekarte ederek ceza sahası yayındaki Cengiz´i gördü. Bu futbolcunun sert şutunda köşeye giden topu son anda kaleci Beiranvand kornere gönderdi. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 
50. dakikada topla buluşan Yusuf Yazıcı, savunmanın arkasına hareketlenen Cenk Tosun´u gördü. Kalecinin öne çıktığını gören Cenk, ceza sahası dışından yerden düzgün bir vuruş yaparak farkı 2´ye çıkardı. 2-0 
71. dakikada Oğuzhan´ın çaprazdan verdiği pas savunmadan sekip yeniden Oğuzhan´ın önünde kaldı. Bu futbolcu kaleyi karşıdan gören noktadan şutunu attı ancak savunma son anda ayak koydu. 
89. dakikada gelişen İran atağında topla buluşan Channejhad, ceza sahası önünden kaleyi yokladı. Bu futbolcunun sert şutunda top üstten az farkla auta gitti. 
90+1. dakikada kullanılan korner atışında Ghoddos´un kafa vuruşunda topu Serkan çıkartırken dönen topu Channejhad tamamladı ancak Ömer çizgide elle müdahale etti. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterirken Ömer de kırmızı kart gördü. 
90+2. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına gelen Dejagah düzgün bir vuruş yaparak farkı 1´e indiren isim oldu. 2-1  (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı