MİLLİ SAVUNMA BAKANINDAN SINIR ÖTESİ OPERASYON SİNYALİ
SİYASET 1.09.2017 20:40:08 492 0

MİLLİ SAVUNMA BAKANINDAN SINIR ÖTESİ OPERASYON SİNYALİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bayramlaşma programı için geldiği Giresun´da sınır güvenliği için gerekirse sınır ötesi operasyonlara hazır olunduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bayramlaşmak üzere geldiği Giresun AKP İl Başkanlığında  partilileriyle  yaptığı konuşmada ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ülkenin savunması adına gerek görülmesi halinde sınır ötesi operasyonlara her zaman hazır olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ülke savunmasının sınır ötesinden başladığını ifade etti. Bakan Canikli şöyle konuştu:

?Ülkemizde 80 milyon vatandaşımız aileleriyle birlikte bayram yaşarken Türkiye´nin dört bir tarafında nöbet tutan vatan evlatlarımız bulunmaktadır. Oralarda kahramanlarımız can siperane görevlerini yapmaktadırlar. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korurken bir korucu vatandaşımızı Şırnak Uludere´de şehit verdik. Sevindirici tarafı şu ki şehit korucumuzun çocukları aynı bayrağı taşımakta kararlılık içerisinde olduklarını göstermişlerdir. Bu görüntü göstermiştir ki önemli bu milleti bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Bu milletin kahramanlığı olduğu sürece yedi düvel bir araya gelse bu birliği, bütünlüğü bölemezler. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Son zamanlarda müttefikimiz olan ülkeler tarafından ülkemize karşı bir ambargo uygulanmaktadır. Daha da ileri giderek peşin parayla bize satmadıkları silahları terör örgütlerine verdiklerini görüyoruz. Sadece Suriye´de YPG´ye binden fazla tırın silah sevkıyatı yaptığını görüyoruz. YPG, PKK demektir. Bütün dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği terör örgütü PKK olduğunu biliyorlar. YPG ile PKK aynı yöntemleri uyguluyor, aynı yerden idare edilip, besleniyorlar. Aralarında hiçbir fark yoktur. YPG´ye yapılan yardımların PKK´ya yapıldığı biliniyor?

?Kullandığımız yerli silah ürünlerimiz yüzde 66´yı buldu?

Sınır güvenliğinin önce sınır ötesinden başladığını ifade eden Bakan Canikli, ?Bütün güvenlik teşkilatlarımız önce içeride asayişi sağlamış durumdalar. Terör örgütü psikolojik üstünlüğü kaybetmiştir. Ancak sadece sınırları koruyarak tehditti ortadan kaldıramazsınız. Tehlike önce sınır ötesinde başlıyor. Fırat Kalkanı operasyonuyla sınır ötesi güvenlik sağlanmıştır. Benzeri operasyonlar gerektiği takdirde muhakkak yapılacaktır. Bunlar bağımsızlığımız, özgürlüğümüz için gereklidir. Terör örgütlerine silah desteği veren ülkelere de bunları söylüyoruz. Kendi güvenliğimiz için terör yapılarını sınır ötemize itmemiz gerekir. Bu kararlılığa sahibiz. Yerli ve milli silah sistemlerimizle kendi operasyonlarımızı kendi imkanlarımızla yapabilecek durumdayız. Bunu sağlayamamış olsaydık adım atamazdık. Bütün bunlar bu toprakların, bu ülkelerin savunması içindir. Aynı şeyler S 400 füzeleri için de geçerlidir. Bizim hava savunma sistemine de ihtiyacımız var. Biz bunu NATO bünyesinde gerçekleştiremedik. En son Suriye saldırıları sonucu 5 ülkeye verildi. Ancak daha sonra 3 ülke geri çekti. Böyle bir yaklaşımla hava savunma sisteminin etkinleştirilmesi mümkün değil. Bu noktada bize bu imkanı sağlayan Rusya ile anlaştık. Bizim tek bir amacımız var kendi güvenliğimiz içindir. Etkin bir koruma sistemi sağlamakta bizim görevimizdir. TSK´da yerli ürünümüz şu anda yüzde 66´nın üzerine çıktı. Bu noktada kimseye güvenemeyiz? dedi.

?CHP´nin eylemleri FETÖ mensuplarına yarıyor?

CHP´nin adalet eylemlerinin FETÖ´nün işine yaradığını da kaydeden Bakan Canikli, ?Maalesef ana muhalefet bu milletin tökezlemesi için elinden geleni yapıyor. Yani Türkiye´yi dışarıda şikayet etmekten tutun uluslararası ilişkilerinin dışına itmektedir. Şimdi CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu´nun aktivitelerini nasıl değerlendirirsiniz. Şu anda adaletle işi olan FETÖ örgütü mensupları. Böyle bir durumda siz adaleti tartışmaya açarsanız kime hizmet etmiş olursunuz. Zihinleri bulanıklaştırırsınız. Verilecek kararları tartışmaya, şaibeye açmış olursunuz. Bu davranışlar kimin işine yarar. Ne yazıktır ki birçok noktada CHP ile HDP aynı noktada hareket ediyor. Bu ülkenin gelişmesini istemeyenlere karşı bu milletle birlikte hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli