MİLLİ PİYANGO´NUN DA ÖZELLEŞTİRİLMESİ SÜRECİ BAŞLIYOR
EKONOMİ 4.05.2016 13:19:03 362 0

MİLLİ PİYANGO´NUN DA ÖZELLEŞTİRİLMESİ SÜRECİ BAŞLIYOR

MALİYE BAKANI AĞBAL, ?HASILATIN YÜZDE 25´İ LİSANS SAHİBİ PAYI, YÜZDE 59´U İKRAMİYE, YÜZDE 10´U ŞANS OYUNLARI VERGİSİ, YÜZDE 3´Ü MİLLİ PİYANGO İDARESİ PAYI VE YÜZDE 3´Ü KAMU PAYI OLARAK DAĞITILACAKTIR,? DEDİ

ANKARA (İHA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, ?6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans hakkı ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak 5 Ağustos 2016 tarihinde de teklifleri almayı planlıyoruz. Bu ihale ile lisans hakkı 10 yıllığına devredilecektir. Satış gelirleri üzerinden yüzde 18 KDV düşüldükten sonra hasılatın yüzde 25´i lisans sahibi payı, yüzde 59´u ikramiye, yüzde 10´u şans oyunları vergisi, yüzde 3´ü Milli Piyango İdaresi payı ve yüzde 3´ü kamu payı olarak dağıtılacaktır? dedi. 

?AKP DÖNEMİNDE 59 MİLYAR DOLARLIK ÖZELLEŞTİRİLME YAPILDI?

Maliye Bakanı Ağbal, Milli Piyango İdaresi Lisans Hakkı İhalesi´nin yapılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Ağbal, ?1986 yılından 2003 yılına kadar gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları sonucunda sadece 8 milyar dolar özelleştirme geliri elde edildi. 2002 Kasım´dan bu güne kadar yapılan özelleştirme gelirleri neticesinde 59 milyar dolar özelleştirme geliri elde edildi. Önceki dönemde karşılaştırıldığında olağanüstü durumda Türkiye´de özelleştirme durumları artış gösterdi. Bunun en önemli sebebi ekonomi ve siyasette sağlanan istikrar, güven ortamı ve Türkiye ekonomisine olan inançtır. 2003 yılından günümüze kadar özelleştirme uygulamaları sonucunda özelleştirme fonundan hazineye 40.6 milyar dolar kaynak ayrıldı. Özelleştirme uygulamaları neticesinde hazinenin finansmanı içinde önemli bir gelir sağlanmış oldu. AK Parti hükümetleri olarak özelleştirmeye hiçbir zaman bir gelir kaynağı olarak bakmadık.,? dedi.


?2015 YILI BİLET SATIŞ VE DİĞER GELİRLERİ TOPLAMI YAKLAŞIK 2.5 MİLYAR LİRA OLARAK GERÇEKLEŞTİ?
Milli Piyango İdaresine ait olan şans oyunları lisans hakkının tekrar ihaleye çıkılmak suretiyle özelleştirilmesinde önemli bir aşamaya geldiklerinin altını çizen Ağbal, açıklamalarına şöyle devam etti:

?Sektörün niteliği gereği özelleştirme sonrası dönemde büyük önem taşıyan güven ve şeffaflık ilkesinin her aşamada korunması bizim açımızdan son derece önemlidir. Milli Piyango İdaresi 1939 yılında kurulan, şans oyunlarını düzenleme konusunda lisans hakkına sahip bir kamu kuruluşudur. Milli Piyango İdaresince 6 adet şans oyunu düzenlenmektedir. Milli Piyango İdaresinin 2015 yılı bilet satış ve diğer gelirleri toplamı yaklaşık 2.5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu tutardan 600 milyon lira vergi olmak üzere kamuya 1.1 milyar lira kaynak ayrıldı. Milli Piyango İdaresi, şans oyunlarının satış gelirleri yüzde 63´ünü sayısal oyunlarından, yüzde 28´ini milli piyango oyunundan ve yüzde 9´unu hemen kazan oyunundan sağladı. Milli Piyango İdaresinin 10 bini piyango ve hemen kazan, 5 bini sayısal bayisi olmak üzere yaklaşık 15 bin bayisi bulunmaktadır. Ayrıca 6 sanal bayi aracılığıyla milli piyango bileti satışı gerçekleştirilmektedir.?
Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının verilerek özelleştirilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirten Ağbal, ?Bu kapsamda bu güne kadar yeni ihale sürecine hazırlık olmak üzere yerli-yabancı yatırımcılar ile görüşmeler yapıldı. Şans oyunları lisansının verilmesine ilişkin yönetmelikte gerekli iyileştirme ve düzeltmeler yapıldı,? diye konuştu.  


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false