Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, 8. Kez Avrupa Şampiyonu Oldu
SPOR 2.05.2018 14:00:36 1290 0

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, 8. Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası´nda grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, finalde Rus Vitalii Shchur´u 2-1 yenerek altın madalya kazandı

Rusya Federasyonu´na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti´nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası´nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.Kaspiysk kentindeki şampiyonanın ikinci gününde milli güreşçi Rıza, grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus Vitalii Shchur ile karşılaştı. Milli güreşçi, Avrupa şampiyonalarında üst üste 9. kez final müsabakasına çıktı.

Ali Aliyev Spor Salonu´daki günün son müsabakasında, geçen yıl üçüncü olan Rus rakibini 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başaran Rıza, Avrupa Şampiyonası´nda zirveyi yine rakiplerine bırakmadı.Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp, Dağıstan´daki ilk maçında geçen yıl Sırbistan´da finalde zorlandığı Macar Balint Lam´ı bu kez 9-0 sayı tuşuyla mağlup ederek çeyrek finale çıkmıştı.Çeyrek finalde Belaruslu Georgi Chugoshvili´yi 5-0 yenen Rıza, yarı finalde de Rumen Alin Alexuc Ciurariu engelini rahat bir şekilde 4-0´la geçmişti.Rıza´nın altın madalya kazandığı 130 kiloda bronz madalyalar ise Rumen Alin Alexuc Ciurariu ve Gürcü Iakobi Kajaia´ya gitti.

Şampiyonada bugün kadınlar kategorisinde ilk elemeler yapılacak. Türkiye´yi 50 kiloda Evin Demirhan, 55 kiloda Bediha Gün, 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, 68 kiloda Buse Tosun, 76 kiloda ise Yasemin Adar temsil edecek.Ayrıca bugün eleme müsabakalarının gerçekleştirildiği grekoromen stil 60, 67, 72, 82 ve 97 kiloda madalyalar bugün sahiplerini bulacak. 72 kiloda Murat Dağ ve 67 kiloda Enes Başar, bronz maçına çıkmak için repesajda mücadele edecek.

?Bu sene de İstiklal Marşı´mızı söylettik?

Üst üste 9. kez finalde güreştiğini ve 8. Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını hatırlatan Rıza, ?Benim için zor bir final müsabakası oldu. Çünkü ilk turda Macar rakibimle (Balint Lam) yaptığım maçta sakatlandım. Arka baldırımda ufak bir yırtık oluştu. O beni diğer maçlarda çok etkiledi. Yoksa hepsi rahat rahat kazanabileceğim maçlardı.? değerlendirmesinde bulundu.

?Asrın Güreşçisi? unvanına sahip Hamza Yerlikaya´nın rekoruna ortak olan Rıza, sakatlığına rağmen mücadeleye devam ettiğini vurgulayarak, ?Hiç bırakmadık. Azimle yolumuza devam ettik. Şanlı bayrağımızı bu sene de yine göndere çektirip İstiklal Marşı´mızı söylettik.? dedi.

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutlayan milli güreşçi, ?ASKİ Spor Kulübünde işçi kadrosunda bir sporcu olarak madalyamı, bugün işçiler günü olması sebebiyle tüm işçilerimize armağan ediyorum. Emeğimizin karşılığını aldık. İnşallah almaya da devam ederiz.? diye konuştu.

Rıza Kayaalp, milli mayodaki ay-yıldızlı bayrağı işaret ederek, ?Bunu taşımak kesinlikle büyük bir sorumluluk.? ifadesini kullandı.(Öİ)


Haber Kaynak : https://www.ilan.gov.tr/

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli