MİLLİ ANAYASA KURULTAY´INDA TÜRK´SÜZ, ATATÜRK´SÜZ ANAYASA GİRİŞİMİNE KARŞI ÇIKILDI
SİYASET 27.03.2016 17:14:14 517 0

MİLLİ ANAYASA KURULTAY´INDA TÜRK´SÜZ, ATATÜRK´SÜZ ANAYASA GİRİŞİMİNE KARŞI ÇIKILDI

Milli Anayasa Hareketi Sözcüsü, TBMM´nin geçmişte görev yapan Başkanvekillerinden Hasan Korkmazcan,"Bu bizim son Kurultayımız değil, ilk kurultayımız da değil. Türkük dünyada var olduğu müdddetçe insanlığın sıkıntıya düştüğü her devrede Türk kurultayları

Milli Anayasa Hareketi tarafından düzenlenen ?MİLLİ ANAYASA KURULTAYI? Ankara´da Nazım Hikmet KültÜr Merkezinde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından "Mustafa Kemal´in askerleriyiz" sloganı atılarak başlayan toplantıda, Milli Anayasa Hareketi Yönetim Kurulu üyeleri yerlerine davet edildi.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor.

Av. Dilek Akagün Yılmaz, Yavuz Alogan, Dr. Canan Arıtman, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Prof. Dr. Süheyl Batum, Av. Tülay Bekar, E. Tümg. Naci Beştepe, Namık Kemal Boya, Çağdaş Cengiz, E. Korg. Erdoğan Karakuş, Suay Karaman, Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, Yaşar Okuyan, Enis Öksüz, Av. Metin Öney, E. Tümg. Osman Özbek, İnci Özdil, Utku Reyhan, Av. Nusret Senem, Prof. Dr. Nur Serter, Doç. Dr. Hüner Tuncer, Rıza Zelyut

Milli Anayasa Hareketi Sözcüsü, TBMM´nin geçmişte görev yapan Başkanvekillerinden Hasan Korkmazcan, Bölücü ?Yeni Anayasa? girişimiyle mücadele etmek üzere sürdürülen etkinlikler kapsamında toplanan Kurultay´da ilk konuşmayı yaptı.

HASAN KORKMAZCAN ÖZETLE ŞUNLARI SÖYLEDİ:

 ?Değerli vatanseverler, Türkiyemizin 81 ilinden Varto´dan Edirne´den Marmaris´ten Artvin´den Türkiye´nin kalbinin yeniden ankarada atmaya başladığını göstermek için dünden itibaren yollara düştünüz. Türkiye´nin herhangi bir salonunda herhangi bir meydanında insanlar bir araya gelemesinler diye emperyalizmin bombalarının patlatıldığı, tehdidlerin yapıldığı terör estirildiği bir dönemde Ankara´da bir kararlılık duruşu belirmek için geldiniz. Bu bizim son Kurultayımız değil, ilk kurultayımız da değil. Türkük dünyada var olduğu müdddetçe insanlığın sıkıntıya düştüğü her devrede Türk kurultayları bir insanlık meşalesi olarak tanımlanmıştır. 20. yyda emperyalist güçler dünyanın mazlum halklarının mallarını varlıklarını ellerinden aldılar. Şimdi onurlarını da ellerinden alırız zannederek bugüne kadar görülmemiş büyük güçlerle bir savaş başlattılar. Bu savaşın sonunda onlara dersini bizim kurultaylarımız verdi. Çanakkale bir Kurutaydır aynen Ergenekon gibi. İstiklal Savaşı Ankarada Sivasta toplanan kurultayların eseridir. MÖ 2000´li yıllarda bozkırlarda toplanan kurultaylar gibi. 2.yyın bugünkü noktaya gelmesinde Ankaranın kararlılığı büyük rol oynamıştı. Daha dün akşam biri diyor ki 20.yyn bütün paradigmaları yıkıldı, kurulan kurumlar devletler geçersiz hale geldi, şimdi yenisini kurmak lazım. Bunlar kendi kendilerine insanlık birikimlerine savaş açarak insanları sindirebileceklerini sanıyoırlar. Türkiye´de  21. yyn başlangıcında da hayır sesi çıkıyor. Hayır, insanlık değerlerine dokunamazsınız, kiralık askerlerinizle Afganistandaki Uygur mabetlerini yıktırabilirsiniz ama Türklüğün kalbindeki insanlık aşkı oldukça bütün insanlığın bağımsızlığı garanti altındadır.

Biz sadece bir anayasa tartışması yürütmüyoruz. Anayasa hukuk zemininde hukukun görevlendirdiği organların masalarında  stk´larda ve kendiisinin haklarını savunmak  isteyen vatandaşların toplantılarında konuşulur. Ama bugün  Türkiye´ye dayatılan sadece bir anayasa değil. Anayasadan Türk milletini kaldırmak istiyorlar bizi de Afganistan Irak, Yugoslavya gibi paramparça yapmak istiyorlar.

Emperyalizm silahla ulaşamadığı yerlede anayasa ile toplumları dağıtmak istiyor. Böylelikle bütün insanlık emperyalizmin av alanına dönüşecek, insanlık istedikleri gibi yönlendirilebilecek. Bugün bu hayale buradan dur diyoruz.

Önümüzdeki günlerde Anadolu´da bu gayrimilli anayasa dayatmasının karşısında bütün vatandaşlarımızla set kuracağız. Milli cepheyi oluşturacağız. Bugüne kadar yanlışlıklarla emperyalist yörüngeye girmiş olanların uyanmalarını bekliyoruz. Bundan önce yeni osmanlıcılık hayalleriyle komşularımızla aramıza setler koyanların yeterli dersleri çıkarmış olmalarını umuyoruz. 

Sonuç hem kuşatılmış hem de içine sızılmış bir topluluk haline geldi.  Şimdi yeni heveslerle başkanlık gibi kamuflajlara bu ısrar sona ermelidir. Sona ermeze biz onu sona erdireceğiz. 

Bugünden itibaren Yüce Atatürk´ün başkentimiz olarak ilan ettiği yerden sesimizi Şemdinli´ye Edirne´ye kadar ulaştırmak , emperyalizme dur demek Türklerin tarihi görevidir. Bizim gerçek anayasamızda ,inşanlığın eşitliği, insanları ırklarına mezherplerine göre ayırmamak vardır.

Türksüz Anayasa yapmaya çalışmak Türklere ırkçılığı yakıştırmak en büyük ayıptır. Asıl ayıp emperyalizm ırkçılığıdır. O mikrobu bu topraklara bulaştırmayacağız?.

Kurultay´da daha sonra yapılan konuşmaların bazıları  satırbaşları ile şöyle:

 VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK

?Edirne´den, Tekirdağ´dan, Hakkari, Muş, Varto, Van, Artvin, Trabzon, Samsun, Mersin, Adana, Antalya, İç Anadolu bozkırlarından kurultayımıza gelen, birbirine kenetlenen değerli delegeler;


Hepinizi yürekten sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Önce buradan meydan okuyoruz. Atatürk´ün başkenti, devrimci türkiyeyi kuran cumhuriyeti kuran milletimizi birleştiren, bize vatan armağan eden büyük hareketin başkenti Ankara´dan meydan okuyoruz!

Terörle, canlı bombalarla Türkiyemizi yeniden düzenlemeye kalkanlara, bölücü anayasa dayatanlara meydan okuyoruz. Onların yobaz ve bölücü terör örgütlerini hendeklere gömen bir Türkiye var, TSK ile polisiyle ve korucusuyla. Bu yeni anayasa dedikleri bölücü anayasa hendeklere gömülen bölücülüğü hendeklerden kurtarma girişimidir.

Şimdi bölücü teröre ve bölücü anayasaya karşı mücadele vardır. İkisi de Türkiye´nin vatan bütünlüğünü koruma, çağdaş, halkçı, bağımsız Türkiye´yi kurma mücadelesi. Bugün canlı bombalarla terörle bir anayasa dayatılıyor. Ülkemizde canlı bombalar var. Birinci canlı bomba burada Türklüğü anayasadan dışarı sürmek. Türk milletinin kurduğu bir Türkiye´de Türklüğü anayasadan atmaya kalkanların alnını karışlıyoruz. Bu girişimi hendeklere gömmeye kararlıyız.

İkinci canlı bomba özerklik. Türkiyede ayrı otorite alanları oluşturmak, belli bölgeleri etnik iddialarla ABD vesayeti altında yönetmeye kalkmak. Bu girişimin yerle bir olacağını buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Özerklik, sen benden değilsin, ötekisin, başkasısın anlamına gelir. Bu girişim de milletin bağrına çarpacak, okyanus ötesine dönecek!

Türk milletini bölme girişimi bölücü terörle ittifak halindedir. Bölücü anayasa girişimi, bölücü terörün müttefikidir. 

Tayyip Erdoğanlara, Davutoğullarına buradan ihtar ediyoruz. Milleti bölmeyin, Cumhuriyet´in ayakları altında kalacaksınız, Türk Milletinin ayakları altında kalacaksınız!

BİRGÜL AYMAN GÜLER:

 "Milli Anayasa Hareketi adı üzerine çeşitli sorular var. Türksüz anayasa yapıp anayasanın milli olacağını söyleyenler var. Türksüz anayasaya Türk tipi başkanlık getireceğini söyleyenler var. Adımız Milli Anayasa Hareketi´dir. Çünkü karşı karşıya olduğumuz tehdit gayrimilli bir saldırıdırı. Gayrimilli anayasa saldırısına karşı bizim milli varoluşumuzu, Türk milletinin egemenlik haklarını, varlığını ortadan kaldırmaya girişmiş bir gayrimilli saldırı karşısındayız. Anayasadan Türk milletini silmek, aynı zamanda Türk milletinin varlığını da ortadan kaldırmak demektir. Karşımızdaki saldırının en temel noktasında egemenlik haklarına göz dikmiş emperyalizm ve yanında etnikçilijk kolu ümmetçilik kolu.

Bugün tehdid anayasanın 66. maddesinde yazan Türk vatandaşlığının kaldırılmak istenmesidir. Bu basit bir değişiklik diyenlere buradan haddinizi bilin diyoruz, yalan söylemeyin diyoruz. Çünkü Türk vatandaşlığı Türk Milletinin en küçük yapı taşıdır.

TGB GENEL BAŞKANI ÇAĞDAŞ CENGİZ:

"Cesaret önemli. ABD´nin bölücü ve gerici terör örgütlerinin, patlayan bombalarının korku iklimine bir cevaptır. Terör örgütlerinin bombalarından korkmuyoruz!

İnsan korkar, ama millet korkmaz, korkmamalı. Türk milleti teröre asla baş eğmeyecek. Cesaretin onurlu ve şerefli bir hayat sürmeye faydası var. Ölüm kusanlara buradan kararlılığımızı ifade ediyoruz.

Başaramayacakları birşeyi dayatıyorlar. Mücadele örgütlü olur. MAH´ın bizleri birleştirmesi örgütlü mücadelenin gereği olan hedefler koyması gereklidir. Ordumuzun, polisimizin, korucumuzun 24 Temmuz´da başlattığı hareket, MAH mücadelesiyle birlikte gidecektir ve en kısa sürede zafere ulaşacaktır.

Milli olmayan anayasayı milli etiketiyle sunmaya çalışıyorlar. Bu ülkede milli olan biziz! Kuvvetli olan çoğunluk olan biziz! 

Türk gençliği bir kere ayağa kalktımı hiçbir işi yarım bırakmaz. Aksini iddia eden 19 Mayıs 2016 günü Atatürk´ün evine baksın! Atatürk gençliği gericilere bölücülere karşı orada olacaktır!"
 "Anayasayı kurucu meclisler yapar. Anayasa yapma yetkisi olmayan bir meclis insan unsurların gözünü dikmiş olan meclis, yeni anayasa diyerek yola çıkmışsa bizim görevimiz bunun karşısında durmak ve Cumhuriyeti sonuna kadar yaşatmaktır."  

DİLEK AKAGÜN YILMAZ:

Hepimiz biliyoruz ki ülkemize ABD tarafından dayatılan bu anayasa emperyalist bir projedşr.  Bizi açıkça tehdit ediyorlar. Bu tehditleri sadece bize yapmıyorlar bütün ezilenn uluslara yapıyorlar.

Bu proje bize şu an anayasa olarak karşımıza çıkıyor. İzin vermeyeceğiz 

Bazı solcu arkadaşlarımız HDP´yi çok laik sanıyorlar ama meclise verilen yönergeleri inceleyelim. Verilen maddelere bizim evet diyeceğimizi sanıyorlar. Ama yanılıyorlar demeyeceğiz.

IŞİD ve PKK terörüyle ve ABD tehditleriyle yeni anayasa dayatması ile "bu ülkenin  ulus devleti yıkılsın, laik devleti yıkılsın, çağdaş devleti yıkılsın" diye uğraşıyorlar . Biz de burdan onlara sesleniyoruz: Biz çağdaş, laik cumhuriyet rejimini yıktırtmayacağız.

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU´NUN MESAJI

" Türkiye´de demokrasinin işleyişi ve hukuk devleti işleyişinin,  vahim noktalara ulaştığı bir dönem daha olmamıştır.
Bu zor süreçte mensubu olmaktan gurur duyduğum hukukun üstlünğüne inanna egemnliğin kayırsız şartsız olduğu, güçlü olduğu için haklı olmak yoktur diyerek devam ediyoruz. Israrla hukukun üstünlüğüne savunmaya devam ediyoruz. Temel hak ve özgürlükli sınırlandırılması karşısında sessiz kalmıyoruz. İfade özgürlüğünü fiilen ortadan kaldrıan, bireyin ve toplumun savunucular-ı olarak görevimizi icra ediyoruz.

Biliyoruz ki toplumların birkte yaşama iradesi sevgisaygı hoş göre iradesi büyür ve adaletle yaşatır.

Çağdaş anayasalar egenliğin milletin, vekillerin istedikleri zaman geri almasını açık tutarlar ve tutmak zorundalar.

Ülkemizin gündemini yeni ayasa belirliyuotr. Ancak ülkenin önceliği yeni aysa değildir. Anaysanın ilk üç maddesinde yer alan 3 naddeden, hukukun üstlüğünden çoğulcu demokratik anlayıştan çağdaşlıktan, ulusallıktan asla taviz verilemez.

Her yeni anayasa genelde devrim ve karşı devrim kurucu iradenin manifestosudur. Kurucu ideolojiyi yansıtan belgedir. Bizim anaysamızın belgeside, anayasamızın 4. maddesine göre değiştirelemez ve teklif dahi edilemez.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve  Türkiye Barolar Birliği adına kurultaya selamlarımı saygılarımı iletiyorum"

 

Konuşmaların ardından   KURULTAY BİLDİRGESİ Yönetim Kurulu üyesi

Birgül Ayman Güler tarafından okundu.


 




 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli