Milletvekili Gürer, öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti
SİYASET 23.11.2018 09:55:32 325 0

Milletvekili Gürer, öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenlerin sorunlarının çözümünü istedi. Gürer, 24 Kasımda öğretmene ikramiye ve ek 3600 gösterge verilmesi için kanun tekliflerini de TBMM başkanlığına verdiğini söyledi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Güne nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizde öğretmenlerin tüm sorunlara ve olumsuzluklara rağmen görevlerini fedakarca yerine getirdiklerini belirtti. 

AKP iktidarının ülkemizde eğitim sistemini adeta yapboza çevirdiğini vurgulayan Gürer, eğitim müfredatının defalarca değiştiğini söyledi. Milli Eğitim´de 17 yılda 7 bakanın görev yaptığını anımsattı. Gürer, ?her gelen bakan sanki farklı parti iktidarı gibi farklı farklı uygulamalar denedi. Eğitim sorunlar yumağı oldu. Böyle bir tabloda eğitim sisteminin iyi olması düşünülemez? dedi.

Türkiye´de 117 bin öğretmen açığının bulunduğunu, buna rağmen 400 bin öğretmenin de atama beklediğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Öğretmenler; vekil, ücretli ve sözleşmeli gibi statülere ayrıldı. Bilimsellikten uzak bir eğitim sistemi, öğretmenlerin yaşadığı sorunlar, bu sorunların birebir yansıdığı öğrenciler ve veliler açısından düşünüldüğünde, fedakâr öğretmenlerimizin üzerindeki yük son 17 yılda katbekat arttı. Öğretmenlerimizin görevlerini sorunlarından arındırılmış bir şekilde yapabilmeleri için tüm  şartların oluşturulması gerekiyor? dedi. 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım´ın 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Gürer, ?Bu vesileyle her türlü zorluk ve sorunlara rağmen görevlerini fedakâr bir şekilde yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi  saygı ile anıyorum? ifadelerini kullandı. 

ÖĞRETMENLERE 24 KASIMDA BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLSİN

Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü´nde tüm eğitimcilere birer maaş ikramiye ödenmesi için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 657 sayılı Devlet Memurları Kanun´da değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifinde,  öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti. 

Ömer Fethi  Gürer, ?Türkiye´de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Yıllardan beri yapılan kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da bazı adımlar atılmış fakat hayata geçirilmemiştir. Ek 3600 gösterge bu günde çıkarılarak öğretmenlerin bu konuda beklentisi karşılanmalı ve ayrıca bir maaş ikramiye verilmelidir? dedi. 

2010 yılında gerçekleşen 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu´nda 24 Kasım Öğretmenler Günü´nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesinin "Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli" ifadesiyle benimsendiğini hatırlatan Gürer, ancak buna yönelik herhangi bir düzenlemeye gidilmediğini belirtti. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi amacıyla hazırladığı Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verdi:  ?Eğitim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir. 

Bu kanun teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl kasım ayında bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır.

GÜRER MECLİSTE´DE KONUŞTU: ÖĞRETMEN AÇIĞI DERHAL KAPATILMALI..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 117 bin öğretmen açığının bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi. Gürer, öğretmenlere 24 Kasım´da 1 maaş ikramiye ödenmesi için verdiği Kanun Teklifinin bir an önce yasalaşmasını istedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu´nda söz alarak, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. 

Öğretmenlerin ciddi sorunlarının olduğuna dikkat çeken Gürer, ?Kadrolu, ücretli, vekil öğretmenlik ayrımı sonlandırılmalıdır, tüm öğretmenlere kadro verilmelidir. 117 bin öğretmen açığının bulunduğunu Sayın Bakan yazılı sorumuza verdiği yanıtla ifade etmiştir. Bu kadrolar doldurulmalıdır? dedi. 

24 Kasım´da öğretmenlere bir maaş ikramiye ödenmesi için Kanun Teklifi verdiğini anımsatan Gürer, bu teklifin komisyona gönderilerek kanunlaşmasının sağlanması gerektiğini vurguladı, Gürer, öğretmenler ve memurlar için ek gösterge 3600 uygulamasının hayatı geçirilmesi gerektiğini de vurguladı. 

Gürer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmelidir. Öğretmenlerin sosyal yaşamı geçmişi arar boyutta geriye düşmüştür. Liyakat, atamalarda mutlaka dikkate alınmalıdır. Ayrıca öğretmenlerle ilgili açılmış davalarda açığa alınan öğretmenlerin, yapılan araştırma ve soruşturmada sonucunda suçu olmayanların da tekrar mesleğe iadesi mutlaka sağlanmalıdır? dedi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false