MHP´Lİ VURAL, YARBAY ALKAN´A YAPILAN ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
SİYASET 24.08.2015 17:08:27 335 0

MHP´Lİ VURAL, YARBAY ALKAN´A YAPILAN ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL, ?TERÖR ÖRGÜTÜNÜ GÜÇLENDİREN O SÜREÇLE İLGİLİ SERZENİŞLERİNE NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ, NİYE LİNÇ EDİYORSUNUZ, NİYE SALDIRIYORSUNUZ? DEDİ

ANKARA (İHA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan´ın cenazesinde söylediklerinden dolayı eleştirilen Yarbay Mehmet Alkan´a sahip çıktı, yapılan eleştirileri ?utanmazlık? olarak değerlendirdi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Şırnak´ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan´ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan´ın cenaze törenindeki sözlerine yönelik tepkilerin sorulması üzerine Oktay Vural, ?Ne utanmazlık ya. İçi yanmış, kardeşini vermiş, bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne bu kadar titreyen birileri, 30 korumayla ?şehit olmak istiyorum´ diyenlere karşı, koruma ordusuyla gezenlere karşı, o polisimizi, askerimizi korumasız bırakan, terör örgütünü güçlendiren o süreçle ilgili serzenişlerine niye rahatsız oluyorsunuz, niye linç ediyorsunuz, niye saldırıyorsunuz? Ey AKP şehit yakınına saldırıyorsunuz? dedi.
Toplantıda bazı videolar izlettiren Vural, ?Bunları yapanlar, ?şehit cenazeleri üzerinden polemik oluşturanlar alçaktır´ diye söyleyenler şimdi şehit cenazelerindeki ay yıldızlı bayrağa elini koyarak, kürsü zannederek nutuk atabiliyor. Milletin vicdanı ağlıyor, vicdanı sızlıyor? diye konuştu.
Vural, ?Seçim hükümetinde bakanlık teklifi götürülecek isimler arasında sizin de adınız geçiyor? sözlerine yönelik, ?Böyle bir ahlaksız teklifi sunabilecek birinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olması da Türkiye´nin ayıbı olur. Kendisine yakışanları söyledim. Yakışanlarla beraber yol alsın, HDP ile birlikte bakanlar kurulu oluşturma şerefi ona ait olsun, bugüne kadar çözüm ortağıydılar bundan sonra da seçim hükümeti ortağı olarak devam etsinler? şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Savcılarının Kandil´deki yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Vural, ?Vay vay vay, günaydın. Yeni mi aklınıza geldi. Bunlarla Oslo´da görüşenler kimlerdi, ne iş yapıyorlardı bunlar? Bu konuda MHP Genel Başkanının 2013 yılında PKK terör örgütünü meşrulaştıran, silahlarıyla kalmasını sağlayan, PKK terör örgütünü aklayan, PKK´nın güçlendirilmesine vesile olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Bununla ilgili ne yaptınız? Ne yaptılar biliyor musunuz, takipsizlik kararı verdiler. Şimdi bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyorlarmış. Kırmızı bülten çıkaracaklarmış. Yeşil pasaport verdiniz siz, yeşil pasaport verenler bunlar, bu sorumlular nerede, bunlar at koştururken devleti yönetenler nerede? açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı