MHP´li Karakaya´dan acil önlem çağrısı
SİYASET 6.06.2016 13:32:45 283 0

MHP´li Karakaya´dan acil önlem çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Türkiye´nin enerjide dışa bağlı ülkelerin başında geldiğine dikkat çekerken, halkı canından bezdiren kesintilerin ise izah edilir yanı olmadığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Türkiye´nin enerjide dışa bağlı ülkelerin başında geldiğine dikkat çekerken, halkı canından bezdiren kesintilere karşı acil önlem çağrısında bulundu.

YÜZDE 32´DEN YÜZDE 26´YA GERİLEDİ

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde MHP Grubu adına söz alan Karakaya, Türkiye´nin sürekli artan enerji ithalatının önemli bir sorun oluşturduğunu kaydetti. AKP´li iktidarların öncelik verdiği belirtilen bu alanda daha kötüye gidildiğini aktaran Karakaya ?Bırakın çare bulmayı, yerli üretimin enerji ihtiyacını karşılama oranı yüzde 32´lerden yüzde 26´lara geriletildi. Sözüm ona, dönüşüm programına göre, 2012 yılındaki yüzde 27´lerde olan bu oran, 2018 yılında yüzde 35´e çıkarılacaktı. Bugün gelinen noktada, Türkiye, dünyada enerjide dışa bağımlılığın en yüksek olduğu ülkelerin başındadır? diye konuştu. YERLİ KÖMÜRÜN PAYI YÜZDE 30´DAN 14´E GERİLEDİ

Elektrik üretiminde kullanılan yerli kömürün yerini önemli ölçüde ithal kömürün aldığını, yerli kömürün payının yüzde 30´lardan yüzde 14´lere düştüğünü,  hidrolik kaynakların payında kayda değer bir artış olmadığını belirten Karakaya, yenilenebilir enerjide ise, potansiyelin çok gerisinde kalındığına işaret ederken, diğer taraftan yabancı kaynak bağımlılığındaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

TÜKETİMDE İSE KESİNTİLER BÜYÜK SORUN

Tüketimde ise ciddi sıkıntılara dikkat çeken Karakaya ?Bugün, elektrik dağıtım ve tüketimi 21 bölgeye bölünmüş, her bir bölgenin bir dağıtım şirketine teslim edildiği bir yapı içerisinde gerçekleşmekte. Türkiye´de elektrik kesintisi olmayan bölge yok denecek kadar az. 21.nci yüzyılda yaşamın tüm alanlarında elektrik bağımlılığının mutlak bir hâl aldığı bir dünyada elektrik kesintileri yaşanmasının izah edilebilir bir tarafı da yoktur? ifadesini kullandı.

ADANA, MERSİN, OSMANİYE, HATAY

Adana ve Çukurova bölgesine ayrı bir paragraf ayıran MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, ?Elektrik kesintilerine baktığımızda en fazla Adana´da olduğunu görüyoruz? dedi. Bazen bir günde 150´ye yakın mahalle ve yerleşim birimi içerisinde yapılan kesintilerden tüm bölgeye hizmet veren Balcalı Hastanesi´nin ve Çukurova Üniversitesi´nin de etkilendiğini hatırlatan Karakaya, ?Günlük ortalama 40 bölgede planlı olarak kesintinin yapıldığını, arızaları ve plansızları da dikkate aldığımızda bu sayının çok daha arttığını görülmektedir

Sadece burada değil, Osmaniye´de, Mersin´de, Hatay´da da aynı sıkıntılar var. Bu konuda acil önlemler alınması gerekmektedir? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli