MHP´li KARAKAYA ?Üreticiler kara kara düşünüyor?
SİYASET 22.08.2016 14:13:59 262 0

MHP´li KARAKAYA ?Üreticiler kara kara düşünüyor?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, narenciye ve yaş sebze-meyve üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

ÜRETİCİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Mevlüt Karakaya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in cevaplandırması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Rusya´nın kapılarını kapatması sonucu, ayrıca Ocak ayı başlarında yaşanan don felaketi yüzünden narenciye ve yaş sebze-meyve üreticilerinin bu yıl çok zor bir dönem geçirdiğini; ekim, dikim, bakım ve hasat dönemlerinde yüksek girdiler nedeniyle borçlandıklarını belirterek ?Üreticilerimiz kara kara düşünmektedir? dedi.

?PERİYODİSİTE? ENDİŞELENDİRİYOR

Karakaya, önergesinde ?Dış pazardaki daralma yüzünden narenciye bahçelerinde hasadın geciktirilmesi ve don olayı sebebiyle ortaya çıkan ?periyodisite´ etkisiyle, 2016-2017 hasadında da yüksek oranda gerileme öngörülmektedir. Dolayısıyla, turunçgilde üretimin yüzde 30´unu karşılayan Adana başta olmak üzere Mersin, Hatay, Osmaniye, Antalya ve Muğla´daki üreticilerimizi daha zor günler beklemektedir? ifadesine yer verdi.

TÜRK ÇİFTÇİSİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Geçtiğimiz günlerde Rusya´dan gelen heyetin Çukurova´da narenciye bahçelerini gezdiğini, ihracatçı firmalarla temas ettiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü hatırlatan Karakaya, ?Üreticiler bu ziyaretle umutlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı´nın 9 Ağustos´ta Rusya´ya yaptığı ziyaret, bu umutları daha da artırmıştır. Ancak, söz konusu ziyaretin ardından turizmden, enerji ve inşaata kadar birçok alanda mevcut sorunların çözümleneceği duyurulurken, tarımsal ihracatımızın önündeki engellerin kaldırılmasına dair bir açıklama olmamıştır. Bu sonuç; Türk çiftçisini üzmüş, umutlarını söndürmüş, hayal kırıklığına uğratmıştır.? bilgisini verdi.

MANİPÜLATİF ÇABALARA DİKKAT ÇEKTİ

Bu süreçte üreticinin zayıf hâlini istismar edenler de çıktığına ayrıca dikkat çeken Karakaya ?Borçlarını ödeyemeyen, tarlasına, bağına, bahçesine bakım yapamaz hale gelen üreticinin içinde bulunduğu durumdan yararlanmak isteyen, istismar eden birçok aracının ise piyasayı manipüle çabası dikkat çekmektedir. Netice itibarıyla, üreticilerimiz bir çıkış yolu, bir çare aramaktadırlar. Bakanlığın acilen bu soruna eğilmesi ve çözüm üretmesi gerekmektedir.? dedi.

RUSYA´DA GÜNDEME GETİRİLMEDİ Mİ?

Karakaya, Bakan Çelik´e ?Turunçgil ve sebze-meyve üreticilerinin sorunlarının çözümü konusunda hangi çalışmalar yapılmaktadır? Sayın Cumhurbaşkanı´nın Rusya ziyaretinde narenciye ve yaş sebze-meyve ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik girişimler yapılmış mıdır? Narenciye, yaş sebze-meyve ihracında DFİF´den ne kadar destek verilecektir?? sorularını yöneltti.

MHP SORUNU ÖNEMSİYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve il yönetimiyle birlikte Adana´da narenciye bahçelerini gezip incelemiş, ayrıca daha önce de narenciye üreticilerinin sorunlarına köklü bir çözüm bulunması amacıyla diğer MHP´li milletvekilleriyle birlikte Meclis araştırma Önergesinin yanı sıra başka soru önergeleri vermişti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli