MHP´den TÜMSİAD´a  ziyaret
19.10.2015 14:53:13 278 0

MHP´den TÜMSİAD´a ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, ABD yönetimi ile Türkiye Cumhuriyeti´ni yönetenler arasındaki çok çarpıcı bir ayrıntıya dikkat çekti.(Haber Merkezi)

* Sözlü, "Devlet ebet müddettir geleneğini kim uyguluyor? Size Obama´dan bir örnek vereyim. Zenciler otobüslerde en arka sıralara otururdu, beyaz adam gelince koltuğu vermek zorundaydı. Zenciler köleydi. Siyahiler en ağır muameleye tabu tutuluyor, dışlanıyor, eziliyordu" dedi.

 

* Sözlü, "Bir süre önce Amerika´da zencilere yönelik bir dizi öldürmeler yaşandı. Siz hiç, Obama´nın ?Benim ezilen zenci kardeşlerim´ dediğini duydunuz mu? Duyan bir kişi varsa Allah rızası için söylesin.Ama bizimki ne söyledi? ?Dersim´i kim bombaladı?´, ?Retçi, inkarcı, asimilasyoncu politikaları bitirdik´ dedi.

 

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ABD Başkanı Barack Obama´yı, ?Devlet-i Ebet Müddet? anlayışının yaşatılmasında Türkiye´ye örnek gösterdi.

  Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Adana Milletvekili TBMM İdare Amiri Seyfettin Yılmaz ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ağırladı. Seçim çalışmaları kapsamında gerçekleşen bu ziyarette, Başkan Hüseyin  Sözlü; ?Devlet-i ebet müddet´ anlayışının ABD´de fiilen yaşandığı gerçeğini çok çarpıcı bir tespitle kamuoyu ile paylaştı.

  KUTLUCA: DEVLET-İ EBED MÜDDET SÖZ KONUSU

  Sözlü´nün tespiti, TÜMSİAD Şube Başkanı Yakup Kutluca´nın bir ifadesinin ardından geldi. Siyasetten güvenliğe, ekonomiye dair çözüm bekleyen ağır sorunlara vurgu yapan Kutluca ?Milliyetçi Hareket partisi mensuplarının da aynı duygu ve düşüncelerde olduğunu biliyoruz. Şu anda esas itibarıyla devlet-i ebed müddet söz konusudur. TÜMSİAD ailesi olarak, ülkemize hizmet edecek, milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak tüm siyasi büyüklerimizin emrindeyiz. Gün; bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır? diye konuştu.

  Söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, önce Devlete yönelik saldırıların nasıl başladığını anlattı. Sözlü ?Devlet milletin emeğidir, heyecanıdır, canıdır, kanıdır, inancıdır. Fakat liberal düşüncenin, Marksist, Leninist, romantik solun ?halklara özgürlük´ söyleminin; Abant toplantıları ile sözde Müslümanların güya bu kavramları içselleştirmesi, muhteva olarak yüceltmesi ve onu milliyetçi muhafazakar insanımızın, sözde Müslüman önderlerden sözde aydınlardan duyuyor olması bu konuda duruşumuzu, refleksimizi bitirmiştir. ?Devlet kutsal değildir´ denmiştir. Devlet bugün tartışma noktasına getirilmiştir. Devlet ile ilgili en ağır, en galiz sözler ifade edildiğinde bunlar ?çok seslilik ve demokrasi´ olarak sunulmuştur. Ama bunu söyleyen siyasi hareket, kendi içindeki farklı bir ses tonunu bile, balyozla kafasına vurarak susturmuştur. Yani; partin tek ses, devleti yıkacak güruh çok ses. Demokrasi, devletin milletin üstünde kırbaç vurularak oynanan bir oyun değildir.?  dedi.

  Başkan Sözlü ?Devlet ebet müddettir geleneğini kim uyguluyor? Size Obama´dan bir örnek vereyim. Zenciler otobüslerde en arka sıralara otururdu, beyaz adam gelince koltuğu vermek zorundaydı. Zenciler köleydi. Siyahiler en ağır muameleye tabu tutuluyor, dışlanıyor, eziliyordu. Bir süre önce Amerika´da zencilere yönelik bir dizi öldürmeler yaşandı. Siz hiç, Obama´nın ?Benim ezilen zenci kardeşlerim´ dediğini duydunuz mu? Duyan bir kişi varsa Allah rızası için söylesin. Ama bizimki ne söyledi? ?Dersim´i kim bombaladı?´, ?Retçi, inkarcı, asimilasyoncu politikaları bitirdik´ dedi. Oysa Anadolu´da devlet siyaseti bir günde yazılmamıştır. Nefret ettiğiniz cumhuriyetçiler de yazmamıştır. Aradaki beylikleri saymıyorum; Büyük Selçuklu´dan Osmanlı´ya, hep bu geleneğe tabi olmuştur. Bin yıldır uygulanan bir gelenek ve siyaseti; siz kimsiniz ki 12 yıllık fantezinizle fantastik şeylerinize alet ettiniz ve kısacık zamanda 150 şehit verdiğimiz, 100 insanın katledildiği bir ortama getirdiniz. Ve bu millet için can veren, kan veren, kim, ne varsa onun ismine ait ne varsa yörede, dağda bayırda ortadan kaldırdılar. ?Devleti- ebet müddet´ geleneğine inanıyoruz. Buna inananlar Milliyetçi Hareket Partisi´nde olmalıdır.? ifadesini kullandı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli