MHP´DEN OHAL´İN UZATILMASINA TAM DESTEK
SİYASET 29.11.2016 14:03:20 214 0

MHP´DEN OHAL´İN UZATILMASINA TAM DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "15 Temmuz terörizmi, darbe teşebbüsü veya kalkışma hareketinin kökü kazınıncaya kadar, PKK, PYD, DEAŞ veya ona benzer terör örgütleri Türkiye´den atılıncaya kadar OHAL devam etmeli ve ülke istikrar ve huzura kavuşmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Bahçeli, "MHP, değerli bir hukukçu kardeşimizi bu konuda görevlendirmiş ve AKP´nin aynı anlamda görevlendirilmiş kişisiyle uzun bir süre çalışmasını sürdürmüştür. Önemli bir ölçüde mesafe katedilmiştir. Yakın bir süre içerisinde bir iki pürüz aşıldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonuna geleceğini umut ediyorum" diye konuştu.

Bahçeli, "Başbakan´a intikal ettirdikten sonra sizlere söyleyeceğim. En kısa zamanda Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir" cevabını verdi. Başbakan Binali Yıldırım ile bugün bir görüşmenin olup olmayacağı hususunda ise Bahçeli, "Bugün olmaz. O kadarda kısa olmaz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş´in açıklamalarına yönelik ise Bahçeli şu değerlendirmede bulundu:

"Bir kere okudum. Değerlendirmeyi AKP´ye bırakıyorum. Özellikle 64´üncü hükümetin kuruluşu sırasında MHP´nin Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin Başbakan Yardımcısı olma hikayesini Ahmet Davutoğlu anlatırsa bunu da anlatmış olur."

"MHP OLARAK OHAL´E DESTEĞİMİZ TAMDIR"

Siyasi gündem ile alakalı milleti ve teşkilatı aydınlatma çabası içerisinde olduklarının altını çizen Bahçeli, OHAL´in uzatılması ve OHAL koşullarında referanduma gidilmesi ile ilgili sorulan bir soruyu ise şu cevabı verdi:

"15 Temmuz terörizmi, darbe teşebbüsü veya kalkışma hareketinin kökü kazınıncaya kadar, PKK, PYD, DEAŞ veya ona benzer terör örgütleri Türkiye´den atılıncaya kadar OHAL devam etmeli ve ülke istikrar ve huzura kavuşmalıdır. OHAL´in devamı, süresi ise hükümeti ilgilendiren bir konudur. Eğer bunlarda başarı sağladıklarına inanıyorlarsa kaldırmayı düşünebilirler. MHP olarak OHAL´e desteğimiz tamdır ve devamından yanayız. OHAL olduğu zaman evinizden çıkıyorsunuz, gazeteye geliyorsunuz, çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz, bir takım teşebbüslerde bulunuyorsunuz. Bir arada da sandığa gidip oyunuzu verebilirsiniz. Mahsurlu taraf neresi?"

AB´YE MUHTAÇ DEĞİLİZ, ŞANGHAY MERAKLISI DA DEĞİLİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz AB´ye muhtaç olmadığımız gibi Şangay meraklısı da değiliz. Türk´üz, Türkçüyüz, Turan´ın sevda ve hedefindeyiz" dedi.

Partisinin TBMM´deki grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörizmle mücadelenin çok boyutlu icra ettiğini belirtti.

Türkiye´nin milli bekasını korumak için bütün milli güç unsurlarını seferber ettiğini vurgulayan Bahçeli, "Ülke topraklarıyla birlikte sınır ötesinde süren askeri operasyonlarımız yalnızca ve yalnızca milli güvenliğimizi sağlamaya dönüktür ve kesinlikle ara verilmeden devam ettirilmelidir. Ancak terörizmle girdiğimiz yoğun mücadelede acı verici şehadet haberleri de peş peşe gelmektedir. Türk milleti varlığını ve egemenlik haklarını savunurken ağır bedeller ödemektedir. 23 Kasım 2016 Çarşamba gününden bugüne kadar, beşi El Bab operasyonunda olmak üzere; 12 fidanımızı, 12 kahramanımızı, 12 ana kuzusunu şehit verdik. Milletçe bir kez daha yandık, yeniden kavrulduk. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, milletimize sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Halen tedavi altında bulunan evlatlarımızın bir an evvel şifa bulmalarını diliyorum" diye konuştu.

"HERKES AYAĞINI DENK ALSIN; AZİZ MİLLETİMİZ YERİ GELDİĞİNDE PİREYİ GÖZÜNDEN, ÇAKALI GÖĞSÜNDEN VURMAKTAN KORKMAYACAKTIR"

El Bab´ın mücavir alanlarında ellerin tetikte olduğunu ve sinirlerin gergin olduğuna değinen Bahçeli, "Bir kıvılcım Türkiye-Suriye arasındaki gerilimi daha da şiddetlendirecek, silahlı bir çatışmaya dönüştürecektir. Bu ihtimali görerek soğukkanlı olmak durumundayız. Panik içinde hareket etmeden askeri ve diplomatik imkanları eşgüdüm halinde kullanmalıyız. Bunun yanında zalimlere tamam dememeli, tamah etmemeliyiz. ABD´nin yeni seçilmiş başkanı Suriye politikasında güçlü değişikler yapacağını ifade etmiş, güvenli bölge tasavvuruna olumlu yaklaştığını açıklamıştır. Ne var ki, Esadla bir süre daha devam edilmesinden yana olduğunu da saklamamıştır. Fırat Kalkanı Harekatıyla terörizmin belini kırmak Türkiye için altın fırsattır. Bu fırsatı tepmemiz akıl ve mantık işi değildir. Güney sınırlarımız boyunca çizilmek istenen ihanet ve melanet haritalara izin verilmemeli, terör koridoru olarak düşünülen alanlar teröristlere sadece mezar yapılmalıdır. Tarih boyunca kahraman milletler, varlıklarını daima ya çilelerle, mihnetlerle yahut kanları ile ödeye gelmişlerdir. Türk milleti gazidir, kahramandır, çileye katlanır, mihnete dayanır, tertemiz kanını kutlu varlığının istikbali için seve seve döker ama bilinsin ki, hak bildiği yoldan dönmez, geleceğini ise asla pazarlık konusu yapmaz. Herkes ayağını denk alsın; aziz milletimiz yeri geldiğinde pireyi gözünden, çakalı göğsünden vurmaktan korkmayacaktır" açıklamasında bulundu.

"AVRUPA PARLAMENTOSU´NUN SEFİL KARARININ HUKUKİ BAĞLAYICILIĞI OLMADIĞI GİBİ MİLLETİMİZ NEZDİNDE DE HİÇBİR HÜKMÜ, HİÇBİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR"

"Avrupa zihniyeti Türk ve Türkiye düşmanlığını bir kez daha teyit etmiştir. 15 Temmuz´da Türkiye´yi duymayan, görmeyen, darbe teşebbüsüne tepki göstermeyen yanlı ve çarpık Avrupa zihniyeti, Türkiye´nin iç işlerine karışıp lafta yürüyen müzakerelerin dondurulması için tavsiye kararı almıştır. 3 Ekim 2005´te başlayan üyelik müzakereleri resmen değilse bile, fiilen kesintiye uğramıştır. Avrupa Parlamentosu´nun sefil kararının hukuki bağlayıcılığı olmadığı gibi milletimiz nezdinde de hiçbir hükmü, hiçbir geçerliliği yoktur. 37´ye karşı 479 oyla alınan bu sakat karar Avrupa Birliği´nin yanlı, kasıtlı ve samimiyetsiz tavrını yeniden dışa vurmuştur. Avrupa Parlamentosu´nun üyelik müzakerelerini sonlandırma veya dondurma yetkisi bulunmamakla birlikte, AB Konseyi ve üye ülke yönetimlerine siyasi telkin niteliği vardır. Aralık ayında toplanacak AB Konseyi, Parlamento´nun bu tavsiye kararını görüşecek ve kesin bir karara bağlayacaktır. Avrupa Parlamentosu´nda kabul edilen tasarıda, ülkemizde 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan durum ve OHAL uygulaması eleştirilmiştir. İdam cezasının yasalaşması halinde katılım sürecinin resmen askıya alınacağı vurgulanmıştır. Bu bir tehdit ve korkutma teşebbüsüdür. Avrupa Parlamentosu madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlandırılması için bahane görüyor; o zaman yarından tezi yok, AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM´ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman muhataplarına gösterelim, hepsini birden yıldırım vurmuşa çevirelim. Türkiye´nin kukla devlet olmadığını, onun bunun icazet ve iznine tabi bulunmadığını karşımızda sıra sıra dizilmiş yaşlı kıta temsilcilerine ispat edelim."Dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli