MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek açıkladı:?Selden zarar 175 trilyondur?
SPOR 12.01.2017 13:07:19 866 0

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek açıkladı:?Selden zarar 175 trilyondur?

Şimşek , ?Biz hep çıkıp söylüyoruz buradan ama maalesef, Tarım Bakanı hâlen bölgeye gitmedi. Türkiye´nin en büyük yaş sebze meyvesini üreten bir kentte bu kadar büyük bir afet oldu, Tarım Bakanı o bölgeye gitmedi. Eğer bu afet Karadeniz´in küçük bir ilçes


ÖZEL HABER:EYYÜP ALTUN
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin´de yaşanan sel afetinden dolayı şu anda zararın 175 trilyon olduğunu belirterek, ?Devletin resmî tespiti budur. Mersin´de doğal afetten dolayı 175 trilyonluk zarar mevcuttur. Biz Hükümetin, bölgeye selam, sevgi ve muhabbet göndermesini istemiyoruz. Kimse selamla kelamla gübre vermiyor, ilaç vermiyor, tohum vermiyor. Çiftçilerin dertlerine derman olmalarını bekliyoruz? dedi.
Şimşek, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Mersin´in yaşadığı sel felaketi ile diğer sorunlarına değindi. Şimşek,  ?Mersin´de yaklaşık şu anda 136 bin dönüm arazi hâlâ sular altındadır. Sayın Bakanımız buradaydı ama, Devlet Su İşleri maalesef dereleri temizlememiş, dereleri ıslah etmemiştir. Mersin´in içerisinden geçen 10 tane dere vardır. Sayın Bakan bize söz verdi buradan "2018 yılında Pamukluk Barajı bitecek, buradan sulama gerçekleştirebileceğiz." dedi. Yalnız, Sayın Bakanımı ben buradan uyarıyorum, 2017 yılının Ocak ayında uyarıyorum. Gelecek yıl ocak ayında inşallah yine Allah ömür verecek, Sayın Bakan da, biz de burada olacağız ama karınca hızıyla gidiyor. Pamukluk Barajı´nın bu çalışmayla maalesef bitmesi mümkün değildir? dedi.
Bakanın çiftçilere müjde verdiğini ifade eden Şimşek şunları söyledi:
?Doğal afetle ilgili çiftçilerin vergi ve SSK borçlarını erteliyoruz" dedi. Hepiniz bilirsiniz, bu bölgede çiftçilik yapan milletvekillerimiz de vardır: Çiftçilerin çoğunluğu küçük tarım işletmesidir, bunların çoğunluğunun vergi mükellefiyeti yoktur, kendi imkânlarıyla karınca kararınca karnını doyurmaya çalışan insanlardır. Bunların sadece tarım BAĞ-KUR´u vardır, tarım BAĞ-KUR´un da zaten aralık ayında borcu olanlar yapılandırılmıştır. Yani, Hükûmet bugüne kadar Mersin´de afetle ilgili hiçbir şey yapmamıştır, yalnız çıkıp "Vergi ve SSK borcunu yapılandırdık." diye açıklama yapmıştır. Yapmışsanız çıkar buradan açıklarsınız, dersiniz ki Mersin´e afetten bu tarafa 10 trilyon para gönderdik, 20 trilyon para gönderdik. Şu anda zarar 175 trilyondur, devletin resmî tespiti budur. Mersin´de doğal afetten dolayı 175 trilyonluk zarar mevcuttur. Biz Hükûmetin, bölgeye selam, sevgi ve muhabbet göndermesini istemiyoruz. Kimse selamla kelamla gübre vermiyor, ilaç vermiyor, tohum vermiyor. Çiftçilerin dertlerine derman olmalarını bekliyoruz. Bu bölgedeki çiftçiler, bölge hâlen sular altında olduğu için tarlalarını bir yıl boyunca ekemeyeceklerdir, sular Mart ayına kadar bu bölgeden çekilmeyecektir. Seralar balçık altındadır, yeniden bu seraların sökülmesi, yeniden buraların üretime hazırlanması aylarca zaman alacaktır. Hükûmet eğer bu yıl tedbir almazsa kabak ve patlıcan fiyatı et fiyatını geçecektir. Mersin hali dünyanın en büyük ikinci halidir. Mersin halinde şu anda sevkiyat yoktur. Mersin Komisyoncular Derneğiyle görüşebilirsiniz, Mersin haline sorabilirsiniz. Çiftçiye destekleyen Mersin halindeki esnaflardır. Çiftçiye maddi manevi destek veren bunlardır. Çiftçilerle beraber haldeki esnaflar da bu olaydan mağdur olmuştur. Haldeki esnafların da gerek Ziraat Bankası´na gerek özel bankalara olan borçları mutlaka yapılandırılmalıdır. Ayrıca, dün itibarıyla yine Anamur, Ören, Kalınören, Emirşah, Kızılaliler, Bozyazı, Kaledibi ve Tekeli mahallelerinde de hortum olmuştur, yüzlerce muz serası yerle bir olmuştur. Bunlarla ilgili de sadece tespit yapılmasıyla kalınmasını istemiyoruz. Yaralara merhem olacak tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Sayın Bakanımızdan ve Hükûmetimizden bu yoğun gündem içerisinde Mersin´i unutmamalarıdır.Biz hep çıkıp söylüyoruz buradan ama maalesef, Tarım Bakanı hâlen bölgeye gitmedi. Türkiye´nin en büyük yaş sebze meyvesini üreten bir kentte bu kadar büyük bir afet oldu, Tarım Bakanı o bölgeye gitmedi. Eğer bu afet Karadeniz´in küçük bir ilçesinde olsaydı Bakanlar Kurulu Karadeniz´de toplantı yapardı. Bununla ilgili Mersin´i hor görmemenizi, Mersin´e sahip çıkmanızı bekliyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.?
Türkiye´nin yoğun gündeminde, Anayasa görüşmeleri devam ederken Mersin´in yaklaşık bir aydır doğal afetlerle mücadele ettiğin kaydeden MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ?Fırtına, don, kar ve sel Mersin´i esir almıştır. Mersin´de Karayolları, Devlet Su İşleri, AFAD ve ENERJİSA sınıfta kalmıştır. Karayolları Ankara-Mersin yolunu bile açık tutamamıştır. Dün saat 13.00´te Ankara´dan çıkan Mersin´e ait bir otobüs firması sabah dörtte Mersin´de olabilmiştir. Sadece Ulukışla´yla Gülek Boğazı arasında kar yağmaktadır. Bu bölgede yoğun kar yağışının yaşandığı bölge Ulukışla ve Gülek arasıdır, toplam 40-50 kilometrelik bir yerdir. Ama, maalesef bu 40-50 kilometrelik bir yerde 15-20 santim kar yağıyor, yol kapanıyor. Dün saat birde Ankara´dan yola çıkan otobüsler sabah saat dörtte yani beş saatlik yolu on beş saatte almışlardır; Karayolları da sınıfta kalmıştır? şeklinde konuştu. (vş)



Haber Kaynak : ÖZEL HABER

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false