MHP İL BAŞKANINDAN AKP İL BAŞKANINA YANIT: ?ADANA´YI 79. SIRAYA DÜŞÜRDÜNÜZ?
SİYASET 16.01.2016 17:15:49 300 0

MHP İL BAŞKANINDAN AKP İL BAŞKANINA YANIT: ?ADANA´YI 79. SIRAYA DÜŞÜRDÜNÜZ?

MHP İl Başkanı Baş, ?İktidar partisi il başkanı olmasına rağmen en iyi yaptığı şey, enkaz ve mağdur edebiyatı yapmak. Senin görevin bu değil; iktidar nimetlerinden ve imkanlarından Adana ve Adanalının en etkin biçimde faydalanmasına aracılık etmekti.? If

MHP´li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´ye ağır eleştirilerde bulunan  AKP İl Başkanı Fikret Yeni´ye  verdiği yanıtta MHP İl Başkanı Baş, ?2004-2015 yılları arasındaki 11 yılda, Adana´ya yapılan kamu yatırımlarının mali değeri toplam 3.380.530.000´dir. Bunu Adana´mızın nüfusuna oranladığımızda, hemşehrilerimizin 11 yılda kişi başına aldığı kamu yatırımı sadece 1.561 liradır. Yani Adana 81 İl içerisinde kişi başına aldığı yatırım açısından İktidarınız döneminde 79. sıraya gerilemiştir.,? dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Baş, AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni´ye "Eğer gözünüz kesmez, Ankara´da kapılarda yatmaktan vazgeçerseniz? O zaman hiç olmazsa, hemşehrilerimize hizmet için harıl harıl çalışan belediyelerimize engel olmayın. Adana´ya gölge etmeyin yeter, başka ihsan istemez,? sözleriyle cevap verdİ

MHP´li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´ye ağır eleştirilerde bulunan  AKP İl Başkanı Fikret Yeni´ye MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, düzenlediği basın toplantısında  cevap verdi. Baş, bir saate yakın süreyle yaptığı açıklamasında Sözlü döneminin hizmetlerini sıraladı.

YOLLAR, KÖPRÜLER, İÇME SUYU?

Başkan Baş; il merkezinde, ilçelere ve köylere yapılan yolları, uçak indirilen yayla yollarını, bir çok yayla ve köylerin ilk kez suya kavuşturulmasını, kaldırım ve bulvar düzenlemelerini, kanalizasyonları, inşa edilen köprüleri, sayısız ışıklandırma projeleri ile şehre kazındırılan yeni silüeti, sayısız sosyal hizmeti, hayvanlara sunulan barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerini, kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

ADANA´YA HİZMETE DEVAM?

Bütünşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanının en ücra köylere kadar genişlediğini, daha önce İl Özel İdaresi marifeti ile iktidarın sorumluluğunda bulunan bir çok hizmetin Büyükşehir Belediyesi´ne devrolunduğunu ama buna rağmen İl Özel İdaresi´nin imkan ve varlıklarının devredilmediğini hatırlatan Baş, ?Ama buna rağmen başta Sayın Sözlü olmak üzere tüm Belediye Başkanlarımız üretken ve milliyetçi belediyecilik ilkeleri ile, seçildikleri ilk günden itibaren Adanalıya hizmete devam etmektedirler.? ifadesini kullandı.

ENKAZ EDEBİYATI YAPIYOR

Baş´ın Yeni´ye verdiği yanıtlardan bazı başlıklar özetle şöyle:

 ?Sayın Yeni, yine, yeniden ayarını kaçırmış. İktidar partisi il başkanı olmasına rağmen en iyi yaptığı şey, enkaz ve mağdur edebiyatı yapmak. Senin görevin bu değil; iktidar nimetlerinden ve imkanlarından Adana ve Adanalının en etkin biçimde faydalanmasına aracılık etmektir.?

DÜRÜST OLMAYA DAVET

?Kamu yatırımları olmasa Adana´ya çivi bile çakılmadığını iddia etmişsin. Sayın Yeni, bu millet mazlumu sever, ancak zekasıyla dalga geçenleri asla affetmez. Sizi doğruluğa ve dürüstlüğe davet ediyorum.?

ADANA´YI 79. SIRAYA DÜŞÜRDÜNÜZ

?2004-2015 yılları arasındaki 11 yılda, Adana´ya yapılan kamu yatırımlarının mali değeri toplam 3.380.530.000´dir. Bunu Adana´mızın nüfusuna oranladığımızda, hemşehrilerimizin 11 yılda kişi başına aldığı kamu yatırımı sadece 1.561 liradır. Yani Adana 81 İl içerisinde kişi başına aldığı yatırım açısından İktidarınız döneminde 79. sıraya gerilemiştir.?

SAĞLIK KOMPLEKSİ YOLU

?Yolunun yapılmadığını iddia ettiğin Sağlık Kompleksi yolu için 11.434 metrekarelik alanın kamulaştırma  sorumluluğu Belediyemize verilmiş ve gereken karar alınmıştır. Yolun yapım sorumluluğu ise Karayolları Genel Müdürlüğüne aittir.?

ULAŞIM ZAMMI KONUSU

?Mensubu olduğun iktidar partisinin daha yeni yılın başında yaptığı ağır zamları görmezden gelip, mevcut zamlara rağmen ülkede bir çok ilden daha ucuza taşımacılık yapan belediyemizi eleştirmen kamuoyunun takdirindedir.?

İŞSİZLİKTE BİRİNCİ YAPTINIZ

?Bununla birlikte iktidarınızın sorumluluğunda olan istihdam oluşturma görevi konusunda Adana´da neler yaptınız, işsizlikte Türkiye birincisi haline getirdiğiniz Adana konusunda projeleriniz nelerdir??

METRO BORCU

?Sayın Sözlü´ye güvenmediğiniz için Metro borcunu Bakanlığın üstlenmediğini söylüyorsunuz. Sözlü´ye güvenmesi  gereken yegane irade Adanalı hemşerilerimizdir. Hasmane tavırlarınızla cezalandırdığınız Hüseyin Sözlü değil bizatihi Adanalının kendisidir.?

SAYIN ERDOĞAN´IN SÖZÜNÜ HİÇE SAYMAYIN

?Her ay Metronun Büyükşehir Belediyesine külfeti 15 -20 trilyondur. Bu külfet kaldırılsa bir çok yeni hizmetin önü açılır. Metro borcunun Ulaştırma Bakanlığına devriyle ilgili Sayın Yeni´nin de iradesini koyması gerekir. O dönemin Başbakanı, şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın 2011 yılında verdiği sözünü Yeni´nin hiçe saymaması gerektiğini düşünüyoruz.?

SORUMLULUKLARINI UNUTMA

?Adaylık hırsı ile içine girdiğin güç bunalımından bir an önce kurtulmanı ve seni iktidar partisinin il başkanı olarak, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.?

MÜCADELEYE HAZIRIZ

?Demokratik yollarla elde edemediğiniz siyasi başarıyı algı operasyonları ve iktidar baskısı ile elde etmeye çalışmanın ve millet iradesini yok saymanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Demokratik yarış dışında denenecek her türlü yol ve hamlelere karşı, Adanalının seçilmişlerimize verdiği yetki ve hakları korumak adına şahsımın ve teşkilatımın her türlü mücadeleye hazır olduğunun da bilinmesini isterim.?

5 YILDIR UNUTULAN VAATLER

Dönemin Başbakanı Erdoğan´ın, halefi Başbakan Davutoğlu´nun Adana´ya verdikleri ve 5 yıldır unutulan vaatlerini hatırlatan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, ?Gerektiğinde bir yol için bile Karayolları Genel Müdürlüğü´nün önünde yatarım? diyen Fikret Yeni´nin sözlerine atfen açıklamasını şöyle bitirdi:

ANKARA SOĞUK, ÜŞÜTÜRSÜNÜZ

 ?Hazır Ankara´ya gitmişken; Sayın Cumhurbaşkanı´nın, Sayın Başbakan´ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın, Ulaştırma Bakanlığı´nın, Ekonomi ve Maliye Bakanlıklarının, Kültür Bakanlığı´nın, Enerji Bakanlığı´nın kapılarını da unutmayın. Ankara´ya giderken kış mevsimi uygun değil, üşütürsünüz. Yazın gitmeyi tercih edin. Bu gidişle sizi çok özleyeceğiz. Ne zaman dönersiniz Allah bilir. Eğer gözünüz kesmez, Ankara´da kapılarda yatmaktan vazgeçerseniz? O zaman hiç olmazsa, hemşehrilerimize hizmet için harıl harıl çalışan belediyelerimize engel olmayın. Adana´ya gölge etmeyin yeter, başka ihsan istemez.?

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli