MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Doğu Türkistan´da Çin´in yaptığı katliamları lanetledi.
SİYASET 30.06.2015 09:26:37 703 0

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Doğu Türkistan´da Çin´in yaptığı katliamları lanetledi.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli´ye ?Doğu Türkistan´a gitmedi´ diye iftira atan zihniyete işte samimiyet fırsatı. Son günlerini yaşayan AKP hükümeti, Dünya Uygur Kurultayı´nın Türkiye´de toplanmasına öncülük etsin, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir

AKP hükümeti Japon Hükümeti kadar olamadı. Mısırlı Esma´ya gözyaşı döken, Kobani´yi dert edinen zihniyet, Türkistan´da oruç tuttukları için şehit edilen Müslüman Türkleri görmezden geliyor.

--Doğu Türkistan´a destek veren Japonya, Dünya Uygur Kurultayı´na ev sahipliği yapacak medeni cesareti gösterirken AKP hükümeti böyle bir yüreği ortaya koyamıyor.

 

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, sömürgeci Çin yönetiminin talimatıyla namaz ve oruç ibadetlerinin yasaklandığı Doğu Türkistan´da 100´e yakın Türk´ün katledilmesinin büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

ÖZBEÖZ TÜRK YURDU: DOĞU TÜRKİSTAN

Yusuf Baş, yaptığı açıklamada ?Özbeöz Türk yurdu olan Doğu Türkistan, yine işgalci Çinliler tarafından katliamlara uğradı. Kızıl kapitalist Çin yönetimi, yıllardır yer altı yer üstü bütün kaynaklarını sömürdüğü, Türk neslini yok etmek için nükleer bomba deneme üssü haline getirdiği Doğu Türkistan´da soykırım projesine devam etti. Merhametten, medeniyetten nasibi almamış canavarlar, İslam´ın en kutsal ayında kan akıttı. Orucunu tutup namazını kılmak isteyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin en insani, en masum talepleri silahlarla bastırıldı ve son alınan haberlere göre 100´a yakın Türk hunharca şehit edildi? dedi.

İRAN VE IRAK´IN 10 KATI

Baş, devamla şunları kaydetti:

?Zalim Çin´in yaptığı bu katliam ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. İkinci Dünya Savaşı´nın son demlerinde fırsatçı sırtlan gibi Doğu Türkistan´ı sömürgesine dahil eden Çin, o tarihten bu yana soydaşlarımıza soykırım uygulamaktadır. İran ve Irak´tan on kat daha fazla olan petrol kaynaklarının tamamı Çin´e akıtılmakta ve Doğu Türkistan´da 25 milyon soydaşımız açlığa mahkum edilmektedir. Türkçenin, ezanın, dini nikahın, tesettürün, orucun, namazın, seyahatin, yatırımın yasak olduğu Doğu Türkistan´da bir medeniyet yok edilmektedir. Bize göre Doğu Türkistan´da asrın soykırımı uygulanmaktadır. Sözde medeni dünya ise buna sessizdir.?

AKP HÜKÜMETİ JAPON HÜKÜMETİ KADAR OLAMADI

Yusuf Baş ?Türkiye´de ise AKP hükümeti Japon Hükümeti kadar olamadı. Mısırlı Esma´ya gözyaşı döken, Kobani´yi dert edinen zihniyet, Türkistan´da oruç tuttukları için şehit edilen Müslüman Türkleri görmezden geliyor. Doğu Türkistan´a destek veren Japonya, Dünya Uygur Kurultayı´na ev sahipliği yapacak medeni cesareti gösterirken AKP hükümeti böyle bir yüreği ortaya koyamıyor. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli´ye ?Doğu Türkistan´a gitmedi´ diye iftira atan zihniyete işte samimiyet fırsatı. Son günlerini yaşayan AKP hükümeti, Dünya Uygur Kurultayı´nın Türkiye´de toplanmasına öncülük etsin, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir´in Türkiye´ye girişine konulan yasak kaldırılsın yeter.?

?SİNCAN´ İSMİNİ KULLANMAYALIM

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

?Halen yer yer devam eden Doğu Türkistan´daki insanlık suçunu lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar, bütün Türkistanlı soydaşlarımıza metanet ve başsağlığı niyaz ediyorum. Mazlumun ahı yerde kalmayacaktır. Doğu Türkistan bir gün mutlaka hürriyetine kavuşacaktır. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; Doğu Türkistan´a ?Sincan´ ismi veren Çin´in tuzağına düşülmemelidir. Doğu Türkistan ismini unutmayalım, unutturmayalım. Yazılı, sözlü, görsel bütün mecralarda geçen ?Sincan´ ibaresini ısrarla ?Doğu Türkistan´ şeklinde okuyup, yazılım.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false