MEÜ´de
EĞİTİM 9.04.2018 14:39:41 299 0

MEÜ´de "Sözlü Çeviri Konferansı"

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Çeviri Bölümü tarafından ´Tercümana Söz Ver´ başlıklı ´1. Sözlü Çeviri Konferansı´ düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi´nde yapılan etkinliğe, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Çeviri Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail İşcen, öğretim elemanları, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin öğrencileri ve Mersin Üniversitesi öğrencileri katıldı. 
Etkinliğin açılış konuşan Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, son yıllarda çevirinin öneminin ve farkındalığının ciddi derece de artış gösterdiğini söyledi. Teknoloji transferinin artması, ithalat ve dışa açılımın artması ve teknik terimlerin toplum içerisine girmesinin çevirinin birçok alanda gerekliliğini artırdığını kaydeden Gizir, ?Avrupa Birliği uyum sürecine girmemiz ve bilgi toplumu olma isteğimizin tabii bir sonucu olarak çeviriye olan ihtiyaç daha da arttı" dedi. 
´Çeviri Bölümü´ hakkında da konuşan Gizir, ?Çeviri bölümümün temel hedefi, yabancı dil becerileri gelişmiş dilin kültürel işlevlerini tanıyan, çeviri yöntem ve teknikleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli çevirmenler yetiştirmektir. Bu hedefler doğrultusunda, bölümümüz kurulduğu günden bu yana Almanca ve Fransızca programlarından 650 mezun öğrenci yetiştirdi. Çeviri Bölümü öğrencilerimiz çok şanslı, derste öğrendiklerinin sahada uygulanabilirliğini düzenlenen konferanslarla pekiştiriyorlar. Bugün burada dışarıda çevirmenlik mesleğinin alt yapısını, zorluklarını ve sözlü çevirideki kariyer durumunu konuşmacılarımız sizlere aktaracaklar" diye konuştu. 
Etkinlikle, öğrencilerin eksikliklerini görmelerini ve bu eksikliklerini tamamlamalarını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. İsmail İşcen ise, ?Çeviri ile iş sahasının, akademinin ne kadar ilişkili olduğunu ve birlikte çalışması gerektiğini konuşmacılarımızdan hep birlikte dinleyeceğiz. Etkinliğin düzenlenmesinde öğrencilerimizin çok büyük emeği var" ifadelerini kullandı. 

"İstediğiniz taktirde arzu ettiğiniz başarıları yakalarsınız" 
Sözlü çevirmenlik mesleğinin kendi içerisinde çok canlı ve hareketli bir meslek olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Arıkan da sözlü çevirmenin niteliklerinden bahsetti. Öğrencilerin düzenlediği etkinlikleri ve başarılarını da görsellerle anlatan Arıkan, ?Şunu hiçbir zaman unutmayın istediğiniz takdirde arzu ettiğiniz başarıyı yakalamanız mümkün? şeklinde konuştu. 
Hacette Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aymil Doğan, Çeviri İşletmeleri Derneği (ÇİD) Başkanı Rafet Saltık, ÇİD Genel Sekreteri Mete Özel, ÇİD Eski Başkanı Ahmet Çallı ve ÇİD Yönetim Kurulu Üyesi Senem Kobya´nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, konuşmacılara çiçek ve plaket takdim edildi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false