MERSİN´İ ŞİDDETLİ YAĞMUR VE FIRTINA VURDU
GÜNDEM 29.12.2016 12:11:33 460 0

MERSİN´İ ŞİDDETLİ YAĞMUR VE FIRTINA VURDU

Erdemli ilçesinde şiddetli fırtına ve yağmur sebebiyle okullar tatil edildi. Tarsus ilçesinde sel tehlikesi nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Mersin´de sele kapılan baba-kız, kendi çabaları ile kurtuldu

Deniz kıyısındaki parklar, dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçmesi dolayısıyla su altında kaldı. Mersin´in Erdemli ilçesinde şiddetli fırtına sebebiyle okullar tatil edilirken, ilçede birçok parkı da su bastı.

Geceden itibaren başlayan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Öğrenciler okullara gitmekte güçlük çekti. Sabah saatlerinde de şiddetini iyice arttıran fırtına sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. İlk derse giren öğrenciler tatil haberiyle servisler ve aileleri tarafından okullarından alındı.

DALGA YÜKSEKLİĞİ 5 METREYİ GEÇTİ

Öte yandan, ilçenin eski sahil beldeleri Limonlu ve Kocahasanlı da deniz kıyısındaki parklar, dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçmesi dolayısıyla su altında kaldı. Kocahasanlı sahil parkı yetkilisi Hasan Çetin, fırtınanın geceden buyana devam ettiğini belirterek, "Fırtına dolayısıyla parkların bazı bölümlerini su bastı. Dalgalar yüksek ama şuan sıkıntımız yok. Daha da fırtına artarsa bilmiyorum ne olacak" diye konuştu.

TARSUS´TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Tarsus ilçesinde sel tehlikesi nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Tarsus Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Tarsus´ta bütün okullar sel tehlikesi nedeniyle bir gün tatil edildiği bildirildi.

Mersin´de şiddetli yağışlardan dolayı merkez Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

SELDE SÜRÜKLENDİLER

Mersin´de dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Yolun karşısına geçmek isteyen 2 kişi ise sel sularına kapıldı. Biri bayan 2 kişi güçlükle yolun karşısına geçebildi.

Mersin´de ´Dışarı Çıkmayın´ Uyarısı

Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Mersin´de dün geceden beri etkili olan ve kentin büyük bir bölümünde hayatı felç eden sağanak yağmurla ilgili vatandaşları uyardı. Açıklamalarda, zorunlu olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmamaları istendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle, zorunlu haller dışında vatandaşların yaya olarak veya özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, acil durumlarda ise 112 acil çağrı merkezimizi arayıp bilgi vermelerinin, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan yazılı açıklamada ise kentin 28 Aralık gecesinden başlayan ve şiddeti eksilmeyen kuvvetli yağmur nedeniyle olumsuz koşullar yaşadığını ifade edilerek, "Meydana gelen şiddetli yağmur, olası sel riskini de beraberinde getirmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden edinilen resmi rakamlara göre 29 Aralık 2016 günü saat 09.15´e kadar metrekareye düşen yağmur miktarı 125 kilograma ulaşmış ve açıklamanın yapıldığı saatlerde de halen devam etmektedir. Mersin bu kadar yoğun yağışı tüm dünyanın dikkatini çeken 2001 yılı sel felaketinde yaşamıştır. 2001 yılı Aralık ayında birçok vatandaşımızın canını yakan ve kenti bir harabeye döndüren yağış miktarı metrekareye 127 kilogram olarak gerçekleşmiştir. Aradan geçen 15 yıllık zaman zarfında, Büyükşehir Belediyemiz ve MESKİ, her türlü önlemi almış, kentimizin bir daha böyle acılar yaşamaması için üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmıştır" denildi.

Kriz Masası Oluşturuldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yönetiminde kriz masası oluşturulduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Resmi rakamlara göre bu kadar kısa sürede bu kadar fazla yağış en son 2001 yılında gerçekleşmişti. 2001 yılında metrekareye düşen yağmur resmi rakamlara göre 127 kilogram olarak kayıt altına alınırken, günümüzde meydana gelen 125 kilogramlık yağmura rağmen kentimiz bu afeti en az zararla atlatabilmiştir. Özellikle son 2,5 yılda altyapıya ayrılan mesai ve gerçekleşen çalışmalar neticesinde, 100 kilogram yağışta sel yaşanan kentimizde, artık 125 kilogram yağışta dahi büyük felaketler yaşanmaması teselli kaynağımız olmuştur. Rakamlara bakıldığında bu kadar kuvvetli yağış, bilimsel açıdan da ?Afet´ olarak değerlendirilmektedir. Ancak afet durumunda olan kentimizde Büyükşehir Belediyemiz ve MESKİ yaklaşık 500 kişi ve yüze yakın iş makinesi ve araçlarla bu olumsuz durumları ortadan kaldırmak için can siperane çalışmakta, İtfaiye ekiplerimiz de vatandaşımızın yardımına koşmaktadır. Şiddetli kar yağışının ardından kuvvetli yağmur ile adeta bir sınav veren kentimiz, görevi başındaki ekiplerimizin çalışmaları ve duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bu afeti en az zararla atlatacaktır. Vatandaşlarımızdan mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını ve her türlü olumsuz koşulla karşı karşıya kalmaları durumunda belediyemiz 444 2 153 numaralı çağrı merkezimizi aramalarını rica ederiz.?  


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı