Mersin´den Cerattepe´ye limon seferberliği
GÜNDEM 23.02.2016 16:15:38 424 0

Mersin´den Cerattepe´ye limon seferberliği

Mersin´in merkez ilçesi Mezitli´nin Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Artvin Cerattepe´de maden inşaatına karşı eylem yapanlara limon göndermeye devam ediyor. Tarhan´ın limonlu desteğine Mezitlili üreticiler de katılarak, Cerattepe´ye limon seferberliği başl

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan´ın, Artvin´in doğasının bozulmaması için harekete geçerek, Cerattepe´de yaşanan olaylarda biber gazından etkilenmeleri en aza indirmek için eylemcilere limon göndermesi geniş yankı buldu. Başkan Tarhan, bugün de Mezitli´de bir limon bahçesinde limon toplayarak Artvin halkına desteğini sürdürdü. Mezitlili üreticiler ve özellikle kadınlar da Cerattepe olaylarında biber gazından etkilenen Artvin halkının yalnız olmadığını belirterek, Tarhan ile birlikte limon topladılar. Toplanan limonlar, Yeşil Artvin Derneği´ne gönderilecek.

?LİMONUN BU AMAÇLA KULLANILMASI SON OLSUN İSTEDİM?
Başkan Tarhan, limon bahçesinde İHA´ya yaptığı açıklamada, Cerattepe´de maden çıkarılmaması için Artvin halkının verdiği mücadelenin örnek olduğunu söyledi. Mezitli ilçesinin, Mersin´de Akdeniz´e 15 kilometre sahili olan, turizmi, tarihi ve tarımıyla önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Tarhan, şu an içinde bulunduğu limon bahçesinin de Mezitli sahiline yaklaşık 500 metre mesafede olduğunu belirtti. Tarhan, ?Biz, üreticilerimiz, emekçilerimiz ve ihracatçılarımızla birlikte tarım alanlarını, bahçelerimizi koruyoruz. Biz tarıma katkı yaparken, Artvin´de doğayı, çevreyi kirleten, suyu zehirleyecek olan bir maden sahasına, orayı katledecek bir zihniyete karşı Artvin halkı Cerattepe´de bir direniş sergilemekte. Onların ifadesiyle onların bir tarafı Cerrahpaşa bir tarafı Cerattepe. Biz de burada, mesafeler uzak olsa da narenciye üreticileriyle, limon üreticileriyle Artvin halkını buluşturmak istedik. Mezitli´deki üreticilerimizle birlikte limon toplayarak Artvin halkına gönderiyoruz. Bunu suyla karıştırarak biber gazından zarar görmemeleri için çaba gösterdik? dedi.
Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan´a, kendi el yazısıyla bir mektup yazarak limon gönderdiğini anlatan Tarhan, ?Bu limonların bu amaçla kullanılması son olsun istedim. Gerçek amacıyla değerlendirilsin istedim. Burada özellikle Mezitli´deki kadınlarımız başta olmak üzere gençlerimiz katkıda bulundular. Onlar da zevkle limon kesiyorlar. Ben ziraat yüksek mühendisiyim ve doğaya duyarlıyım. Ben de limon keserek gönderdim. Mezitlili üretici kadınlarımız başta olmak üzere gençlerimize teşekkür ediyorum, bize bu konuda destek verdiler ve bu ürünleri elde ederek gönderdik? şeklinde konuştu.

?DİYARBAKIR´A DA NARENCİYE GÖNDERECEĞİZ?
Sadece Artvin´de doğa ve çevre kirlenmesine karşı mücadele eden vatandaşlara değil, doğu ve güneydoğudaki operasyonlarda görev alan güvenlik güçleri ile orada yaşayan halka ve şehitlere karşı da aynı duyarlılıkla yaklaştıklarını ifade eden Tarhan, önümüzdeki günlerde Diyarbakır´a, Mezitlili üreticilerin katkılarıyla limon, mandalina ve portakal göndererek destek vereceklerini söyledi. Tarhan, ?Böylece oradaki halkımıza, güvenlik güçlerimize ve şehitlerimize de destek sağlamış olacağız. Kim ki zalimlere, zulmedenlere, haksızlığa, doğayı katledenlere karşı duruyorsa, Türkiye´de olduğu gibi dünyanın neresinde olursa olsun biz onlara destek sağlamaya çalışacağız. Bu konuda bana destek veren Mezitli´deki narenciye üreticilerine çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

?HERKESİ DAYANIŞMAYA DAHİL OLMAYA ÇAĞIRIYORUM?
Türkiye´nin bugünlerde birlik olmaya çok ihtiyacı olduğunun altını çizen Tarhan, ?Her yerde, Artvin´dekiyle, Diyarbakır´dakiyle, Şırnak´takiyle, güvenlik güçlerimizle, subaylarımız, askerlerimiz ve polislerimizle hep beraber ve dayanışma içerisinde olacağız. Türkiye´nin özellikle bugünlerde buna çok fazla ihtiyacı var. Herkesi bu dayanışmaya dahil olmaya çağırıyorum. Birlikte, el ele ilmik ilmik bu sevgiyi örelim, bu desteği artıralım. Mezitli halkının gösterdiği duyarlılığı herkesin göstermesini istiyorum? ifadelerini kullandı.
Bahçede Başkan Tarhan ile birlikte limon toplayan kadınlar ise Artvin´de atılan biber gazından kadınları korumak ve onlara destek olmak için limon keserek göndereceklerini dile getirerek, ?Artvin´de maden için doğayı bozmak istiyorlar. Oranın yöre halkı da buna karşı çıkıyor. Biz de desteklemeye çalışıyoruz. Limon göndereceğiz gözlerini korumaları için. Artvin´deki eylem yapan kadın arkadaşlarımıza destek amaçlı bir şey yapıyoruz biz burada. Onların gözlerinin daha az yanması amacıyla destek olmak için biz de bu limonları onlara göndereceğiz? dediler.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı