Mersin´deki Kafkaslar kardeşlik gecesinde buluştu
KÜLTÜR SANAT 12.02.2019 13:50:24 540 0

Mersin´deki Kafkaslar kardeşlik gecesinde buluştu

Mersin´de yaşayan Çerkesler, Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği´nin düzenlediği ´Sevgi ve Kardeşlik Gecesi´nde buluştu.

Kafkas kökenli vatandaşların çatı sivil toplum kuruluşu olan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneğince, Yunus Emre Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliğine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna´nın yanı sıra, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu üyesi Salih Cantürk, Adana Çerkes Kültür Derneği Başkan Aysel Ateş, İskenderun Çerkes Derneği Başkanı Mustafa Şaban Oğur ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. 
Halk dansları ve şarkıların da yer aldığı gecede konuşan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Güner Savrum, derneğin 3 ay önce seçim süreci yaşadığını anımsatarak, ?Ben ve yönetimim bu işe talip olarak sizlerin de takdirleri ile derneğimizin yeni yönetimini oluşturduk. Bu 3 aylık süreçte toplumumuzun tüm kesimine ayrım yapmaksızın ulaşmaya çalıştık. Ulaştığımız her kesimden de olumlu tepkiler aldık. Aldığımız bu olumlu tepkiler karşısında bizler, sizlerin de sayesinde daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz" dedi. 
Göreve geldikleri andan itibaren toplumumu bir araya getirme amacıyla hareket ederek faaliyetlere başladıklarını aktaran Savrum, "Dernek binamızın tadilata girmesi ile derneğimizi daha da güzelleştirerek, kullanılabilirliğinin arttırılabilmesi için çalışmalar başlattık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Az önce bizlere çok güzel bir karşılama yapıp selamlayan çocuklarımızı, gençlerimizi ve koromuzu gördünüz. Onlar için de ivedilikle hareket ederek, ekip çalışmalarına başladık. Burada bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum. Kurulan bu ekipler sadece halk danslarımızın yaşatılması için değil, tüm folklorumuzun yani örf ve adetlerimizin öğretilebilmesi için kuruldu. Gerek çalışmalar sırasında gerekse çalışma sonrası yapılan sohbetler ile Xabze´mizi çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 
Dil kursunda da somut adımlar attıklarını söyleyen Savrum, "Çok yakında Ercan Yıldırım hocamız eşliğinde Kabardeyce dil kurslarımız başlayacak. Unutmayalım ki, bir milleti millet yapan en önemli unsur dildir. Bu konuya ilgi göstereceğinize inanarak, çevrenizde bu kurslara katılmak isteyen özellikle çocuk ve gençleri bizlere yönlendirmeniz halinde çok mutlu oluruz. Tabi sadece çocuk ve gençlerimiz için değil, yetişkinler için de çeşitli faaliyetlerimiz var. Leyla Gencer hocamızın özveriyle hazırladığı bir koromuz mevcut. Bunun yanında yetişkin dans ekibimiz çok yakında çalışmalara başlayacak. Bunlar içinde Çerkes El Sanatları Kursu da olacak. Sözün özü gelin bir olalım, birlik olalım, bizler 
berabersek çok şey yapabiliriz. Çerkes atasözünde de geçtiği gibi, berabersek güçlüyüz? ifadelerini kullandı. 
Savrum´un konuşmasının ardından gece, mezdeug, çocuklar ekibi, lutsa gösterileri ve koronun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla sürdü. Gecenin sonunda yapılan çekişil ile de davetliler el yapımı hediyeler kazanma imkanı buldu. 
(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli