MERSİN´DE ÜLKÜCÜLER AKŞENER TARAFTARLARININ KALDIĞI OTELİ BASTI
SİYASET 4.05.2016 12:47:39 417 0

MERSİN´DE ÜLKÜCÜLER AKŞENER TARAFTARLARININ KALDIĞI OTELİ BASTI

Mersin´de Ülkü Ocakları´na mensup bir grup ülkücü, kongre çalışmaları kapsamında kente gelen Meral Akşener taraftarlarının kaldığı oteli basarak, Mersin´i terk etmelerini istedi.

Edinilen bilgiye göre, Meral Akşener´in destekçilerinden Ali Aydın ile Çanakkale eski milletvekili Kürşat Tuna´nın da aralarında bulunduğu bir grup, kongre çalışmaları kapsamında Mersin´e gelerek bazı temaslarda bulundu. MHP İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret ettikleri öğrenilen muhalif grup, gece de MHP Yenişehir İlçe Başkanı Zeki Öztürk ile bir otelde bir araya geldi.

Olayı haber alan Mersin´deki bir grup ülkücü, Akşener yanlılarının kaldığı oteli basarak Mersin´i terk etmelerini istedi. Mersin Ülkü Ocakları yöneticisi olduğu öğrenilen bir kişi, hareketin mevcut liderinin Devlet Bahçeli olduğunu belirterek, "Bizler de onun evlatları olarak buradayız. Sizin bu gece burada bulunmanızı istemiyoruz. Burada olmanızdan rahatsızız. Bu gece buradan ayrılın. Şahsınızla herhangi bir problemimiz yok. Ancak Genel Başkanımızın aleyhinde hiçbir organizasyona izin vermeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Bu organizasyonun içinde her kim olursa olsun karşısında olacağız" dedi.

Emekli Tuğgeneral Ali Aydın ise, Mersin´in kendisinin memleketi olduğunu ifade ederek, "Burada benim evim var. Ben aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bir parçasıyım. Ve görev sürecimde de Ülkücülüğümü saklamadım. Biz buraya geldik il başkanımızı, belediye başkanımızı ziyaret ettik" diye yanıt verdi.

İki taraf arasında bir süre devam eden tartışma, polisin olay yerine gelmesiyle sona erdi. Ülkücüler "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganlarıyla otelden olaysız bir şekilde ayrıldı.

/resimler/2016-5/4/1249485875085.jpg

?BENDE MERAL AKŞENER´SEM, O KONGRENİN ÖNÜNDE DURACAĞIM?

MHP Genel Başkan adayı Merak Akşener, tedbir kararıyla kolluk güçlerini çağırarak kongrenin toplanmasının engelleneceği yönünde haberler geldiğini belirterek, ?Bende Meral Akşener´sem, o kongrenin önünde duracağım. Eski İçişleri Bakanı olarak orada duracağım" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar´da görevden alınan MHP teşkilatları ve MHP´li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. 2 bine yakın partilinin katıldığı toplantıda görevden alınan MHP Afyonkarahisar eski Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Akşener´e gündüz Türkçülük Günü etkinliklerinde, örste dövdüğü demirden işlenerek yapılan Afyonkarahisar´a özgü bir tur spatula olan ?esiran´ hediye etti.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Akşener, Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi´nin verdiği kongre kararının ertesi gün Cumhurbaşkanına yakın olduğunu iddia ettiği bazı gazete ve televizyonlarda olayın ?MHP´de paralel operasyon´ olarak verildiğini hatırlattı. Kendisine ve diğer adaylara paralel eleştirilerine sert tepki gösteren Akşener, ?Bize paralel diyenler, ben dahil hiç kimse paralel değil ama siz yamuksunuz yamuk. Bu yamukluk önce kendileri yamuklaştı sonra ülkeyi yamuklaştırdılar. Yamulttular. Bütün kurumlarımız yamuldu. Dolayısıyla bu olağanüstü kurul mücadelesi muhakkak başarıya ulaşacaktır. Her bir oyun, yalan dolan, tehdit, iftira gücümüze güç katıyor. Ne kadar haklı bir yerde durduğumuzu bize ispatlıyor? şeklinde konuştu.

Kongrenin durdurulmasına ilişkin tedbir kararı alan hakimi, avukatı aracılığıyla HSYK´ya şikayet ettiğini de açıklayan Akşener, ?İki hakim arkadaş kanuna mugayir bir eyleme imza atarak tedbir kararını imzaladılar. Ben de bugün itibarıyla avukatımdan istedim. Bir dilekçeyle HSYK´ya, Gemerek Hakimini şikayet ettim. Dosya kararını görelim, o da marş marş HSYK´ya? dedi.

Buradan herkese sesleniyorum. Salt çoğunluğu aşan miktarda delegemiz gelmişse onun üstünde ne var. Hadi bakalım gücünüz yetiyorsa iptal ettirin? diye konuştu.

/resimler/2016-5/4/1250030250396.jpg

ADANA´DA MHP´LİLER ARASINDA KURULTAY GERGİNLİĞİ

Dünde Adana´da MHP eski il, ilçe yönetiminden ve parti delegesi yaklaşık 100 kişi, düzenlediği basın toplantısında kurultay çağrısı yaptı. 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle bayrak dağıtan MHP´lilerin basın açıklamasının yapıldığı yerden geçmesi üzerine ortalık karıştı. Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, açıklamanın yapıldığı binaya girmeye çalışan Ülkücü gençlere kemer ile vurup, "Ben yürüyorum, erkek olan burada kalsın" diyerek uyarıda bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen MHP eski il, ilçe yönetiminden ve parti delegesi yaklaşık 100 kişi, burada kurultay çağrısında bulundu. Grup adına konuşan MHP İl Sekreteri Ali Karakuş, ?Öncelikle şunu belirtelim; bizim kurultay çağrımız bir başkaldırı değildir. Niyetimiz Ülkücü kamuoyunun içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bir kurultay beklentisi olduğunu ifade etmektir. AKP Hükümetinin yanlış uygulamaları yüzünden Türk milleti ahlaksızlık ve yozlaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, milli ve manevi değerlerinden hızla uzaklaşmıştır. Ne yazık ki bu sinsi sosyal kirlilikten Ülkücü hareketin kimi mensupları da kendilerine düşen payı almakta, kutlu davalarının gereğini yapmaktan ziyade ya adamın adamı olmayı tercih etmekte ya da sessizliğin ve kısır döngünün içinde yer almaktadır? dedi.

/resimler/2016-5/4/1252185253068.jpg

ÜLKÜCÜLER BASIN AÇIKLAMASININ YAPILDIĞI YERE GELDİ

Aynı saatlerde Atatürk Parkı´nda 3 Mayıs Türkçülük Günü´nü kutlayan MHP il yönetimi, buradaki etkinliğin ardından bayrak dağıtmak için yürüyüşe geçti. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz´in de aralarında bulunduğu grup, bayrak dağıtarak muhalif grubun basın açıklaması yaptığı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin önünden geçti. Cemiyetin önünden geçtikleri sırada ?Ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli? ve ?Lidere sadakat şerefimizdir? sloganları atan gruptan bir iki kişi muhaliflerin yanına çıkmak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Kapının kapatılması üzerine kapıya vuran kişileri sivil polis güçlükle tuttu. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, gruba yürüyüşe devam etmesi için ikna etmeye çalıştı. Ancak başarısız olan Soner Deniz, kemerini çekerek sözünü dinlemeyenlere vurdu.

Grup dağılırken Soner Deniz, ?Bir daha benim sözümü dinlemeyenin kafasını kırarım. Benim sözümü bir daha yere düşüren olsun görür. Ben yürüyorum, erkek olan burada kalsın? diye bağırdı. Bunun üzerine grup, ?İşte ordu, işte komutan? sloganlarıyla tekrar yürüyüşe geçti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli