MERSİN´DE
YAŞAM 28.09.2017 10:21:35 492 0

MERSİN´DE "GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ" SEMPOZYUMU

Enerji ihtiyacının giderek arttığı, fosil yakıt rezervinin ise gün geçtikçe azaldığı günümüzde, güneşten elde edilen enerjinin önemine dikkat çekmek, bu konuda gelecek nesillerin bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mers

Türkiye´nin ilk ve tek Güneş Park Enerji Kompleksi´nin açılışı  gerçekleştirildi.  İçerisinde, enerji üreten çocuk oyun parkından sanayi müzesine, kadın üreticiler için sebze-meyve kurutma, salça ve meyve suyu çıkarma istasyonundan enerji kulesine kadar birçok bölümün yer aldığı kompleks, aynı zamanda uygulamalı eğitim merkezi olarak kullanılacak.

310 gün güneş gören Mersin´in Mezitli ilçesi 2. Çevre Yolu üzerindeki 7,5 dönüm alan üzerine kurulan komplekste; öğrencilere yenilebilir enerji konusunda eğitimler verilecek. Öğrencilere enerji tasarrufu öğretilecek, enerji bilinçlendirmesi yapılacak, güneş enerjisinden elektrik üretimi ve doğaya yararları anlatılacak. Güneş saatleriyle süslenen ve Türkiye´de ilk olma özelliğini taşıyan parkın enerjisi, güneş ve rüzgardan elde edilecek elektrikle sağlanacak.

 "BU PROJE DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI"

Açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Güneş Park Enerji Kompleksi´nin tüm Türkiye´ye, hatta dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Güneşin enerji olarak sonsuz bir güce sahip olduğunu dile getiren Tarhan, "Bunu, 2 bin 500 yıl önce bu bölgede yaşayanlar değerlendirmiş ama maalesef biz bugün güneş enerjisinden yararlanamıyoruz. Buranın eski adı ´güneş´ anlamına gelen Soli. Güneş kenti Mezitli. Bizim güneşten daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Tükenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmemiz gerekiyor. Bunda ısrarcı olup, bunun mücadelesini yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Açılışına; eski Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar ve MMO Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü ile çok sayıda davetlinin katıldığı Güneş Park Enerji Kompleksi´ne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Açılışa katılanlar, kurdelenin kesilmesinin ardından hep birlikte kompleksi gezdi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false