Mersin Uluslararası Maratona Hazırlanıyor
SPOR 12.12.2018 11:22:06 546 0

Mersin Uluslararası Maratona Hazırlanıyor

Mersin Valiliği, Atletizm Federasyonu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.´sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Maratonu hazırlıkları tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, maraton konusunda hayli deneyimli bir ekibe sahip olduklarını, her yıl maratona katılımın daha da arttığını belirterek, ?Spor kenti Mersin´de maratona 130 binin üzerinde katılım bekliyoruz? dedi.

Kocamaz, spora, sanata, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini, bu gibi etkinlikleri ilçe, belde ve köylere kadar yaydıklarını belirterek, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

?Geçtiğimiz yıl Halk Koşusu´na 57 bin hemşehrimiz katılım gösterdi. Bu yıl bu sayının ikiye katlanacağına inanıyorum Şu ana kadar 122 bin kişi başvurdu. Kayıtlar halen devam ediyor.?

Maratonun dünya sıralamasında 56, Avrupa genelinde ise 15, ülkemizde ise ilk 3 arasına girdiğinin altını çizen Kocamaz, 15 yabancı ülkeden 400 kadar dünya klasmanında yeralan sporcunun da maratona katılacağını, geçen yıl olduğu gibi bazı sporculardan rekor beklediğini, yarışlar için toplam 450 Bin Tl para ödülü dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada Mersin´de kampta olan Kros Genç Milli Takımı sporcularının da Mersin Maratonu´na katılacakları öğrenildi.

MERSİN MARATONU DÜNYADA 56.SIRADA YERALDI

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği´nin (IAAF) yol yarışları kategorisinde verdiği ´bronz kategorinin´ hedeflendiği maratona, 22 ülkeden elit sporcular katılmıştı. IAAF?nin tüm dünyada yapılan maratonlar arasındaki sıralamasında kadın ve erkek toplamında 56. sırada yer aldı. Uluslararası Mersin Maratonu, yalnız erkek tasnifinde 60´ıncı, yalnız bayanlarda ise 98´inci olmayı başardı. Dünya sıralamasında ise ilk üçü, Londra, Berlin ve Tokyo maratonları paylaştı.

ENGELLİLER DE KATILACAK

Uluslararası Mersin Maratonu´nda 42 kilometrelik koşuya 374, 15 kilometrelik koşuya 1336, 5 Km´lik Halk Koşusu´na 119 bin 226, Çocuk Maratonu´na 823, Özel Sporcu Koşusu´na da şu ana kadar 513 kişinin kayıt yaptırdığı öğrenildi. Maratonun startı ve finiş noktası Forum AVM olacak.

EĞLENCENİN MERKEZİ YİNE FORUM AVM

14-15 Aralık tarihinde Forum AVM´de Maraton Fuarı düzenlenecek. Fuarda kayıtlar alınmaya devam ederken, kayıt olan vatandaşların göğüs numaraları, çanta ve tişörtleri teslim edilecek. Ayrıca 42 Km ve 15 Km koşacak olan sporcuların çipleri, göğüs numaraları, çanta ve tişörtleri de fuar alanında teslim edilecek.

14 Aralık Cuma günü saat 09.00-09.30 arası Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilinçli Spor tarafından sabah sporu ile başlayacak olan fuar etkinlikleri, 10.00-12.00 saatleri arasında Gazeteci Yazar Murat Ağca´nın moderatörlüğünde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, spor muhabiri Serhan Türk, Youtuber Tuğçe, Youtuber Seda ve spor eğitmeni Naumman Mazıcıoğlu´nun katılımı ile Sporun Mutfağındakiler Paneli devam edecek. Fuar etkinlikleri kapsamında ayrıca halk oyunları ve müzikal gösterileri, Zumba, Rock And Roll ve Hip Hop gibi dans gösterileri ile Mersinliler eğlenme fırsatı bulacak.

15 Aralık Cumartesi günü ise yine sabah sporu ile başlayacak olan fuar, ?Sporun Mutfağındakiler Paneli? ile devam edecek. Saat 10.00-12.00 arası Gazeteci Uğur Önver´in moderatörlüğünde düzenlenecek olan panelde CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Yurdadön, eski atletlerden Veli Ballı ile Serap Aktaş Mersinliler ile bir araya gelecek.

Saat 13.00-15.00 arasında da DHA Spor Müdürü Uğur Demirkırdı´nın moderatörlüğünü üstlendiği Sporun Mutfağındakiler Paneli´nde Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, spor eğitmeni İnanç Akbaş, efsane atlet İsmail Akçay, eski atlet Ahmet Altun deneyimlerini paylaşacak.

Fuarda müzikal dinletisinin yanı sıra salsa, rueda, sirtaki, zumba, hip hop gibi gösteriler ile Mersinliler eğlence dolu dakikalar geçirilecek. Maraton Fuarı akşam saat 19.30´da Gatto Gabriel´in konseri ile sona erecek.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı