MERMERE YAZILMIŞ MEKTUPLA KÜRESEL FELAKETİ GELECEK KUŞAKLARA ŞİKAYET ETTİLER
GÜNDEM 20.06.2016 17:18:49 272 0

MERMERE YAZILMIŞ MEKTUPLA KÜRESEL FELAKETİ GELECEK KUŞAKLARA ŞİKAYET ETTİLER

Adana ve bölgedeki illerde planlanan 7 termik santralin iptali için dava açan Adana Barosu ve sivil toplum kuruluşları 2,5 metre uzunluğunda mermeri üzerine küresel ısınma mücadelelerini anlatan bir yazıtla toprağa gömdüler

Adana Barosu öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları,  Adana ve bölge illerde kurulması planlanan 7 termik santralin iptali için idare mahkemesine dava açtıktan sonra, yaklaşık 2.5 metre uzunluğunda ve 200 kilo ağırlığındaki mermere küresel ısınma ile ilgili mücadele ettiklerini anlatan ´Geleceğe mektup´ başlıklı yazı yazarak toprağa gömdü.

Adana Barosu, Adana Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, ÇETKO ve Türkiye Barolar Birliği temsilcileri bugün Adana Adliyesi önünde toplandı. Adana ve çevre illere yapılması planlanan 7 kömürlü termik santralin iptali için idare mahkemesine dava açan sivil toplum kuruluşları daha sonra Adana Barosu´nun sosyal tesislerine geçti. Sivil toplum kuruluşları, bir mermere ´Geleceğe mektup´ isimli bir yazı yazdırdı. Mektupta, küresel ısınma ve dünyanın devamlığı açısından yaptıkları mücadelelerden söz eden sivil toplum kuruluşları, yazıyı şöyle sonlandırdı:


"Belki yüzlerce belki binlerce yıl sonra bu yazı bulunduğunda, tüm insanlığın yaşayabileceği felaketleri öngören ve engellemek için çaba gösteren bizim gibi insanlar ve örgütlenmeler olduğunu bilmenizi isteriz. Bu tabletin bulunmasına yol açabilecek iklim felaketlerinin gerçekleşmemesi dileğiyle."

?ASLINDA GÖMÜLEN İNSANLIK!?

Burada konuşan Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, "Bugün insanlığa önemli bir kayıt düşüyoruz. Milyarca yıldan beri dünya üzerinde devam eden yaşantının, yine insan eliyle nasıl katledildiği, insanın güzellikler, mutluluklar içerisinde yaşayabilme yerine doğaya ve hem cinsi olan insana nasıl zarar verdiğini, yıkımlarla, savaşlarla, doğal afetlerle hep birlikte görmekteyiz" dedi. 
Av. Çıtırık, şöyle devam etti:

"Herkesin sağlıklı dengeli bir çevrede yaşam hakkına sahip olduğu, herkesin çevre kirliliğini önleme konusunda devlet ve yurttaşın üzerine önemli yükümlülükler düşmektedir. Tüm katılımcılar olarak gerek ülkemizde gerekse bölgemizi doğrudan ilgilendiren, Nükleer Santraller ve Termik Santrallerin insan sağlığına ve çevreye bırakacağı olumsuz etkilere karşı gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya teslim edebilmek için duyarlılık göstermekteyiz. Bu konuda basın açıklamaları, paneller düzenliyor ve aynı zamanda da hak arayışlarını yapıyoruz. Bugün 7 tane daha termik ve nükleer santrallerin lisans iptal davasını açtık. Gelecek kuşaklara da bu durumu hatırlatmak için, o günlere bir işaret oluşturabilmek için aslında insanlığı bugün gömüyoruz. Adana Baro Başkanlığı ve demokratik kitle örgütleri sizlerin karşınıza çıktık. Yaşanabilir bir dünya için sesimiz daha gür çıkmaya devam edecektir?


Daha sonra mermer sosyal tesislerin arkasında bulunan araziye gömüldü. Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Öktem, ve Ziraat Mühendisleri odası Semih Karademir, yaptıkları konuşmalarda küresel ısınma ile mücadelelerinin artarak devam edeceğini söyledi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli