Menevşe:
EKONOMİ 15.04.2019 11:15:20 356 0

Menevşe: "Üretim ve ihracat artmalı"

Ticaret Bakanlığı bürokratlarının da katılımıyla Adana Ticaret Odası´nın (ATO) ihracatçılara sağladığı desteklerin anlatıldığı ?İhracatta Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı´ gerçekleştirildi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ?İhracat Atağ

Adana´ya yeni ihracatçı iş insanları kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Adana Ticaret Odası, Ticaret Bakanlığı bürokratlarının katılımıyla devletin ve ATO´nun ihracatçılara sağladığı desteklerin detaylarıyla anlatıldığı ?İhracatta Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı? düzenlendi. Toplantı öncesinde ATO´nun ihracat yapan bazı firmalarını ziyaret eden Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yaşanan sorunları da yerinde dinledi. 

"Üretim ve ihracat artmalı" 
Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sıddık Kaya ile birlikte ticaret uzmanları ve ATO üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ülke ve kent ekonomisinin, yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inandığını ifade ederek, bu kapsamda İhracat Atağı Projesi´ni başlatarak ihracat yapmak isteyen işletmelere yol gösterdiklerini kaydetti. 
ATO´nun Türkiye´de sayılı odalarda bulunan ?İhracat Destek Ofisi´ni ilk kuran odalar arasında olduğunu belirten Menevşe, ?Hem eğitimlerimizle hem de alanında uzman personelimizle, işletmelerimize ihracatta kılavuz kaptanlığı yapmaya başladık. ATO olarak dış ticareti geliştirmek için ihracat kampımız ilk mezunlarını verdi, ikinci grubumuz ise eğitimlere başladı. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olmak için sanayinin, ticaretin ve ihracatın merkezi konumunda olmak gibi bir hedefimiz var. Adana´nın bu konuma ulaşabilmesi için katma değerli, ileri teknolojik ürünlerin üretimi ve ihracatını artırması gerekiyor? diye konuştu. 

?Firmalara yol gösteriyoruz" 
Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sıddık Kaya ise ATO üyelerinin ihracata olan isteklerinin heyecan verici olduğunu ifade ederek, bakanlık olarak ihracatçıların ihracat potansiyellerini artırmak adına birçok program gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye de devam edeceklerini belirtti. Hedeflerinin, KOBİ´lerden başlayarak tüm iş dünyasının ihracat potansiyeli yüksek firmaları daha yukarılara taşımak olduğunu dile getiren Kaya, ?Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan da ihracata azami önem veriyor. Bu kapsamda ihracatçı olmak isteyen ama çok az ihracatı olan firmalara da yol gösterici olarak, onların da ilerlemelerine yardımcı oluyoruz. Bakanlık olarak ihracatçı firmalarımızı çok önemsiyor, devletimizin ihracatçılara sağladığı destekleri anlatmak için üst düzey performans sergiliyoruz? dedi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli