Mayıs´ta spor basınının şampiyonu Galatasaray oldu!
SPOR 5.06.2018 11:32:23 208 0

Mayıs´ta spor basınının şampiyonu Galatasaray oldu!

. MTM´nin Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı rapora göre, ay boyunca en çok konuşulan başlığın Galatasaray´ın Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu olduğu belirlendi.

 

Mayıs ayında medyada en çok konuşulan takımlar, sporcular, kulüp yöneticileri ve teknik direktörler belli oldu Buna göre en çok konuşulan futbolcu Bafetimbi Gomis, hakkında en çok haber çıkan teknik direktör ise Fatih Terim oldular. İşte Medya Takip Merkezi´nin (MTM) raporuna göre spor camiasında öne çıkan başlıklar?

Spor Toto Süper Lig´in 2017-2018 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, bu ayın en çok konuşulan futbol kulübü oldu. Lig´in son haftasında Göztepe´yi deplasmanda 1-0 mağlup eden sarı kırmızılı ekip, bu başarısıyla 21. kez şampiyonluğu tatmış oldu. İki sezon aradan sonra tekrar lider olan ekip, 84 bin 370 haberle basında yer alarak Mayıs ayı raporunda zirvedeki kulüp oldu. Kulübün yanı sıra yıldız futbolcusu Bafetimbi Gomis ve teknik direktörü Fatih Terim´de zirvedeki isimler olarak karşımıza çıktı.

Bafetimbi Gomis, Süper Lig´de bu sezon forma giydiği 33 maçta 29 kez fileleri havalandırarak bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunun sahibi oldu. Kariyerinin en parlak sezonunu geçiren Gomis, 12 bin 444 haberde adından söz ettirerek bu ayın en çok konuşulan futbolcusu oldu.

Adı sezon boyu Beşiktaş ile anılan Burak Yılmaz´ın Trabzonspor´dan siyah beyazlı ekibe transfer olup olmayacağı da spor gündeminde uzun süre yer alan konulardandı. Yılmaz´ın transfer belirsizliği sürerken, Mayıs ayı raporuna göre 12 bin 124 haberde yer aldı. Yılmaz, ay boyunca en çok konuşulan futbolcular listesinde ikinci sıraya yerleşti.

Medipol Başakşehir´de forma giyen Arda Turan, Sivasspor karşılaşmasında iki hakeme yönelik sergilediği davranışları nedeniyle aldığı ceza ile adından söz ettirdi. Ünlü futbolcu için verilen 16 maçlık rekor ceza, geçtiğimiz günlerde TFF Tahkim Kurulu´ndan çıkan kararla 10 maça düşürüldü. MTM´nin hazırladığı raporda Turan hakkında, medyada 7 bin 149 haberin yer aldığı belirlendi.

Galatasaray Kulübünün 101. dönem yönetiminin belirlendiği olağan genel kurul toplantısında yenidenbaşkanlığa seçilen Mustafa Cengiz, 12 bin 483 habere konu olarak listenin ilk sırasında yer alan isim oldu. Fenerbahçe´nin 2-3 Haziran´da yapılan seçimli olağan genel kurulu başkan adayı Aziz Yıldırım´ın ise 11 bin 828 haberde yer alarak en çok konuşulan ikinci isim olduğu belirlendi.

Sezonu 4. sırada kapatan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, şampiyonluk yarışında istediği sonucun elde edilememesinden yana yaptığı açıklamalarla 8 bin 372 haberle listede üçüncü sırada kendine yer buldu.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yarım sezondur başında olduğu takımın şampiyon olmasıyla medyada gündemden düşmedi. Şampiyonluğun yanında çeşitli eleştirilerle de konuşulan Terim, takımının elde ettiği şampiyonluk ve yaptığı açıklamalarla 26 bin 133 haberle bu ay en çok konuşulan teknik direktörü oldu.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli