Mali Müşavir  Tolonay mükellefleri uyardı
EKONOMİ 15.12.2019 00:14:00 674 0

Mali Müşavir  Tolonay mükellefleri uyardı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Leyla Tolonay, 1 Ocak 2020’den itibaren günlük belirli limitlerin üzerinde kağıt fatura kesilemeyeceğini hatırlattı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 19 Ekim 2019 tarihinde tüm e-Dönüşüm uygulamalarının kullanımına ilişkin 509 nolu tebliğine atıfta bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Leyla Tolonay, 1 Ocak 2020’den itibaren günlük belirli limitlerin üzerinde kağıt fatura kesilemeyeceğini hatırlattı.

Mükelleflerin bu konuya duyarlı olmaları çağrısında bulunan Mali Müşavir Tolonay, “Fatura üst limitleri vatandaşa kesilen faturalar için 30.000 TL, mükellefe kesilen (vergi levhası olanlar için) faturalar için 5.000 TL olarak uygulanacak. Bu limitler günlük olarak uygulanacak ve parçalı fatura kesilemeyecek” dedi.

KAĞIT FATURA KULLANAMAYACAKLAR

Yılbaşından itibaren Maliye Bakanlığı’nın elektronik fatura uygulamalarında bir takım değişiklikler yaptığını belirten Mali Müşavir Tolonay, “Konu hakkında kısaca bilgi paylaşımı yapmak istedim. E- fatura ancak E-fatura kullanan firmalar arasında uygulanıyor, e- faturaya geçmeyen firmalara ise kağıt fatura düzenliyordu. Maliyenin 19.10.2019 de yayınladığı tebliğe istinaden; 01 Ocak 2020 den itibaren e-fatura kullanan firmalar artık kağıt fatura kullanmayacak, bunun yerine  e-arşiv fatura denilen elektronik ortamda düzenlenen faturayı kullanacaklar. Düzenlenen fatura müşterinin bildirdiği mail  adresine  gidecek, müşteri mailine gelen faturayı alıp kullanabilecek. Kesinlikle müşteriye kağıt olarak fatura düzenlenmeyecek. Müşterilerimizi bu konuda önceden bilgilendirmede fayda olacağını düşünüyorum.  Bu bağlamda müşterilerden doğru ve aktif olarak kullandıkları mail adreslerinin temin edilmesi gerekmektedir” diye uyarılarına devam etti.

MÜŞTERİ MAİL ADRESLERİNİ TEMİN EDİN

Yeni düzenleme hakkında genel bilgiler de veren Mali Müşavir Leyla Tolonay, “Aşağıdaki bilgilerin bizimle ilgisi yok ancak  genel bilgilendirme  anlamında  sizlerle paylaşmak istedim; 

• 2018 ve 2019 yıllarında  Brüt satış hasılatı 5 Milyon TL’yi aşan firmalar 01.07.2020’den itibaren, sonraki yıllarda bu tutarı geçen firmalar ise takip eden yılın başından itibaren E-Faturaya geçecek.

• E-Faturaya tabî olmayan bir firma, 01 Ocak 2020’den itibaren 5 Bin TL ve üzerinde keseceği bir  faturayı   kağıt olarak düzenleyemeyecek, bunun yerine maliyenin internet sitesinden e-arşiv fatura olarak düzenleyecek. Düzenlenen fatura müşterinin bildirdiği mail adresine  gidecek, müşteri mailine gelen faturayı alıp kullanabilecek. Kesinlikle müşteriye kağıt olarak fatura düzenlenmeyecek. Müşterilerimizi bu konuda önceden bilgilendirmede fayda olacağını  düşünüyorum. Bu bağlamda müşterilerden doğru ve aktif olarak kullandıkları mail adreslerinin temin edilmesi gerekmektedir.

İlgili Bakanlık kesilen faturanın internet üzerindeki IP adresinin nereye kime ait olduğunu kayıt ettiğinden dolayı işyeri sahiplerinin gerekli bilgisayar ve internet bağlantılarını yapması gerekmektedir.”(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı