Makina Mühendisleri demokrat adaylarını belirledi
YAŞAM 12.12.2017 13:06:53 725 0

Makina Mühendisleri demokrat adaylarını belirledi

Demokrat Makina Mühendisleri, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi´nin yaklaşan Genel Kurul ve Seçimleri öncesinde 24. dönem Şube Yönetim Kurulu adaylarını belirledi

Demokrat Makina Mühendisleri´nin Asıl Adayları Hasan Emir Kavi, Ümit Galip Uncu, Mustafa Demiryürek, Mehmet Samim Aldık, Erol Zorlu, Ataol Torun Öztorun ve Kerem Şahin den oluşurken Yedek Adayları ise Burçin Boğa Yıldırım, Ozan Deniz Toprak, Çağdaş Türköz, Vahap Uğurludemir, Betül Demir, Hüseyin Çalışkanyürek, Burak Belhan olarak açıklandı.

MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Emir Kavi yaptığı açıklama şöyle:

?Birlikte üretme, karar süreçlerinde yer alma ve birlikte yönetme? anlayışı çerçevesinde, Şubemizde katılımcı, demokratik bir işleyişi çalışmalarımızın temel ekseni yapmak son derece önemlidir. Mesleğimizin, üyelerimizin ve odamızın birikimlerini hayatımızın ve çalışmalarımızın içine katmak ve aynı zamanda üyenin olduğu her yere Oda ve Şube çalışmalarını ulaştırmak en önemli hedeflerimizdendir.

Çünkü biliyoruz ki bizler hepimiz; hep birlikte hayata geçirdiğimiz emekten ve bilimden yana politikalarımızla, demokrasi düşmanı, bağnaz, baskıcı, emek karşıtı tüm güçlere karşı devrimci, demokrat, yurtsever ve laik kimliklerimizle hayat verdiğimiz mesleki demokratik kitle örgütümüzde, bağımsız, özgür, demokratik ve laik bir Türkiye için mücadele eden demokrat geleneğin devamıyız.

Bu anlayış çerçevesinde;

TMMOB, MMO ve MMO Adana Şubesi´nin; Demokrat ve yurtsever karakterde, bir mesleki demokratik kitle örgütü olduğu, emperyalizm, ırkçılık, gericiliğin ve karanlığın karşısında,  barıştan ve insan haklarından, emekten ve halktan yana sürdürdüğümüz mücadelemizde meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayrılamayacağı bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hak ettiği saygınlığa ve etkinliğe ulaştırmaya çalışan, aynı zamanda kamu çıkarlarını koruyan, mesleğimizle ilgili alanlarda sorgulayıcı olan, örgütsel bağımsızlığını her koşulda koruyan, gücünü sadece ve sadece üyesinden ve bilimsel çalışmalardan alan bir yönetim politikasını izlemeye devam edeceğiz.

Çalışmalarımıza; TMMOB, MMO ve Adana Şubemizin demokrat geleneğinin yol göstericiliğinde devam edeceğiz. Geçmiş dönemlerde ve bu çalışma döneminde TMMOB, Oda ve Şube çalışmalarımıza katkı koyan herkesin emeği önünde saygıyla eğiliyoruz. Biliyoruz ki duvarda en üste koyduğunuz son tuğla, daha önce aşağıdaki tuğlaları koyan arkadaşlarımız sayesinde konulmuştur. Bizler de onlardan aldığımız bayrağı düşürmeden daha yukarılara çıkarmanın mücadelesini vereceğiz.

Biz Demokrat Mühendisler, Odamız Çalışma Programı´nda ve Oda Çalışma İlkeleri´nde belirtilen demokrat, yurtsever, toplumcu çizgiyi titizlikle koruma; bu uğurda mücadeleye devam etme; Odamızı kişi, grup, siyasi çevre vb. rant hesaplarından uzak tutma ve ülkemizdeki demokratik mevzileri koruma görevlerinin bir parçası olarak 24.Dönem MMO Adana Şubesini yönetmeye adayız.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da; üyelerle birlikte karar alma, birlikte üretme, birlikte yönetme ilkesiyle  ve merkezi demokrasiyetçi bir yapı ile hareket ederek, toplumsal sorumluluğumuz gereği toplumsal muhalefetin odağında yer almayı, onurlu yürüyüşünü ve dik duruşunu sürdürecek ve PADİŞAHIM ÇOK YAŞA DİYENLERDEN OLMAYACAK VE KRAL ÇIPLAK demekten çekinmeyecektir.

Üyelerimizi; üreten, sanayileşen, demokratikleşen, hakça bölüşen bir Türkiye için güçlerimizi birleştirmeye; çağdaş, etkin, demokratik ve katılımcı bir Şube için DEMOKRAT MÜHENDİSLER´İ desteklemeye çağırıyoruz.

Son olarak Efsane başkanımızın Teoman ÖZTÜRK´ün ?...Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız..." (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu