Levent Börekçilik’in hedefi Dünya’ya açılmak
EKONOMİ 12.11.2019 11:45:00 8568 0

Levent Börekçilik’in hedefi Dünya’ya açılmak

Yüreğir'de Baba Kemal Tamtürk’ten aldığı su börekçiliğine seyyar tablada başlayan Levent Tamtürk, bugün 1 KKTC’nin Lefkoşe kenti ve Türkiye’de 23 il ilçeler dahi olmak üzere 92 şubeye ulaştı.

51 yıl önce babası Kemal Tamtürk önce seyyar tablacılıkla mesleğe başladı. Daha sonra pastane açtı. Pastanede Adana’ya özgü su böreği de satmaya başladılar.

1968’de başlayan seyyar esnaflık hayatı bugün ünü Adana’da kısa sürede duyulmaya, hatta civar il ve ilçelere yayılmaya başladı. Levent Tamtürk, esnaflık yaşamını Gazetemize yaptığı ziyarette anlattı. Gazetemizin Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Cihat Ovalı’yı ziyaret eden Levent Tamtürk (46) şunları söyledi:

“Ben küçük yaşlarda babama yardım ediyordum. Ona bir gün kendime Nez marka motosiklet almasını istedim, o da tamam dedi. Ne zaman alacaksın diye sordum, 1 ay sonra alacağını söyledi. Eski insanların ağzından çıkan sözler senetti. Bir ay sonra ben babamın pastanesini yine erkenden açtım yerleri süpürdüm, babam eski motosikleti ile geldi, bin dedi. Tamam dedim, çarşıya motosiklet almaya gidiyoruz diye içimden geçirdim. O tam tersi yöne gitmeye başladı. Anadolu Mahallesine geldik ve bana bir seyyar tabla gösterdi, al bu senin, onun içinde motosiklet var, araba var, ev var dedi. Şoke olmuştum. Çok sinirlendim. Tablayı sürerek pastaneye getirdim. Ben su böreği işini aldım, her gün seyyar tablada satışlarımı sürdürdüm. Sabah 00.04’te işe başlıyor ve sabah 08.00’de börekleri bitiriyordum. Giderek saatleri uzattım. Babamdan aldığım esnaflık terbiyesini tablada da sürdürdüm. Müşterilerimin eleştirilerini hep dikkate aldım. Tuzu çok dediler, tuzu az dediler, peyniri şikayet ettiler. Hepsini dikkate alarak en iyisini yapmaya çalıştım. Müşteri, memnuniyet, bizim için çok önemlidir. Halen her gün araştırıyorum.iyinin de iyisini yapmaya gayret ediyorum.”

Bir zamanlar gelen talepler doğrultusunda uçak kargo ile İstanbul’a börekler göndermeye başladığını ifade eden Levent Tamtürk, “Şimdi İstanbul’da şubeler açarak su böreğimizi insanların ayağına götürdük. Şuan Yüregir’de Süleyman Vahit Caddesindeki merkezimizde faaliyetimiz sürüyor, bugün 1 KKTC’nin Lefkoşe kenti olmak üzere Türkiye’de 23 il ilçeler dahi olmak üzere 92 şubeye ulaştık. Girne’de de açma çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz Dünya’ya açılmaktır” dedi.

Geliştirdiği böreğin üstünde baklava bulunduğunu, altında 3 çeşit peynir ve en altta da künefe koyduklarını ve  çok lezzetli bir ürün elde ettiklerini kaydeden Levent Tamtürk, “Bu lezzeti Adana Lezzet Festivallerinde, fuarlarda tanıtmaya başladık. Yurt içinde ve yurt dışında hem Levent Börekçilik’i hem de Adanamızı tanıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false