Lenevo´dan Teknoloji Bilgilendirme Toplantısı
EKONOMİYE BAKIŞ 4.05.2017 14:39:12 640 0

Lenevo´dan Teknoloji Bilgilendirme Toplantısı

Lenovo Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya,?2016 yılında internet kullanıcılarının yüzde 33´ünün online alışveriş yaptığı ülkemizde, en çok online alışveriş yapan grup 25-34 yaş arasında? dedi.


VAHİT ŞAHİN
Dünyanın ve Türkiye´nin bilgisayar üreticisi, sunucu alanında ve Motorola markası ile akıllı telefon pazarında hızla büyüyen teknoloji devi Lenovo´nun, teknoloji konusunda dünyadaki son gelişmeleri paylaşmak üzere düzenlediği bilgilendirme toplantılarının ikincisi Adana´da gerçekleştirildi.
Sektörde trendleri belirleyen yeni ürünlerin yanında, Türkiye´de ve dünyada değişen online tüketici alışkanlıkları, sosyal medya kullanımı, e-ticaret, iş hayatında teknolojinin kullanımı ve Lenovo´nun bu süreçteki payının konuşulduğu toplantı yoğun ilgi gördü. Özellikle yakın gelecekte internet ve teknoloji kullanımının ulaşacağı nokta ile ilgili öngörü ve planların büyük ilgi uyandırdığı konuşmada, 3D yazıcılar, drone´lar ve yapay zeka hakkında çarpıcı bilgiler paylaşıldı.
?DEVRİM NİTELİĞİNDE ÜRÜNLER, EN YENİ TEKNOLOJİLER?
Lenovo Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya´nın renkli anlatımı ile Adana HiltonSA´da gerçekleştirilen toplantıda, IDC´ye göre dünyanın 1 numarası olan ve 31 çeyrektir pazarın büyümesinden daha hızlı büyüyerek liderliğini pekiştiren Lenovo´nun en son ürünleri de tanıtıldı. Dünyanın en ince ve hafif ikisi bir arada tableti Yoga Book ve telefona bir tıkla eklenebilen farklı modlar ile kişiselleştirilen, devrim niteliğindeki Moto Z serisi gibi ürünleri de tanıtıldı. Ülkemizde en çok tercih edilen bilgisayar markası olan Lenovo, 2016 yılını yüzde 21´lik oranla Türkiye dizüstü bilgisayar pazarının lideri olarak kapattı.
?ÜLKEMİZİN E-TİCARET HACMİ 24,7 MİLYAR TL ?
Türkiye´de 43,9 milyon kişiyle nüfusun yüzde 56´sının mobil internet kullanıcısı olduğunu belirten Aysun Karabıyık Sarıkaya; sosyal ağları kullanma konusunda 22 milyon kullanıcı ile Instagram´da dünya 4´üncüsüyüz. 43 Milyon kişinin Facebook ve 11 milyon kişinin de Twitter kullandığını vurguladı. Sarıkaya, ülkemizde her geçen gün internet üzerinden alışveriş yapma alışkanlığının arttığına da dikkat çekti. Türkiye´de e-ticaret hacminin 2014´ten 2015´e yüzde 31 büyüdüğünün altını çizen Sarıkaya, ?2016 yılında internet kullanıcılarının yüzde 33´ü online alışveriş yaptı. Bu da nüfusun yüzde 23´üne karşılık geliyor. Ülkemizin e-ticaret hacmi 24,7 milyar TL ve bunun genel perakende içerisindeki payı ise sade yüzde 1,3 oranında. Ülkemizde çok ciddi bir e-ticaret potansiyeli var. Örneğin Türkiye´de bir kişi ayda ortalama 499 video izliyor. Sadece bu veri bile insanların internet alışkanlığını ve interneti ne sıklıkta kullandığını daha iyi anlamak için yeterli. Online alışverişte aktif olan en büyük grup ise25-34 yaş grubu olarak görülüyor. Dönüşüme çok hızlı adapte olan bu tüketici grubunun değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için tüm markalar önceki yıllara göre çok daha hızlı ve yenilikçi davranmak zorundalar? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu